reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Aktywacja objawów ciążowych - START! [emoji2960] U mnie 5 tc + 2 dni. Narzekałam na brak objawów, a tu proszę... [emoji3526] Jak chwyciło niespodziewanie dzisiaj. Zaczęło się od nocnych mocnych bólach piersi, później za dnia zawroty głowy i mdłości. Całe popołudnie spędziłam w łóżku. Ciągle jestem zmęczona. No i jak zawsze standardowo świry w kierunku sprawdzania śluzu czy przypadkiem nie ma plamienia [emoji18] Nie wiem jak wyluzować z tym obsesyjnym sprawdzaniem papieru toaletowego.

Aktywacja objawów ciążowych - START! [emoji2960] U mnie 5 tc + 2 dni. Narzekałam na brak objawów, a tu proszę... [emoji3526] Jak chwyciło niespodziewanie dzisiaj. Zaczęło się od nocnych mocnych bólach piersi, później za dnia zawroty głowy i mdłości. Całe popołudnie spędziłam w łóżku. Ciągle jestem zmęczona. No i jak zawsze standardowo świry w kierunku sprawdzania śluzu czy przypadkiem nie ma plamienia [emoji18] Nie wiem jak wyluzować z tym obsesyjnym sprawdzaniem papieru toaletowego.
Mam tak samo ! Szczególnie kiedy brzuch pobolewa jak na okres. :) sprawdzam jak szalona czy przypadkiem nie ma plamienia. Moj termin to 15/04.

Ja też sprawdzam papier co chwilę...
To i ja wrzucę foty :)
Pierwszy trzy dni przed @
Drugi w dniu @
Ostatni wczoraj dwa dni po @

Załączniki

• IMG_20190805_133617.jpg
    IMG_20190805_133617.jpg
    694,8 KB · Wyświetleń: 501
  • IMG_20190807_170910.jpg
    IMG_20190807_170910.jpg
    606,1 KB · Wyświetleń: 261
  • IMG_20190809_170833.jpg
    IMG_20190809_170833.jpg
    618,8 KB · Wyświetleń: 242
Ja dziś w nocy coś słabo spałam. Mam nadzieję, że to jednorazowy wyskok. Najgorsze, że jak już brzuszek urośnie to nie będę mogła spać na brzuchu, a tak lubię najbardziej [emoji16] do tego gula w gardle i "kac", ale póki co mniejszy niż wczoraj [emoji849]
Moje testy na razie słabe, wciąż czekam na mocną kreskę [emoji4]
Pierwszy 2 dni przed @, drugi dziś w dniu @ [emoji6]
IMG_20190811_080911.jpeg
IMG_20190811_080752.jpeg

Ja dziś w nocy coś słabo spałam. Mam nadzieję, że to jednorazowy wyskok. Najgorsze, że jak już brzuszek urośnie to nie będę mogła spać na brzuchu, a tak lubię najbardziej [emoji16] do tego gula w gardle i "kac", ale póki co mniejszy niż wczoraj [emoji849]
Moje testy na razie słabe, wciąż czekam na mocną kreskę [emoji4]
Pierwszy 2 dni przed @, drugi dziś w dniu @ [emoji6]Zobacz załącznik 1008803Zobacz załącznik 1008804
Ale widać że ciemnieje i też jest wyraźna ;) ja robiłam raz pink test ale płytkowy i nie pokazał mi praktycznie nie przy tym jak facelle strumieniowy ta sama czułość już miał dość wyraźną kreskę

Ale widać że ciemnieje i też jest wyraźna ;) ja robiłam raz pink test ale płytkowy i nie pokazał mi praktycznie nie przy tym jak facelle strumieniowy ta sama czułość już miał dość wyraźną kreskę
Ooo to jutro kupię jakiś inny [emoji6]

A powiedzcie, robicie jakieś badania przed wizytą u lekarza, żeby na wizytę mieć już wyniki, czy czekacie co zleci lekarz i dopiero wtedy? [emoji6]

Ooo to jutro kupię jakiś inny [emoji6]

A powiedzcie, robicie jakieś badania przed wizytą u lekarza, żeby na wizytę mieć już wyniki, czy czekacie co zleci lekarz i dopiero wtedy? [emoji6]
Ja TSH ostatnie badałam 2 tyg przed zajściem i wynosiło 0.813 bo chciałam sprawdzić czy leki działają po 6 tyg brania. Z wyniku 6.190 zjechało bardzo szybko. Także na razie nic nie robię, niech lekarz zleci. Kolejne TSH na początku września robię z FT4 do endo gdyż mam wizytę i idę do niej z nowinami. Będzie podbijanie leku [emoji846]

reklama
Ja TSH ostatnie badałam 2 tyg przed zajściem i wynosiło 0.813 bo chciałam sprawdzić czy leki działają po 6 tyg brania. Z wyniku 6.190 zjechało bardzo szybko. Także na razie nic nie robię, niech lekarz zleci. Kolejne TSH na początku września robię z FT4 do endo gdyż mam wizytę i idę do niej z nowinami. Będzie podbijanie leku [emoji846]
Może na wszelki wypadek zadzwoń do swojej endo czy nie musisz szybciej przyjść na wizyte - mi mój kazał meldowac od razu jak będę w 6 max. 8 tygodniu (wyniki mam zbliżone do Twoich pięknie wyregulowane przed ciąża). Dzwoniłam do mojego w piątek (w czwartek potwierdziłam ciążę u ginekologa) i już w poniedziałek endo chciał wyniki i wizytę na szybko a normalnie trzeba czekać ok 3 miesiące. Musimy być przy niedoczynnosci pod specjalna opieka endokrynologa

Do góry