reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Tak miałam podobnie! A dzisiaj po prostu mam taki lekki tępy ból pod żebrami. A jajniki na zmianę bolą :)
IMG_5963.JPG
IMG_5962.JPG

Czy wyniki są okej? Może wiecie :)

Jeszcze muszę zrobić progesteron ?

Dziewczyny, pokażę Wam jaki miałam plan co do męża żeby go poinformować [emoji16] oczywiście się nie udało, bo jak już zobaczyłam kreskę to zapomniałam o tym [emoji23] nadrobiłam dzisiaj, mąż pojechal po pieczywo, a prezent czeka [emoji3059] torbę kupiłam u mamy ginekolog jak tylko zaczęliśmy się starać.

A Wy w jaki sposób przekazałyście wiadomość przyszłemu tatusiowi? [emoji4]Zobacz załącznik 1008435
Ja w niedzielę swojemu kazałam kupić test w aptece, żeby zrobić profilaktycznie bo i tak myślałam że spóźnia mi się okres przez regulowanie tarczycy (poprzedni cykl 10 dni spóźnienia). Zrobiłam i od razu dwie kreski [emoji3059] Tylko że jak je ujrzałam mój narzeczony przyszedł do domu ze sklepu i od razu się dowiedział. Nie było już takiej radości u niego jak w 1 ciąży. Nawet mnie nie przytulił. Kilka razy pytałam czy się cieszy. Cieszy się... Chce również jak ja, ale reakcja mnie nieco zdziwiła [emoji1745] W ogóle już mniej uczuć okazuje jak razem zamieszkaliśmy. Było milion rozmów na ten temat, on nie widzi w niczym problemu i uważa że wszystko jest jak zawsze. Nie sądzę.

Kochanie, dziś w nocy zaskoczył mnie silny ból piersi [emoji16] Nareszcie coś konkretnego, bo nie miałam PMS przez co piersi bolały delikatnie a odkąd dowiedziałam się o ciąży raz lekko raz prawie wcale. Czyli wszystko przede mną [emoji7]

A na osłodę dnia ja i dzidziuś mamy ochotę na pączusie w czekoladzie [emoji7][emoji39]Zobacz załącznik 1008505
No i masz, przez Ciebie mam wycieczkę do cukierni [emoji16]

A powiedzcie, któraś z Was jest może wegetarianką? Ogólnie wiem, że to nie jest problem tylko zastanawiam się jak ułożyć swoją dietę żeby dzidziusiowi niczego nie zabrakło [emoji848]

No i masz, przez Ciebie mam wycieczkę do cukierni [emoji16]

A powiedzcie, któraś z Was jest może wegetarianką? Ogólnie wiem, że to nie jest problem tylko zastanawiam się jak ułożyć swoją dietę żeby dzidziusiowi niczego nie zabrakło [emoji848]
Ja bez mięsa żyć nie mogę ;)

reklama

A byłaś przed ciąża wegetarianką?
Ja w diecie bezmięsnej w poprzedniej ciąży nic nie zmieniałam. Jadłam dokładnie tak samo jak
przed ciążą. Dużo kasz, strączków, bulw, miałam stały ciąg na szpinak[emoji6]
Pod koniec pojawiła się lekka anemia, wiec suplementowałam żelazo. Z witamin ciążowych brałam pregne plus.
Taką samą diete miałam równiez w trakcie karmienia, Misia nie miała zadnych niedoborów.

Do góry