reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Może któraś z Was się orientuje? Czy to jest dobry wynik bety? Pytam ponieważ wizytę u ginekolożki miałam mieć 9 września dopiero.. w piątek wysłałam ten wynik do Niej.. a Ona napisała, żebym zaglądnęła jeszcze do Niej we wtorek 13.08 przed jej urlopem.. i tak się zastanawiam.. czy coś może nie tak?

Jak dla mnie wynik bety jest bardzo ładny, czemu myślisz, że jest coś nie tak? Tu bardziej chodzi o przyrost. Robiłaś wcześniej betę?

reklama
Może któraś z Was się orientuje? Czy to jest dobry wynik bety? Pytam ponieważ wizytę u ginekolożki miałam mieć 9 września dopiero.. w piątek wysłałam ten wynik do Niej.. a Ona napisała, żebym zaglądnęła jeszcze do Niej we wtorek 13.08 przed jej urlopem.. i tak się zastanawiam.. czy coś może nie tak?
Beta jest ładna, wysoka, ale trudno cokolwiek powiedzieć jeśli masz tylko jeden wynik bety. Najważniejszy jest przyrost.

CZY Wy też tak macie że kłuje Was w podbrzuszu/jajnikach, gdy zbyt gwałtownie wstaniecie?
Mnie kuje w niespodziewanych momentach np. jak leżę. Najbardziej to dokucza prawa pachwina przy chodzeniu. Nie boli ale dyskomfort mam. Nie mogę też długo siedzieć, bo krzyż się napina i lekko pobolewa. Przechodzi jak się położę i odpocznę.

Beta jest ładna, wysoka, ale trudno cokolwiek powiedzieć jeśli masz tylko jeden wynik bety. Najważniejszy jest przyrost.
[QUOTE="Sysiq, post: 18402707, member: 128653"
Jak dla mnie wynik bety jest bardzo ładny, czemu myślisz, że jest coś nie tak? Tu bardziej chodzi o przyrost. Robiłaś wcześniej betę?
[/QUOTE]

Jest to moja pierwsza beta, nie robiłam kolejnej. Wcześniej jej powiedziałam, że jestem w ciąży, bo nie mam @ i testy są pozytywne. Zapisała mnie na wizytę 9 września.., a jak jej wysłałam zdjęcie wyniku bety, to napisała, żebym we wtorek do Niej przyszła pomimo, że nie jestem zapisana. Dlatego się tak hmm przestraszyłam, to może za duże słowo, ale zaniepokoiłam się.

[QUOTE="Sysiq, post: 18402707, member: 128653"

A robiłaś jeszcze jakieś badanie? Tam poniżej widzę coś powyżej normy, ale nie widać co to jest

Zbyt wysoki poziom może świadczyć o tym, że Twój organizm nie przyswaja kwasu foliowego, tylko go odkłada. Musiałabyś wtedy zmienić zwykły kwas foliowy na metylowany, który się lepiej przyswaja

reklama
CZY Wy też tak macie że kłuje Was w podbrzuszu/jajnikach, gdy zbyt gwałtownie wstaniecie?
Przy wstawaniu, szczególnie gwaltownym kręci mi się w głowie, ale brzuch nie dokucza. Pobolewanie zbudziło mnie dziś z drzemki (pierwsza ciążowa drzemka zaliczona [emoji16]), ale to chyba dlatego, że mnie cisnęło też na pęcherz. Poza tym raz na jakiś czas zakłuje, ale póki co dość rzadko.
Podobno dopóki nie są to bóle mocniejsze niż na @ i nie towarzyszą temu żadne inne objawy to jest ok, macica się rozciąga [emoji848]
Moim zdaniem lekarz ma na myśli ten drugi wynik, bo jest za wysoki. Betę masz bardzo ładną [emoji6] nie stresuj się tylko leć na konsultację. Super, że Cię przyjmie jeszcze przed urlopem [emoji6]

Do góry