reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny a mnie martwi jeszcze jedna rzecz. Mam torbiele w piersiach.. Kontroluje je cały czas.. Wewnętrznie boję się czy od ciąży może z tych torbieli zrobić się coś złego. Oczywiście umowie się na usg chociaż byłam w kwietniu aby mieć spokojna głowę. Czy któraś ma podobna sytuację??

reklama
Dziewczyny a jak wasze piersi? Całe życie miałam miseczkę B/C. Jak karmiłam E/F. Później została mi miseczka C/D. Aktualnie w 8tc mam miseczkę F!!! Już musiałam kupić biustonosze! Czy u was też aż tak?!
Ja nie chcę myśleć co ja będę miała po porodzie?!
Co do tygodni ciąży, to u mnie beta hcg w 27dc wykazała że niema ciąży. (Cykle mam 31-32dni) prawdopodobnie doszło do późnej owulacji, więc dopiero we Wtorek (USG) dowiem się więcej :)
U mnie też pora na zmiane biustonosza, piersi bolą nawet jak po schodach chodzę. Normalnie mam D i nie wiem co to dalej z nimi będzie

dziewczyny, tez tak macie? moja ulubiona poranna kawa z mlekiem smakuje poki ciepla, potem kwasna jakas :(, herbata z torebki smakuje jak chemia do zmywarki, a poza tym czuje sie jak po niezlej imprezie ;)
Ja już w ogóle nie mogę pić kawy, bo wymiotować mi się chce. Codziennie rano uczucie kaca i straszna susza w buzi.

Hej [emoji6] odzywam się nieśmiało, chociaż podczytuje od początku i od samego początku baaaardzo chciałam się tutaj odezwać.
Chyba po cichutku mogę szepnac, że mogło się udać, a jeśli tak to wychodzi na to, że rozwiązanie z OM byłoby 23 kwietnia. [emoji85] Strasznie się cieszę i jeszcze bardziej się martwię. Jestem po jednej stracie w kwietniu tego roku. Na testach jest lekko widoczny zarys drugiej kreski. Ale jest [emoji6] w załączniku wrzucam fotkę (różowe testy, to owulacyjne - robiłam małe doświadczenie), a zielone to ciążowe. [emoji6]

Dla Was wszystkich ogromne gratulacje i życzę Wam powodzenia, a dla wszystkich po stratach, przesyłam mnóstwo siły i wiary na lepsze dni [emoji8]Zobacz załącznik 1010812

Gratulacje, przed terminem to moga byc takie jasne ;)

Więc ja się żegnam. Kropek dziś postanowił odejść. Zrobiłam kolejny test i był jaśniejszy niż poprzednie. Więc już miałam jechać na bete ale zaczełam krwawić. Powodzenia wszystkim i szczęśliwych rozwiązań

strasznie mi przykro :( tule mocno!

Kochana o 11:30 mam wizytę u innego lekarza.

Pierwszy stwierdził ciąże pozamaciczna, ale nie widzi nigdzie pęcherzyka. Równie dobrze mogłam mieć pozna owulacje i ciąża jest dużo młodsza. Tym bardziej, ze moje cykle nie są regularne, nawet sięgały do 70 dni. A on sobie policzył, ze powinnam być w 6 tygodniu i koniec. Beta z wczoraj 1500, dzisiaj robiłam rano czekam również na wyniki maja być o 13:00. Jakoś mam jednak cicha nadzieje, ze jest to młodsza ciąża po prostu. Jakoś tak wewnętrznie to czuje.

Dlaczego tak myśle? Bo w ciąży w której urodziłam już dzisiaj 4 letnia córkę byłam w styczniu u doktora, ciąży nie widział - tak samo pęcherzyka nie było a ostatnia miesiączka była w listopadzie. Ku mojemu zdziwieniu czekałam na @ bo mi kazał a tu 24.02 na usg byłam w 15tyg ciąży!! Gdzie w styczniu nikt jej nie widział :O

Także ja już mam różne przeboje za sobą :)

Trzymajcie kciuki.

trzymam kciuki za Ciebie i Kropeczke, oby to byla powtorka z ryzrywki :*
daj nam koniecznie znac!

ja dzisiaj zaczelam ogarniac mieszkanie i kombinowac jak ulokowac Maluszka ( lub dwa :) ciagle mam nadzieje na blizniaki ;)) ogarnelam dwie szafy, pokoj chlopakow i jestem wykonczona! a musze okna troche odswiezyc, pajeczyny odkurzyc, juz nie moge sie doczekac by sie dowiedziec ile sie zagniezdzilo! a najchetniej to juz chcialabym, poznac plec :)
Macie jakies przeczucia? ja czuje, ze bedzie chlopiec, jeden ;) przekonamy sie w piatek jak to z nami jest ;)
a jak z imionami? macie wybrane? bedziecie wybierac po narodzinach?

U mnie piersi sie nie powiekszyly, nie bola, tylko sa jakby pelniejsze. za to brzuszek mam juz dosc duzy, i nie da sie go wciagnac ;)

Ja rano jestem w stanie zjeść tylko chleb z masłem zwykle, od rana do popołudnia odrzuca mnie od jedzenia i mam mdłości, dziś nahaftalam na podłogę bo nie zdążyłam dobiec do łazienki.

Z kolei wieczorem mdłości przechodzą zwykle i oglądanie telewizji jest torturą, bo tam co chwilę coś jedzą i ja od razu łapię na to zachcianki. I ogólnie jest tak, ze jem bardzo wybiórczo, jedno zjem w ilościach hurtowych, na drugie mam odruch wymiotny.

daj nam koniecznie znac!

ja dzisiaj zaczelam ogarniac mieszkanie i kombinowac jak ulokowac Maluszka ( lub dwa :) ciagle mam nadzieje na blizniaki ;)) ogarnelam dwie szafy, pokoj chlopakow i jestem wykonczona! a musze okna troche odswiezyc, pajeczyny odkurzyc, juz nie moge sie doczekac by sie dowiedziec ile sie zagniezdzilo! a najchetniej to juz chcialabym, poznac plec :)
Macie jakies przeczucia? ja czuje, ze bedzie chlopiec, jeden ;) przekonamy sie w piatek jak to z nami jest ;)

U mnie piersi sie nie powiekszyly, nie bola, tylko sa jakby pelniejsze. za to brzuszek mam juz dosc duzy, i nie da sie go wciagnac ;)

Leeleeth, te bliźniaki to przeczucie czy coś konretnie na to wskazuje? Tego Ci życzę w każdym razie:)

Pytam bo ja od kilku lat mam silne przeczucie, ze będzie dwupak. Do tego stopnia, ze w 2016 jak bylam w tej ciąży która później obumarła, to się az zdziwiłam ze jedno na USG wyszło. Teraz przeczucie max plus wysoka beta i wysoki przyrost, więc kto wie ;)

daj nam koniecznie znac!

Mówię ciągle o naszym po męsku jakbym czuła że to będzie chłopczyk ale jest mi to obojętne czy chłopczyk czy dziewczynka - imiona już mamy Tymon lub Alicja

reklama
Z racji tego że mam w domu bliźniaki to wszyscy mi wmawiają że tym razem to będą dwie dziewczyny. Nawet moje Chłopaki tak mówią
No cóż liczę, że to jednak będzie jedno zdrowe dziecko :) ale jak okażą się dwa to się nie zdziwię :))) Tym bardziej, że w poprzedniej ciąży wszyscy wróżyli bliźniaki....i się nie pomylili :))))))
Trudne cztery lata znów by były :)

Do góry