reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Kochana :* [emoji813]
Czyli wszystko z nami OK :D

Hehehe, no pewnie że przy takiej oszczędności beta to pikuś :D Ja postanowiłam jeszcze zanim wyniki sie pojawiły, że nie zrobię, ale chyba jednak zrobię.... :-) :):rofl::rofl:

Jako tako, biegam troche w pracy, chociaż staram się oszczędzać i brzuch mnie podbolewa dość mocno :( I lekkko mdlić mnie zaczęło. :( Chce do doooomuuuu... :( A to jeszcze do 19 muszę odsiedzieć swoje....
Dwa razy i dość ;) Ważne żeby zobaczyć, że idzie do góry :)

Też dziś walczyłam z bólem głowy, okropnym choć mniejszym niż wczoraj przez dobre 5h..
Najgorsze jest to, że w pracy w ogóle nie mogę się skupić za bardzo, jakbym jej nie czuła i już planowała kiedy iść.
Czy wy teraz oszczędzacie się? sprzątanie w domu itd? Ja kupuje tylko co najpotrzebniejsze ale dziś zabrałam się za kurze, odkurzanie i zmywanie podłóg z ostrożnością oczywiście :)

reklama
U mnie na lepsze samopoczucie i jakiekolwiek dolegliwości ostatnio pomaga zimna Cola Limonkowa albo Lech Free o smaku Granatu. :D Gazowane napoje to zdecydowanie mój konik w ciąży. :)

Ostatnia edycja:
@nnat. Dokładnie tak.
Na 4 dni przed spodziewaną miesiączką, czyli w 27dc (cykle 31), Beta wynosiła 2,4mlu. 5 dni spóźnienia, w 36dc, beta wynosiła 255,3mlu
No to u mnie w takim razie ciąża musi być starsza skoro między 18 a 20 miałam mieć @, a dzisiaj jest 33 dc. [emoji15]
Dwa razy i dość ;) Ważne żeby zobaczyć, że idzie do góry :)

Też dziś walczyłam z bólem głowy, okropnym choć mniejszym niż wczoraj przez dobre 5h..
Najgorsze jest to, że w pracy w ogóle nie mogę się skupić za bardzo, jakbym jej nie czuła i już planowała kiedy iść.
Czy wy teraz oszczędzacie się? sprzątanie w domu itd? Ja kupuje tylko co najpotrzebniejsze ale dziś zabrałam się za kurze, odkurzanie i zmywanie podłóg z ostrożnością oczywiście :)
Ja chyba też się pokusze o sprawdzenie drugi raz i tyle. I czekam cierpliwie.

Pierwszy raz od 6 dni dzisiaj mam mniejsze mdłości. Powiem Wam, że wczoraj spotkałam się z koleżanką i nie czułam się najlepiej.. nie miałam ochoty na jedzenie i zamówiłam sobie mrożoną zieloną herbatę z imbirem.. i czułam się po niej lepiej. Właśnie w domu próbuję zrobić podobną!

Mdłości nie mam. Ale nic mi nie smakuje. Co ugotuje i wydaje mi się że zjem to okazuje się że jednak nie to. Nie mogę trafić w smak :) za to na okrągło jem grzanki z serkiem śmietankowym.
Coś bym zjadła...

Od wczoraj nie mogę jeść a moje mdłości zamieniły się w prawie wymioty. Jem tylko chleb z masłem i piję wodę niegazowaną. Wstręt do jedzenia okropny... [emoji29] Ledwo co tabletki łykam. O mało ich nie zwracam. W dodatku zapachy. Byle co zapachnie czy zaśmierdzi a już się biała robię i prawie wymiotuję.
Ja to am zdwojony apetyt, jak robię się głodna to od razu zaczyna mnie mdlić. Ogólnie to mnie do kwasnego ciągnie.

Cześć! Jestem tutaj nowa :-) wczoraj miałam pierwsze usg (6t2d) - dziecko miało 4mm i biło serduszko.
Chciałam się spytać czy bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego?

witaj i gratulacje! to pierwsze dzieciatko?

JEDNO!!!!!!! Ma całe 7mm i cudowne serduszko :)
Termin z om na 04.04.2020
Termin z USG na 09.04.2020 ( i tym się posługujemy) :)
Z USG t6d5. Równo tydzień różnicy :)
Kolejna wizyta 18.09 :)
Muszę już zrobić test obciążenia glukozą, bo jest dość wysoka glukoza. Przytyłam już 2kg :)

gratulacje!!! sliczny malenki czlowieczek!

Od wczoraj nie mogę jeść a moje mdłości zamieniły się w prawie wymioty. Jem tylko chleb z masłem i piję wodę niegazowaną. Wstręt do jedzenia okropny... [emoji29] Ledwo co tabletki łykam. O mało ich nie zwracam. W dodatku zapachy. Byle co zapachnie czy zaśmierdzi a już się biała robię i prawie wymiotuję.
Jakbym czytała o sobie, wczoraj próbowałam zamiast masła zjeść zwykły serek biały ale to nie był dobry pomysł więc dziś tylko chleb z masłem...

reklama
Cześć! Jestem tutaj nowa :-) wczoraj miałam pierwsze usg (6t2d) - dziecko miało 4mm i biło serduszko.
Chciałam się spytać czy bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego?
Witam i gratuluje [emoji16] ja biorę tylko kwas foliowy w 1 ciąży też tylko kwas do 12 tygodnia, a potem witaminy brałam. To nakiedy termin? To Twoje pierwsze dzieciątko?

Do góry