reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Może na wszelki wypadek zadzwoń do swojej endo czy nie musisz szybciej przyjść na wizyte - mi mój kazał meldowac od razu jak będę w 6 max. 8 tygodniu (wyniki mam zbliżone do Twoich pięknie wyregulowane przed ciąża). Dzwoniłam do mojego w piątek (w czwartek potwierdziłam ciążę u ginekologa) i już w poniedziałek endo chciał wyniki i wizytę na szybko a normalnie trzeba czekać ok 3 miesiące. Musimy być przy niedoczynnosci pod specjalna opieka endokrynologa
U mnie się tak złożyło, że zaszłam miesiąc przed wizytą. Mam letrox 50 i myślę, że na razie starczy skoro tak pięknie zbija. Jest nawet ciut za mocny. Sama już nie wiem co robić. Jeszcze 3 tyg do wizyty u endo a gin jest za 9 dni i będzie potwierdzanie i jak szczęście dopisze serduszko.

reklama
Witam wszystkich [emoji6] myślę, że po ciuchu mogę do Was dołączyć.. dzisiejszy test 2 dni przed @. [emoji7]
IMG_0743.JPG

Ooo to jutro kupię jakiś inny [emoji6]

A powiedzcie, robicie jakieś badania przed wizytą u lekarza, żeby na wizytę mieć już wyniki, czy czekacie co zleci lekarz i dopiero wtedy? [emoji6]
Kup facelle ten droższy z Rosmanna polecam ;) ten tańszy jeszcze bardziej czuly. W kwietniu miałam bladziocha na nim w tym samym dniu pojechałam na betę z krwi i wynosiła tylko 6,5...

Ostatnia edycja:
U mnie się tak złożyło, że zaszłam miesiąc przed wizytą. Mam letrox 50 i myślę, że na razie starczy skoro tak pięknie zbija. Jest nawet ciut za mocny. Sama już nie wiem co robić. Jeszcze 3 tyg do wizyty u endo a gin jest za 9 dni i będzie potwierdzanie i jak szczęście dopisze serduszko.
Ja miałam w tym cyklu w którym zaszłam w ciążę jeszcze 4,4 TSH bo nie wiedziałam że mam robiłem z tarczyca badania w 21 dniu cyklu robiłam razem z progesteronem więc się staraliśmy normalnie.... Od razu jak odebrałam wyniki umówiłam się do endo... Przed wizytą test pozytywny przerażenie ... Lykam leki dopiero od wtroku i mam nadzieję że dzidzia przetrwa :(

ja mam coreczke z 28tc ;)
u Was wszystko z dzieciaczkami ok?
Nasza Hania ma mpd, i niestety meczymy sie z intensywna rehabilitacja :(
Mój synek miał masę szczęścia i wyszedł z wcześniactwa bez problemów. Jedyne co to jest mniejszy i szczuplejszy od swoich rówieśników, ale mnie to nie dziwi skoro startował z wagi 650g i miał 32cm wzrostu. Swoją drogą ani ja, ani mój mąż nie jesteśmy wysocy. Za tydzień idę z synem do szpitala na oddział - będzie miał badanie hormonu wzrostu we śnie.

ja mam coreczke z 28tc ;)
u Was wszystko z dzieciaczkami ok?
Nasza Hania ma mpd, i niestety meczymy sie z intensywna rehabilitacja :(
Ja urodziłam 4,5 kg synka siłami natury bo jak mnie przyjmowali do szpitala to go źle wymierzyli lekarz stwierdził że będzie miał jakieś 3,7 ... Sami byli w szoku. Na szczęście wszytsko skończyło się dobrze teraz jest zdrowy chłop... Ale mogło być różnie bo na koniec traciłam już siły parte zanikały a młody utknął w kanale rodnym...

Ja miałam w tym cyklu w którym zaszłam w ciążę jeszcze 4,4 TSH bo nie wiedziałam że mam robiłem z tarczyca badania w 21 dniu cyklu robiłam razem z progesteronem więc się staraliśmy normalnie.... Od razu jak odebrałam wyniki umówiłam się do endo... Przed wizytą test pozytywny przerażenie ... Lykam leki dopiero od wtroku i mam nadzieję że dzidzia przetrwa :(
Jeśli bierzesz leki to szybko zabijesz TSH i wszystko będzie dobrze [emoji846] Kobiety nie takie TSH miały w ciąży i ładnie wszystko się pokończyło. Ważna jest szybka reakcja. Ja w poprzedniej ciąży nie wiedziałam, że mam i nikt mi nic nie zlecał pod tym kontem. Dziecko się nie rozwijało i umarło. Po poronieniu TSH 4.29. Potem szybko rosło. Odkryłam przez przypadek szukając przyczyny na własną rękę. I to była przyczyna. Nieleczona tarczyca.

Jeśli bierzesz leki to szybko zabijesz TSH i wszystko będzie dobrze [emoji846] Kobiety nie takie TSH miały w ciąży i ładnie wszystko się pokończyło. Ważna jest szybka reakcja. Ja w poprzedniej ciąży nie wiedziałam, że mam i nikt mi nic nie zlecał pod tym kontem. Dziecko się nie rozwijało i umarło. Po poronieniu TSH 4.29. Potem szybko rosło. Odkryłam przez przypadek szukając przyczyny na własną rękę. I to była przyczyna. Nieleczona tarczyca.
Zbijesz - mała pomyłka hehe, głupi słownik w telefonie.

reklama
U mnie w kwietniu też to była przyczyna że poroniłam. Szczęście w nieszczęściu stało się to szybko i obyło się bez zabiegu.

Do góry