Ja nawet jakbym miała wskazanie to w tym terminie, w którym byłam cesarki bym się nie doczekała, bo 6 kobiet rodziło w tym samym czasie i lekarz w ogóle nie dotarł na mój poród nawet na sekundę. Także może celuj w poród podczas pełni, wtedy podobno rodzi się najwięcej dzieci. Ja też miałam nadzieję, że nie będą mnie nacinać, ale wyszło jak wyszło, a wiem że położna naprawdę chciała mnie uchronić przed tym, ale Kluska wielka głowa nie chciała w żaden sposób wyjść. Zawsze możesz załatwić sobie swoją własną położną, wtedy będziesz miała pewność, że zrobi wszystko tak jak wcześniej ustalałyście.U mnie póki co nie ma żadnych wskazań do cc, a nie ukrywam, że też chciałabym go uniknąć. Mam też ogromny problem, ponieważ w Radomsku, tam gdzie chcę rodzić rutynowo jest robione nacinanie krocza (czego absolutnie nie chcę) i aż 52%! porodów to cc.
reklama
Kochana niech twój Cię wpisze do jego ubezpieczenia w pracy. Ja tak kiedyś byłam u swojego zapisanaOgólnie to ja jestem tą znienawidzoną synową przez to, że otworzyłam jego synowi oczy i pokazałam mu jak wszyscy go wykorzystują bo jest za dobry. Druga sprawa za którą mnie nie lubi to taka, że moja mama choruje na stwardnienie rozsiane a on myśli, że to jest choroba psychiczna a nie neurologiczna ... [emoji2955]
AniulekP
Fanka BB :)
Ja jeśli miałabym wybierać i mogła wybierać, wybrałam bym cc. Synka urodziłam przez cc ale tylko dlatego że był ułożony pośladkowo i już nie chciał i nie mógł się na końcu obrócić [emoji16]ja bardzo dobrze wspominam, czułam się świetnie, szybko doszłam do siebie, wiadomo pierwsze stanie bykos traszne ale potem już coraz lepiej[emoji16] kiedyś mówili że jak pierwsza cesarka to druga też, że ma się prawo wyboru... Ale chyba tak nie do końca jest jak myślicie? Tymbardziej że to będzie 5 lat po cc... A synek też był duży bo miał 4200 i 59 cm [emoji16]urodzony w 39 tygodniu [emoji16]Ja jestem zdecydowanie za sn. Może to dlatego, że to będzie pierwszy poród i nie wiem co mnie czeka. Ale uważam wszystko co naturalne za lepsze, o ile nie ma oczywiście innych wskazań [emoji4]
AniulekP
Witaj i również gratuluję [emoji16]a ja się czuje świetnie porostu, zarówno w poprzedniej ciąży jak i teraz :-) czyny drugi chłopiec hihi [emoji16]boli czasem brzusio i cycuszki [emoji16]a tam to jest naprawdę super [emoji16]
Witaj i gratulacje ja też termin na 05.04, dwójka dzieci 10 i 7 lat i od ponad tygodnia mam totalny zgon... W żadnej ciąży nie czułam się aż tak beznadziejnie jak teraz. Mdłości, wymioty, zawroty głowy non stop, ledwo funkcjonuje.
AniulekP
Wchlonie się wszystko zobaczysz, będzie dobrze [emoji16]odpoczywaj i nie stresuj się Kochana bo to nie potrzebnie, a fasoleczka to wszystko odczuwa [emoji7]
Kochana musiałaś pomylić krwawienie z implantacją, to nic takiego :-) A krwiaczki się zdarzają i przy lekach na pewno się wchłonie
U
użytkownik 181
Gość
I to może oznaczać syna? Bardzo bym chciałaWitaj i również gratuluję [emoji16]a ja się czuje świetnie porostu, zarówno w poprzedniej ciąży jak i teraz :-) czyny drugi chłopiec hihi [emoji16]boli czasem brzusio i cycuszki [emoji16]a tam to jest naprawdę super [emoji16]
Blizniakisanok
Moi Chłopcy urodzeni byli w 36tc, więc tygodniowo dość dobrze. Mimo wszystko wcześniaki, dodatkowo z hipotrofią.
2340g i 1720g.
Na neonatologii spędziliśmy dłuższą chwilę, ale daliśmy radę
2340g i 1720g.
Na neonatologii spędziliśmy dłuższą chwilę, ale daliśmy radę
AniulekP
Super wiesci [emoji7] czekam na tą chwile z utęsknieniem, żeby uslyszec serduszko[emoji7]Ja już po wizycie
6t1d, czyli dwa dni młodsza niż obliczałam
serduszko pięknie bije, następna wizyta 16/09, ale niestety muszę brać cały czas leki
reklama
AniulekP
Nie wiem Kochana, ciężko stwierdzić [emoji16]mam już Synka i też nie odczuwalam żadnych dolegliwości w ciąży, czułam się naprawdę świetnie, mogłam góry przenosić. Zero mdłości, bólów głowy czy czegokolwiek, naprawdę [emoji16]a ja bym teraz chciała córeczkę, tak to pary [emoji16]ale co Bóg da to da [emoji16]byle było zdrowe [emoji16]
I to może oznaczać syna? Bardzo bym chciała