reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Jutro postanowiłam iść do ginekologa po lek na podtrzymanie mimo tego bardzo żółtego śluzu. Mój partner wrócił z pracy teraz i mnie uspokoił, że nie ma w śluzie żadnych zabarwień. Przeżyłam od wczoraj dużo stresu przez sąsiada. Także jutro dostarczę Wam nowinek i mam nadzieję, że pozytywnych. Po poprzedniej ciąży zostało mi trochę duphastona, czy mogę to dziś wziąć dla świętego spokoju?Zobacz załącznik 1009409
W dodatku strasznie kuje mnie lewa strona - więzadło. Wezmę nospe.

A może to jakaś infekcja Cię złapała i dlatego ten śluz taki żółty?

reklama
Ja tez mam żółty śluz od początku taki żółto zielony to chyba normalne bo w pierwszej ciąży tez taki miałam :-) Bez stresu! Skonsultuj z lekarzem, na pewno będzie dobrze.
Przestraszyłam się, bo od wczoraj sąsiad funduje mi nieprzyjemne atrakcje jakim jest stres a ogólnie dziś mam płaczliwy dzień. Czy mogę wziąć jedną tabletkę duphastona na noc? Jutro i tak będę dążyć do tego by mi go wypisał na wszelki wypadek.

Całkiem możliwe, ale nic mnie nie swędzi i nie piecze. Czuję tylko mocno ukrwiony kanał rodny. Czytałam, że taki śluz może też być od nadżerki a ją mam. Jutro wszystkiego się dowiem.

No może od nadżerki bo ja w pierwszej ciąży miałam duża i to właśnie chyba przez to ten śluz był :) a teraz jeszcze nie wiem czy jest bo wizyta 19.08 :)

W którym byłyście tygodniu jak uslyszalyscie serduszko?

No może od nadżerki bo ja w pierwszej ciąży miałam duża i to właśnie chyba przez to ten śluz był :) a teraz jeszcze nie wiem czy jest bo wizyta 19.08 :)

6t1d - ja nie słyszałam tylko widziałam. Moja ginekolog powiedziała że w tak wszesnej ciazy nie powinno się korzystać z tego urządzenia które ukazuje dźwięk. Tylko na podstawie obrazu mierzyła tętno dziecka i było 108 i na ekranie było widać jak pulsuje

Ja byłam w 9 tc według OM ale nie dane mi było tego doświadczyć, bo mimo że lekarz był dobry to kazał mi podtrzymywać martwą ciążę.

reklama
Znajomi mają bliźniaki i mówili, że właśnie pierwsze po czym zorientowali się, że będzie dwójka to szybko przyrastająca beta, stąd takie wnioski [emoji6]
Też mam bliźniaki i informacja z betą to mit :) ciąża ciąży nigdy nie jest równa. Jednym urośnie dużo innym w normie. Mnie rosła tak jak w pojedynczych ciążach. Mit jest na tyle silny, że nawet lekarze potrafią powiedzieć taką pierdołę :)
Moją ciążę prowadziła najlepsza doktorka od ciąż mnogich, która robiła doktorat z ciąż mnogich. To u niej ostatecznie potwierdziłam tą informację, chodź i tak byliśmy z Chłopcami żywym dowodem :)
Tak jak mówię- ciąża ciąży nie jest równa. Beta niestety nie jest wyznacznikiem.

Do góry