reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny :( dzisiaj zaczęło mnie boleć podbrzusze, całkiem dotkliwie. Przed pracą wpadłam jeszcze mojemu podrzucić śniadanie, poszłam do wc a tam krew! Spanikowałam, totalnie się wystraszyłam :( pojechałam do mojego gina, zapisał mi luteinę i no-spę, dał zwolnienie...zrobił usg ale to tylko 5w4d wiec praktycznie nadal nic nie widać, szyjka długa i zamknięta, śluzówka macicy większa niż ostatnio czyli ok. Kazał zrobić betę dziś i w środę i wysłać mu wyniki. Cały czas mnie boli i krwawię. No teraz to się zestresowałam:(
Kochana, powinnaś z takim czymś położyć się już na oddział i mieć fachową opiekę. Jedź na IP. Ja w grudniu byłam ze zwykłym plamieniem na pomarańczowo i mnie zamknęli na 3 dni. Postaraj się nie panikować.

reklama
Dziewczyny :( dzisiaj zaczęło mnie boleć podbrzusze, całkiem dotkliwie. Przed pracą wpadłam jeszcze mojemu podrzucić śniadanie, poszłam do wc a tam krew! Spanikowałam, totalnie się wystraszyłam :( pojechałam do mojego gina, zapisał mi luteinę i no-spę, dał zwolnienie...zrobił usg ale to tylko 5w4d wiec praktycznie nadal nic nie widać, szyjka długa i zamknięta, śluzówka macicy większa niż ostatnio czyli ok. Kazał zrobić betę dziś i w środę i wysłać mu wyniki. Cały czas mnie boli i krwawię. No teraz to się zestresowałam:(
Dużo tej krwi? Postaraj się nie panikować, zobaczysz dziś jak wyniki bety. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Niestety u mnie znowu dokuczanie ze strony agresywnego sąsiada. Aż się popłakałam z nerwów i z myśli o tym, że jak tak dalej pójdzie to sąsiad i stres wykończą mi maleństwo [emoji3525][emoji22] Musiałam zadzwonić do rodziców o poradę i powiedzieli, żeby dzielnicowego wezwać i wyjaśnić że jestem w ciąży a sąsiad nam od wczoraj wieczora dokucza i grozi. Sprawa robi się poważna, bo obgaduje nas pod moim oknem do kolegów i próbuje nasłać na nas ludzi. Boję się o siebie, dziecko i mojego partnera. Co jeden mały głupi papierek w śmietniczku przy bloku potrafi zrobić z ludźmi. Wszyscy wszystko tam wrzucają np. butelkę po napoju, czy papierek po batoniku a tu taki raban o nic. Ogólnie teraz leżę i odpoczywam. Ciągle się boję o maluszka. Diabeł nam zaczął po piętach deptać.
Ale o co temu sąsiadowi chodzi? Że wyrzuciliście śmieci do kosza? Ja akurat nie jestem typem, który płacze, a takim, który robi aferę jak trzeba, więc przeszłabym się do tego sąsiada (a na Twoim miejscu wysłałabym męża) i wyjaśniła czy się przypadkiem z psią dupą na głowy nie pozamieniał i że jeszcze raz zostawi Wam śmieci pod drzwiami albo będzie Wam groził to dzwonicie na policję. Mnie ostatnio stara sąsiadka się czepiała, że parkuję samochód pod blokiem, uwaga, na miejscu parkingowym, bo 'jak starzy ludzie mają przejść do śmietnika jak wszędzie stoją samochody'. Argument, że chodnikiem, a nie przez parking do niej nie docierał. Dobrze, że nie byłam sama, bo bym się z tą babą kłóciła pół dnia.

Dużo tej krwi? Postaraj się nie panikować, zobaczysz dziś jak wyniki bety. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Moja beta to 240,1 czyli chyba całkiem ok. Zobaczymy w środę czy rośnie jak trzeba. Krwi trochę jest. Nie bardzo dużo ale to nie jest zwykle plamienie. Będę leżeć, brać luteinę i czekać do środowej bety.

Moja beta to 240,1 czyli chyba całkiem ok. Zobaczymy w środę czy rośnie jak trzeba. Krwi trochę jest. Nie bardzo dużo ale to nie jest zwykle plamienie. Będę leżeć, brać luteinę i czekać do środowej bety.

Takie wiadomości zawsze przyprawiają mnie o dreszcze!!! Trzymaj się i odpoczywaj dużo!!
Powtórz betę za 2 dni.

Ale o co temu sąsiadowi chodzi? Że wyrzuciliście śmieci do kosza? Ja akurat nie jestem typem, który płacze, a takim, który robi aferę jak trzeba, więc przeszłabym się do tego sąsiada (a na Twoim miejscu wysłałabym męża) i wyjaśniła czy się przypadkiem z psią dupą na głowy nie pozamieniał i że jeszcze raz zostawi Wam śmieci pod drzwiami albo będzie Wam groził to dzwonicie na policję. Mnie ostatnio stara sąsiadka się czepiała, że parkuję samochód pod blokiem, uwaga, na miejscu parkingowym, bo 'jak starzy ludzie mają przejść do chodnika jak wszędzie stoją samochody'. Dobrze, że nie byłam sama, bo bym się ze starą babą kłóciła pół dnia.
Właśnie sama bym chciała wiedzieć o co chodzi. Pije ciągle piwo może jeszcze coś bierze i nosi go agresja. Nie ma na kim rozładować. Podkreślam, że to ojciec 2 małych córek. Jak jutro sytuacja się powtórzy trzeba wezwać policję, nie chcemy z nim zadzierać bo znowu będzie nam śmieciami sypać, dzwonić do drzwi i uciekać. Gościu po 30stce a głupi jak nastolatek. Olałabym to ale usłyszałam dzisiejszą rozmowę pod oknem z kolegą i coś kombinuje. Zagrożenie zdrowia - obawiam się że zrobi nam obydwu krzywdę, bo mnie też naruszył w temacie choć nie znamy się.

Przyrost i beta ma się nijak do ciąży mnogich :)

a Ty mialas z blizniakami jakis mega przyrost?

Dziewczyny mam pytanie... jeśli według usg wychodzi 7t0d to to jest 7 tydzień czy już 8 tydzień?

&t0d to 7 tydzien 7t 3d to juz 8 tydzien w toku rozumiesz? czy nie jasno pisze?

Oj, Kochana moze jakis krwiaczek sie oproznil, oby to. bylo to! trzymam kciuki za bete, duzt lez, bierz leki i staraj sie nie stresowac, mow do dzidziusia
trzymam kciuki!!

reklama
Do góry