reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Hej, gratulacje! Piękne kreski. Trzymam kciuki żeby tym razem było ok [emoji4] mamy podobny termin [emoji16] kiedy idziesz potwierdzić do lekarza?

Hej [emoji8]
Ochh, te piękne kreski to w tych owulacyjnych niestety... [emoji12]
Nie dziękuję na razie za kciuki [emoji8] podziękuję jak będzie coś więcej wiadomo.. [emoji6]

Umówiłam się na 29 sierpnia, ale chyba przełożeń wizytę na 2 września. Niczego już 3 dni nie zmienia, a może będzie coś więcej widać, a może porozmawiam z lekarzem to i zwolnienie wezmę od początku miesiąca...
Chociaż nie powiem.. Korci mnie żeby pobiec do lekarza JUŻ [emoji16]
A Ty kiedy na wizytę?? :)

Hej [emoji846] Witaj wśród kwietniówek i gratuluję. Nawet najmniejsza kreseczka oznacza ciążę [emoji3526] Nie bój się. To że jedna ciąża stracona nie oznacza, że druga też taka będzie. Najważniejsze to nie czytać bzdur w jakiś artykułach na internetach i nie diagnozować się na Google. Spokój to 99% sukcesu - tak mi powiedziała kiedyś pielęgniarka w szpitalu gdy zaczęłam bzikować. Powodzenia [emoji6]

[emoji8]
Wszystko wiem, niby wszystko wiem a jednak człowiek się zamartwia... [emoji6] Staram się nic nie czytać i zachować stoicki spokój. Chociaż w pracy jest momentami ciężko [emoji12]

Wybacz, ale na razie nie dziękuję, podziękuję jak wszystko pójdzie dobrze [emoji3590]

Mam nadzieję, że będzie mi dane zostać z Wami do samego końca [emoji3590]

reklama
Dziewczyny a jak wasze piersi? Całe życie miałam miseczkę B/C. Jak karmiłam E/F. Później została mi miseczka C/D. Aktualnie w 8tc mam miseczkę F!!! Już musiałam kupić biustonosze! Czy u was też aż tak?!
Ja nie chcę myśleć co ja będę miała po porodzie?!
Co do tygodni ciąży, to u mnie beta hcg w 27dc wykazała że niema ciąży. (Cykle mam 31-32dni) prawdopodobnie doszło do późnej owulacji, więc dopiero we Wtorek (USG) dowiem się więcej :)

To moja jest młodsza o 5 dni, bo ostatnia @ 10.07 [emoji6] idę za tydzień, a potem 13.09 i 04.10 już sobie ustawiłam wizyty, chyba, że lekarz zaleci inaczej. Umawiałam się przez aplikację, więc na razie mam tak. Muszę się tylko dowiedzieć, czy prenatalne też tam zrobię, czy gdzieś indziej będę musiała iść [emoji848]
Też próbowałam się przez aplikację umówić z najlepszym lekarzem w mojej miejscowości oddalonej o 26 km od tej w której mieszkam na co dzień ze względu na najlepszy sprzęt ale jak się dowiedziałam o cenniku, że bierze za wszystko osobno to zrezygnowałam [emoji846] Wyszłoby z 5 stów za wizytę. Poszłam na miejscu tu do taniego za 100 bez zapisu, bo tak to tutaj jest. Na prenatalne pójdę do tego drogiego, bo za taką wizytę bierze 250 ale będzie dokładnie sprawdzone [emoji3526]

Dziewczyny a jak wasze piersi? Całe życie miałam miseczkę B/C. Jak karmiłam E/F. Później została mi miseczka C/D. Aktualnie w 8tc mam miseczkę F!!! Już musiałam kupić biustonosze! Czy u was też aż tak?!
Co do tygodni ciąży, to u mnie beta hcg w 27dc wykazała że niema ciąży. (Cykle mam 31-32dni) prawdopodobnie doszło do późnej owulacji, więc dopiero we Wtorek (USG) dowiem się więcej :)
Zawsze miałam miseczkę A, w pierwszej ciąży urosły do B i tak mi zostało do teraz. Mój mi kiedyś kupił biustonosz za duży i go okrzyczałam, że on tylko o dużych balonach myśli [emoji23] Teraz jak by znalazł ... Pasuje, ale piersi nie rosną dalej jak na razie lecz bolą.

Hej [emoji8]
Ochh, te piękne kreski to w tych owulacyjnych niestety... [emoji12]
Nie dziękuję na razie za kciuki [emoji8] podziękuję jak będzie coś więcej wiadomo.. [emoji6]

Umówiłam się na 29 sierpnia, ale chyba przełożeń wizytę na 2 września. Niczego już 3 dni nie zmienia, a może będzie coś więcej widać, a może porozmawiam z lekarzem to i zwolnienie wezmę od początku miesiąca...
Chociaż nie powiem.. Korci mnie żeby pobiec do lekarza JUŻ [emoji16]
A Ty kiedy na wizytę?? :)

[emoji8]
Wszystko wiem, niby wszystko wiem a jednak człowiek się zamartwia... [emoji6] Staram się nic nie czytać i zachować stoicki spokój. Chociaż w pracy jest momentami ciężko [emoji12]

Wybacz, ale na razie nie dziękuję, podziękuję jak wszystko pójdzie dobrze [emoji3590]

Mam nadzieję, że będzie mi dane zostać z Wami do samego końca [emoji3590]

Jej faktycznie, ale jestem gapa [emoji849] ale na ciążowym też coś widać [emoji4] 3 dni to niby mała różnica, ale ja nie wiem czy bym przekładała majac już zaklepaną wizytę na później [emoji16] kwestia cierpliwości [emoji6] mnie też korci, chciałabym już wiedzieć, ale wizytę mam dopiero za tydzień, to będzie 6+2 z om.

U mnie tak jak wcześniej tyle, że są pełniejsze [emoji6] liczę na to, że urosną, bo mam takie małe B [emoji53]

U mnie już koniec testowania chyba już mocne wizyta 28.08

Załączniki

• 20190817_092355.jpg
    20190817_092355.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 91
Hej dziewczyny, jestem Asia. Tutaj na forum jestem już od ładnych paru lat. Mam już prawie 6-letniego synka. :) A wczoraj się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Z mężem się spodziewamy dzidzi na jakąś końcówkę kwietnia. We wrześniu mam wizytę u ginekologa. Miała być cytologiczna coroczna wizyta, a wyjdzie, że ciążowa. :D

69142913_2077070939065522_959797922185084928_n.jpg

reklama
Hej dziewczyny, jestem Asia. Tutaj na forum jestem już od ładnych paru lat. Mam już prawie 6-letniego synka. :) A wczoraj się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Z mężem się spodziewamy dzidzi na jakąś końcówkę kwietnia. We wrześniu mam wizytę u ginekologa. Miała być cytologiczna coroczna wizyta, a wyjdzie, że ciążowa. :D

Zobacz załącznik 1010933
Gratuluję kochana

Do góry