reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

kwietniowe mamy 2020

Uśmiecham się na wiadomości od Was.., ale niepewność nadal jest. Mam zamiar zrobić kolejny test.. już dziś mnie korciło, ale jakoś dałam radę. Zrobię w piątek.. tydzień po planowanej @. Wg kalkulatora porodu na dziś wypada 4+6.. W dniu planowanej wizyty u gin będzie coś koło 7+6.. czy to dobry termin na pierwszą wizytę? nie za późno, nie za szybko?
Uważam, że idealny. Powinno widać serduszko. U mnie również będzie 7+6 na pierwszym usg.

reklama
Uśmiecham się na wiadomości od Was.., ale niepewność nadal jest. Mam zamiar zrobić kolejny test.. już dziś mnie korciło, ale jakoś dałam radę. Zrobię w piątek.. tydzień po planowanej @. Wg kalkulatora porodu na dziś wypada 4+6.. W dniu planowanej wizyty u gin będzie coś koło 7+6.. czy to dobry termin na pierwszą wizytę? nie za późno, nie za szybko?

Całkowicie Cie rozumiem, ja zrobiłam już 5 testów [emoji85] jeszcze jeden mam na piątek rano.

Ale Ci zazdroszczę! Mój lekarz najwyraźniej jest na urlopie, bo ma wyłączony telefon :( A powiedz mi kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Bo zastanawiam się kiedy mnie termin wypadnie.
Ostatni raz @ miałam 4.07. Jutro już mam równo 5 tydzień, juhu :p
Mi lekarz dziś ustalił następna wizytę na 28.08 a to właśnie wypadnie 7w6d i on powiedział, że to już będzie serduszkowe usg, takie na maksa potwierdzające :)

Ostatni raz @ miałam 4.07. Jutro już mam równo 5 tydzień, juhu :p

Mi lekarz dziś ustalił następna wizytę na 28.08 a to właśnie wypadnie 7w6d i on powiedział, że to już będzie serduszkowe usg, takie na maksa potwierdzające :)

O! No to super! Jutro zadzwonię i się umówię na ten termin. Mam nadzieję, że Pani Ginekolog nie ma w tym czasie urlopu

Witajcie.
Ja się przywitam ale raczej nie nastawiam się zbyt na nic. W kwietniu poroniłam w 6 tygodniu samoistnie bez zabiegu. W lipcu znowu zobaczyłam dwie kreski w terminie @ a po południu tego samego dnia dostałam okres... Wkurzyłam się i zrobiłam w końcu badania hormonów w tym cyklu. Wszystko w normie poza TSH - 4,4. Przed wizytą u endokrynologa zrobiłam test dla pewności raczej się nie nastawiałam że znowu ujrzę dwie kreski .... Nie czułam się ciazowo... No i ujrzałam... Biorę od dwóch dni leki na tarczyce, byłam na Becie ale jeszcze nie mam wyników i jutro wizyta u gina. Boję się jak jasna cholera :( w domu mam już 4-latka ciąża to wpadka i bez żadnych problemów leków urodziny w terminie... Test z dzisiaj (dzień okresu)

Załączniki

• IMG_20190807_170910.jpg
    IMG_20190807_170910.jpg
    606,1 KB · Wyświetleń: 157
Witajcie.
Ja się przywitam ale raczej nie nastawiam się zbyt na nic. W kwietniu poroniłam w 6 tygodniu samoistnie bez zabiegu. W lipcu znowu zobaczyłam dwie kreski w terminie @ a po południu tego samego dnia dostałam okres... Wkurzyłam się i zrobiłam w końcu badania hormonów w tym cyklu. Wszystko w normie poza TSH - 4,4. Przed wizytą u endokrynologa zrobiłam test dla pewności raczej się nie nastawiałam że znowu ujrzę dwie kreski .... Nie czułam się ciazowo... No i ujrzałam... Biorę od dwóch dni leki na tarczyce, byłam na Becie ale jeszcze nie mam wyników i jutro wizyta u gina. Boję się jak jasna cholera :( w domu mam już 4-latka ciąża to wpadka i bez żadnych problemów leków urodziny w terminie... Test z dzisiaj (dzień okresu)
Piekne kreski. Gratulacje i trzymam kciuki. Jak unormowałaś tarczyce to bardzo dobrze. Wszystko się ułoży. Myśl pozytywnie :)

Nie rób testów tylko bete. Ciąża jest i niema jej co w głowie wykluczać.

reklama
Do góry