reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny a jak wasze piersi? Całe życie miałam miseczkę B/C. Jak karmiłam E/F. Później została mi miseczka C/D. Aktualnie w 8tc mam miseczkę F!!! Już musiałam kupić biustonosze! Czy u was też aż tak?!
Ja nie chcę myśleć co ja będę miała po porodzie?!
Co do tygodni ciąży, to u mnie beta hcg w 27dc wykazała że niema ciąży. (Cykle mam 31-32dni) prawdopodobnie doszło do późnej owulacji, więc dopiero we Wtorek (USG) dowiem się więcej :)
U mnie jeszcze jest bardzo wcześnie, ale gdzieś na początku tygodnia zauważyłam ja i mój mąż z resztą też, że zrobiły się pełniejsze... :D Mieszczę się w moje standardowe C jeszcze :D

Jej faktycznie, ale jestem gapa [emoji849] ale na ciążowym też coś widać [emoji4] 3 dni to niby mała różnica, ale ja nie wiem czy bym przekładała majac już zaklepaną wizytę na później [emoji16] kwestia cierpliwości [emoji6] mnie też korci, chciałabym już wiedzieć, ale wizytę mam dopiero za tydzień, to będzie 6+2 z om.
Kochana, to i ja JUŻ bym chciała wiedzieć. Najlepiej w tym momencie :D Ale wtedy będzie u mnie 6+5 z OM. Chyba poćwiczę tą cierpliwość. Poza tym 2 września minie równo pół roku od kiedy jesteśmy małżeństwem.. Czuję, że to może byc dobry dzień ;)

U mnie już koniec testowania chyba już mocne wizyta 28.08
Wyraźne, potwierdzam :D

Hej dziewczyny, jestem Asia. Tutaj na forum jestem już od ładnych paru lat. Mam już prawie 6-letniego synka. :) A wczoraj się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Z mężem się spodziewamy dzidzi na jakąś końcówkę kwietnia. We wrześniu mam wizytę u ginekologa. Miała być cytologiczna coroczna wizyta, a wyjdzie, że ciążowa. :D

Zobacz załącznik 1010933
Ekstra, gratuluję ♥♥♥

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy w aptece kupię coś “dobrego“, na mdłości w ciąży? Coś co pomoże... Ledwo zjadłam kawałek bulki znów boli mnie żołądek uczucie jakby z głodu i odruch wymiotny. Wykończe się.....:oo2: Pamiętam że w pierwszej ciąży przy tych moich okropnych wymiotach w aptece zamawiali mi jakieś tabletki ale jakoś nie bardzo wtedy pomagały. To było 5 lat temu...

Dziewczyny powiedzcie mi czy w aptece kupię coś “dobrego“, na mdłości w ciąży? Coś co pomoże... Ledwo zjadłam kawałek bulki znów boli mnie żołądek uczucie jakby z głodu i odruch wymiotny. Wykończe się.....:oo2: Pamiętam że w pierwszej ciąży przy tych moich okropnych wymiotach w aptece zamawiali mi jakieś tabletki ale jakoś nie bardzo wtedy pomagały. To było 5 lat temu...
A imbir nie pomaga?
Jeśli nie to skonsultuj to z lekarzem, może on poleci Ci coś bezpiecznego ;*

Więc ja się żegnam. Kropek dziś postanowił odejść. Zrobiłam kolejny test i był jaśniejszy niż poprzednie. Więc już miałam jechać na bete ale zaczełam krwawić. Powodzenia wszystkim i szczęśliwych rozwiązań
Kochana, strasznie mi przykro.. :( :(

diablica, a moze to implementacja, skoro o okres ci sie spoznil tydzien?
dziewczyny, wiecie co u Susiq'a?

tyle dziewczyn juz sie z nami pozegnalo, zaczynam sie modlic, zeby zostac z wami kolejne ciazowe 8,5 m-ca :(
witam nowe ciezaroweczki :)

diablica, a moze to implementacja, skoro o okres ci sie spoznil tydzien?
dziewczyny, wiecie co u Susiq'a?

tyle dziewczyn juz sie z nami pozegnalo, zaczynam sie modlic, zeby zostac z wami kolejne ciazowe 8,5 m-ca :(
witam nowe ciezaroweczki :)

Kochana o 11:30 mam wizytę u innego lekarza.

Pierwszy stwierdził ciąże pozamaciczna, ale nie widzi nigdzie pęcherzyka. Równie dobrze mogłam mieć pozna owulacje i ciąża jest dużo młodsza. Tym bardziej, ze moje cykle nie są regularne, nawet sięgały do 70 dni. A on sobie policzył, ze powinnam być w 6 tygodniu i koniec. Beta z wczoraj 1500, dzisiaj robiłam rano czekam również na wyniki maja być o 13:00. Jakoś mam jednak cicha nadzieje, ze jest to młodsza ciąża po prostu. Jakoś tak wewnętrznie to czuje.

Dlaczego tak myśle? Bo w ciąży w której urodziłam już dzisiaj 4 letnia córkę byłam w styczniu u doktora, ciąży nie widział - tak samo pęcherzyka nie było a ostatnia miesiączka była w listopadzie. Ku mojemu zdziwieniu czekałam na @ bo mi kazał a tu 24.02 na usg byłam w 15tyg ciąży!! Gdzie w styczniu nikt jej nie widział :O

Także ja już mam różne przeboje za sobą :)

Trzymajcie kciuki.

Jak kiedyś uwielbiałam jeść tak teraz nienawidzę, ale na siłę jem cokolwiek przy mdlosciach bo to chyba najbardziej mi pomaga, małe porcje. Imbir i migdały też na mnie nie działają. Jeszcze polecam ciepłe mleko/kakao ;)

Pierwszy stwierdził ciąże pozamaciczna, ale nie widzi nigdzie pęcherzyka. Równie dobrze mogłam mieć pozna owulacje i ciąża jest dużo młodsza. Tym bardziej, ze moje cykle nie są regularne, nawet sięgały do 70 dni. A on sobie policzył, ze powinnam być w 6 tygodniu i koniec. Beta z wczoraj 1500, dzisiaj robiłam rano czekam również na wyniki maja być o 13:00. Jakoś mam jednak cicha nadzieje, ze jest to młodsza ciąża po prostu. Jakoś tak wewnętrznie to czuje.

Dlaczego tak myśle? Bo w ciąży w której urodziłam już dzisiaj 4 letnia córkę byłam w styczniu u doktora, ciąży nie widział - tak samo pęcherzyka nie było a ostatnia miesiączka była w listopadzie. Ku mojemu zdziwieniu czekałam na @ bo mi kazał a tu 24.02 na usg byłam w 15tyg ciąży!! Gdzie w styczniu nikt jej nie widział :O

Trzymajcie kciuki.
Życzę Ci aby to tylko była powtórka z rozrywki. Stresujące to strasznie ale lepiej tak jakby miało stać się to najgorsze.

reklama

Trzymajcie kciuki.

Kochana, bardzo Ci życzę, żeby tak było!! :*
Dawaj znać na bieżąco ♥

dziewczyny, tez tak macie? moja ulubiona poranna kawa z mlekiem smakuje poki ciepla, potem kwasna jakas :(, herbata z torebki smakuje jak chemia do zmywarki, a poza tym czuje sie jak po niezlej imprezie ;)
A mi nawet ciepła średnio wchodzi, a zazwyczaj piłam dwie plus ze dwie inki, a kiedyś to i po 5 dziennie potrafiłam pochłonąć... :p

Do góry