reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Tak miałam podobnie! A dzisiaj po prostu mam taki lekki tępy ból pod żebrami. A jajniki na zmianę bolą :)
IMG_5963.JPG
IMG_5962.JPG

Czy wyniki są okej? Może wiecie :)

Jeszcze muszę zrobić progesteron ?

Dziewczyny, pokażę Wam jaki miałam plan co do męża żeby go poinformować [emoji16] oczywiście się nie udało, bo jak już zobaczyłam kreskę to zapomniałam o tym [emoji23] nadrobiłam dzisiaj, mąż pojechal po pieczywo, a prezent czeka [emoji3059] torbę kupiłam u mamy ginekolog jak tylko zaczęliśmy się starać.

A Wy w jaki sposób przekazałyście wiadomość przyszłemu tatusiowi? [emoji4]Zobacz załącznik 1008435
Ja w niedzielę swojemu kazałam kupić test w aptece, żeby zrobić profilaktycznie bo i tak myślałam że spóźnia mi się okres przez regulowanie tarczycy (poprzedni cykl 10 dni spóźnienia). Zrobiłam i od razu dwie kreski [emoji3059] Tylko że jak je ujrzałam mój narzeczony przyszedł do domu ze sklepu i od razu się dowiedział. Nie było już takiej radości u niego jak w 1 ciąży. Nawet mnie nie przytulił. Kilka razy pytałam czy się cieszy. Cieszy się... Chce również jak ja, ale reakcja mnie nieco zdziwiła [emoji1745] W ogóle już mniej uczuć okazuje jak razem zamieszkaliśmy. Było milion rozmów na ten temat, on nie widzi w niczym problemu i uważa że wszystko jest jak zawsze. Nie sądzę.

Kochanie, dziś w nocy zaskoczył mnie silny ból piersi [emoji16] Nareszcie coś konkretnego, bo nie miałam PMS przez co piersi bolały delikatnie a odkąd dowiedziałam się o ciąży raz lekko raz prawie wcale. Czyli wszystko przede mną [emoji7]

A na osłodę dnia ja i dzidziuś mamy ochotę na pączusie w czekoladzie [emoji7][emoji39]Zobacz załącznik 1008505
No i masz, przez Ciebie mam wycieczkę do cukierni [emoji16]

A powiedzcie, któraś z Was jest może wegetarianką? Ogólnie wiem, że to nie jest problem tylko zastanawiam się jak ułożyć swoją dietę żeby dzidziusiowi niczego nie zabrakło [emoji848]

No i masz, przez Ciebie mam wycieczkę do cukierni [emoji16]

A powiedzcie, któraś z Was jest może wegetarianką? Ogólnie wiem, że to nie jest problem tylko zastanawiam się jak ułożyć swoją dietę żeby dzidziusiowi niczego nie zabrakło [emoji848]
Ja bez mięsa żyć nie mogę ;)

reklama

A byłaś przed ciąża wegetarianką?
Ja w diecie bezmięsnej w poprzedniej ciąży nic nie zmieniałam. Jadłam dokładnie tak samo jak
przed ciążą. Dużo kasz, strączków, bulw, miałam stały ciąg na szpinak[emoji6]
Pod koniec pojawiła się lekka anemia, wiec suplementowałam żelazo. Z witamin ciążowych brałam pregne plus.
Taką samą diete miałam równiez w trakcie karmienia, Misia nie miała zadnych niedoborów.

Do góry