Pozytywny powtórz go sobie za 2 dni. Ale na początku ciąży jest taka jasna kreseczkaJa dzisiaj powinnam dostać miesiączkę zrobiłam jak Paola test dla pewności tylko ze dopiero teraz kiedy w ubikacji byłam ze 100 razy i wyszedł taki nijaki
reklama
Ja byłam wczoraj na pierwszej wizycie. Lekarka kazała mi brać kwas foliowy, jod i wit. D.Cześć! Jestem tutaj nowa :-) wczoraj miałam pierwsze usg (6t2d) - dziecko miało 4mm i biło serduszko.
Chciałam się spytać czy bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego?
nnat.
Fanka BB :)
Kochana, zignoruj teścia, najważniejsze żebyś miała wsparcie w Mężu i w rodzicach, a to masz. Z ubezpieczeniem dziewczyny Ci już podpowiedzialy [emoji6]Hejka. A ja dalej kombinuję z tymi ubezpieczeniami. Już się nawet ciążą nie cieszę, uciekła moja radość przez głupie teksty teścia o poronieniu i o grubej kasie jaką na mnie facet wywali gdy będę nieubezpieczona. Zryczałam się wczoraj jak głupia wieczorem, zaliczyłam rozmowę telefoniczną z mamą... Już nawet pod wpływem emocji negatywnych powiedziałam, że nie chcę tego dziecka, bo jest źródłem problemów. Rodzice powiedzieli, że gdyby było coś nie tak i by mi rachunek wystawili to mi pomogą a tego starego pierdziela mam nie słychać, bo głupoty gada, że niby 5 tysięcy za szpital itd. [emoji36] Uhhh... Jak mi ten człowiek potrafi życie osłodzić! Założę się, że już krążą plotki, że niby się przez moją ciążę zadłużyłmy gdy trafię do szpitala.
Hej, gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Cześć! Jestem tutaj nowa :-) wczoraj miałam pierwsze usg (6t2d) - dziecko miało 4mm i biło serduszko.
Chciałam się spytać czy bierzecie jakieś suplementy oprócz kwasu foliowego?
Cudownie, gratuluję Kochana [emoji3590]JEDNO!!!!!!! Ma całe 7mm i cudowne serduszko
Termin z om na 04.04.2020
Termin z USG na 09.04.2020 ( i tym się posługujemy)
Z USG t6d5. Równo tydzień różnicy
Kolejna wizyta 18.09
Muszę już zrobić test obciążenia glukozą, bo jest dość wysoka glukoza. Przytyłam już 2kg
Ciekawi mnie jedna rzecz. Dziewczyny, które mają ciążę młodsza niż z OM - kiedy dowiedzialyscie się o ciąży, w sensie kiedy pierwszy test wyszedł wam pozytywny?
Niedoczynna93
Już sobie poczytałam i jestem spokojniejsza. Dziś nawet zaczęłam szukać szpitala w którym chciałabym rodzić, w opisie danego szpitala nawet było napisane, że wszystko na położniczym jest bezpłatne.Nie nakręcaj sie tak.
W ciąży i tak i tak możesz korzystać z nfz bez ubezpieczenia. Dziewczyny pisały Ci juz to kilka razy. Nie twórz na siłę problemów tam, gdzie ich nie ma i nie zadręczaj sie nimi.
Zeby nie byc golosłowną, pierwszy z brzegu link na ten temat:
Ciekawi mnie jedna rzecz. Dziewczyny, które mają ciążę młodsza niż z OM - kiedy dowiedzialyscie się o ciąży, w sensie kiedy pierwszy test wyszedł wam pozytywny?
U mnie wyszedł pozytywny w dniu spodziewanej miesiączki. Kreska była bardzo wyraźna.
U mnei wychodzi roznica 6 dni.
Ale ja wiem, ze termin z OM jest właściwym, bo wiem dokładnie kiedy zaskoczyłam.
Na tym etapie różnice często wynikają ze sprzętu i sprawności obslugi przez lekarza. Milimetr w jedna milimetr w druga i robią sie różnice po 5-7dni.
Mi dzisiaj lekarka powiedziała, ze jesli chodzi o wiek ciąży, to najbardziej miarodajne jest to badanie w okolicach 12 tygodnia.
Gratulacje! Wspaniałe wieściJEDNO!!!!!!! Ma całe 7mm i cudowne serduszko
Termin z om na 04.04.2020
Termin z USG na 09.04.2020 ( i tym się posługujemy)
Z USG t6d5. Równo tydzień różnicy
Kolejna wizyta 18.09
Muszę już zrobić test obciążenia glukozą, bo jest dość wysoka glukoza. Przytyłam już 2kg
Blizniakisanok
Blizniakisanok
Kochana, zignoruj teścia, najważniejsze żebyś miała wsparcie w Mężu i w rodzicach, a to masz. Z ubezpieczeniem dziewczyny Ci już podpowiedzialy [emoji6]Hej, gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Cudownie, gratuluję Kochana [emoji3590]
Mnie wyszła beta negatywna ))
Dopiero po 5 dniach wyszła 255
Niedoczynna93
2 dni po terminie miesiączki zrobiłam test profilaktycznie, by wykluczyć ciążę gdyż cykl przed ciążą miałam spóźniony o 10 dni i było to spowodowane regulowaniem tarczycy ... A tu 2 tłuste krechy [emoji50][emoji85][emoji3526]Kochana, zignoruj teścia, najważniejsze żebyś miała wsparcie w Mężu i w rodzicach, a to masz. Z ubezpieczeniem dziewczyny Ci już podpowiedzialy [emoji6]Hej, gratulacje [emoji3590][emoji3590][emoji3590]Cudownie, gratuluję Kochana [emoji3590]
reklama
AniulekP
Gratulacje [emoji16]super wiadomość [emoji8]Gratulacje! Wspaniałe wieści