reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

U mnie póki co nie ma żadnych wskazań do cc, a nie ukrywam, że też chciałabym go uniknąć. Mam też ogromny problem, ponieważ w Radomsku, tam gdzie chcę rodzić rutynowo jest robione nacinanie krocza (czego absolutnie nie chcę) i aż 52%! porodów to cc.
Ja nawet jakbym miała wskazanie to w tym terminie, w którym byłam cesarki bym się nie doczekała, bo 6 kobiet rodziło w tym samym czasie i lekarz w ogóle nie dotarł na mój poród nawet na sekundę. Także może celuj w poród podczas pełni, wtedy podobno rodzi się najwięcej dzieci. :D Ja też miałam nadzieję, że nie będą mnie nacinać, ale wyszło jak wyszło, a wiem że położna naprawdę chciała mnie uchronić przed tym, ale Kluska wielka głowa nie chciała w żaden sposób wyjść. Zawsze możesz załatwić sobie swoją własną położną, wtedy będziesz miała pewność, że zrobi wszystko tak jak wcześniej ustalałyście.

reklama
Ogólnie to ja jestem tą znienawidzoną synową przez to, że otworzyłam jego synowi oczy i pokazałam mu jak wszyscy go wykorzystują bo jest za dobry. Druga sprawa za którą mnie nie lubi to taka, że moja mama choruje na stwardnienie rozsiane a on myśli, że to jest choroba psychiczna a nie neurologiczna ... [emoji2955]
Kochana niech twój Cię wpisze do jego ubezpieczenia w pracy. Ja tak kiedyś byłam u swojego zapisana

Ja też po wizycie wszystko wporzadku ;) kolejna wizyta 30.08 bo poczatkiem wrzesnia wyjezdzam na 2 tygodnie a chce lekarz byc spokojniejszy ze wszystko dobrze :) mam brac luteine i duphaston

Załączniki

• 20190819_185032(1).jpg
    20190819_185032(1).jpg
    788,6 KB · Wyświetleń: 75
Ja jestem zdecydowanie za sn. Może to dlatego, że to będzie pierwszy poród i nie wiem co mnie czeka. Ale uważam wszystko co naturalne za lepsze, o ile nie ma oczywiście innych wskazań [emoji4]
Ja jeśli miałabym wybierać i mogła wybierać, wybrałam bym cc. Synka urodziłam przez cc ale tylko dlatego że był ułożony pośladkowo i już nie chciał i nie mógł się na końcu obrócić [emoji16]ja bardzo dobrze wspominam, czułam się świetnie, szybko doszłam do siebie, wiadomo pierwsze stanie bykos traszne ale potem już coraz lepiej[emoji16] kiedyś mówili że jak pierwsza cesarka to druga też, że ma się prawo wyboru... Ale chyba tak nie do końca jest jak myślicie? Tymbardziej że to będzie 5 lat po cc... A synek też był duży bo miał 4200 i 59 cm [emoji16]urodzony w 39 tygodniu [emoji16]

Witaj i również gratuluję [emoji16]a ja się czuje świetnie porostu, zarówno w poprzedniej ciąży jak i teraz :-) czyny drugi chłopiec hihi [emoji16]boli czasem brzusio i cycuszki [emoji16]a tam to jest naprawdę super [emoji16]
Witaj i gratulacje :) ja też termin na 05.04, dwójka dzieci 10 i 7 lat i od ponad tygodnia mam totalny zgon... W żadnej ciąży nie czułam się aż tak beznadziejnie jak teraz. Mdłości, wymioty, zawroty głowy non stop, ledwo funkcjonuje.

Wchlonie się wszystko zobaczysz, będzie dobrze [emoji16]odpoczywaj i nie stresuj się Kochana bo to nie potrzebnie, a fasoleczka to wszystko odczuwa [emoji7]
Kochana musiałaś pomylić krwawienie z implantacją, to nic takiego :-) A krwiaczki się zdarzają i przy lekach na pewno się wchłonie :)

reklama
Nie wiem Kochana, ciężko stwierdzić [emoji16]mam już Synka i też nie odczuwalam żadnych dolegliwości w ciąży, czułam się naprawdę świetnie, mogłam góry przenosić. Zero mdłości, bólów głowy czy czegokolwiek, naprawdę [emoji16]a ja bym teraz chciała córeczkę, tak to pary [emoji16]ale co Bóg da to da [emoji16]byle było zdrowe [emoji16]
I to może oznaczać syna? Bardzo bym chciała :)

Do góry