reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

A byłaś przed ciąża wegetarianką?
Ja w diecie bezmięsnej w poprzedniej ciąży nic nie zmieniałam. Jadłam dokładnie tak samo jak
przed ciążą. Dużo kasz, strączków, bulw, miałam stały ciąg na szpinak[emoji6]
Pod koniec pojawiła się lekka anemia, wiec suplementowałam żelazo. Z witamin ciążowych brałam pregne plus.
Taką samą diete miałam równiez w trakcie karmienia, Misia nie miała zadnych niedoborów.
Dzięki, uspokoiłaś mnie [emoji3059] ja jestem wegetarianką od 10 lat, ale wyników złych nigdy nie miałam [emoji6] liczę na to, że ciążę też jakoś uda się przetrwać z dobrymi wynikami

reklama
Hejka jestem tutaj nowa. Miło mi jestem Magda. termin spodziewanej miesiączki mam na jutro 11.08 ale czułam że cos na rzeczy i testowalam juz wczofaj test pozytywny i zaraz zrobilam betaHcg i wynik wskazuje na ciążę termin na około 20.04.2020

Załączniki

• 20190809_180349.jpg
    20190809_180349.jpg
    984,9 KB · Wyświetleń: 144
  • 20190809_070722.jpg
    20190809_070722.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 139
Mam juz 3 letniego synka. Ale urodził się wcześnie bo w 23tygodniu ciąży. Choć ta dzidzia była planowana to i tak jest strach czy wszystko będzie dobrze

Hejka jestem tutaj nowa. Miło mi jestem Magda. termin spodziewanej miesiączki mam na jutro 11.08 ale czułam że cos na rzeczy i testowalam juz wczofaj test pozytywny i zaraz zrobilam betaHcg i wynik wskazuje na ciążę termin na około 20.04.2020

Gratuluje, mamy podobna betę [emoji108]

U mnie rośnie, zrobiłam jeszcze jeden test by sprawdzić kreskę, bo miałam bardzo blada i to moj ostatni. Teraz wizyta u doktora i beta w poniedziałek [emoji18]

Pierwszy [emoji85] 3 dni przed @
IMG_5885.JPG

Drugi 2 dni przed @
IMG_5898.JPG

Dzisiejszy dzień po @ [emoji813]️[emoji324][emoji323]
IMG_5976.JPG

Ja w niedzielę swojemu kazałam kupić test w aptece, żeby zrobić profilaktycznie bo i tak myślałam że spóźnia mi się okres przez regulowanie tarczycy (poprzedni cykl 10 dni spóźnienia). Zrobiłam i od razu dwie kreski [emoji3059] Tylko że jak je ujrzałam mój narzeczony przyszedł do domu ze sklepu i od razu się dowiedział. Nie było już takiej radości u niego jak w 1 ciąży. Nawet mnie nie przytulił. Kilka razy pytałam czy się cieszy. Cieszy się... Chce również jak ja, ale reakcja mnie nieco zdziwiła [emoji1745] W ogóle już mniej uczuć okazuje jak razem zamieszkaliśmy. Było milion rozmów na ten temat, on nie widzi w niczym problemu i uważa że wszystko jest jak zawsze. Nie sądzę.
Domyślam się jak bardzo musi być Ci przykro. Porozmawiaj z Nim na spokojnie, jeżeli tak jak piszesz rozmowy nic nie dają, może napisz list.. Napisz o swoich odczuciach, że potrzebujesz jego wsparcia.

Co do bólu brzucha, to dzisiaj mi doskwiera. Właśnie przy oddychaniu.
Ogólnie jestem bardzo zmęczona, nie mamna nic siły, a w domu absorbująca 20 miesięczna córeczka. Nie mam apetytu, muszę się zmuszać do jedzenia. Rano mdłości, w nocy nie moge spać... Tyle z moich objawów.

reklama
Cześć Dziewczyny!

Gratuluję wszystkich nowych pozytywnych testów ❤️

Dzisiaj wstałam z wielką energią, jednak już koło godziny 13stej odbyłam drzemkę.. i po 16 kolejną. Teraz znów padam na twarz.
Przez jakieś 3 minuty dzisiaj pobolewał mnie jakby prawy jajnik, ale szybko przeszło.
Z dodatkowych objawów.. to wzdęty brzuch, gazy.. a godzinkę temu nieudolna próba rozmowy z toaletą... a to strasznie rozśmieszyło mojego męża. Zwróciłam mu uwagę, że to nie jest powód do radości.. a On, że wręcz przeciwnie, bo zna powód tych nudności i cieszy się z tego powodu ‍♀️

Do góry