reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Wiem, ze juz padlo takie pytanie, ale teraz jest nas juz wiecej. W ktorym tyg bedziecie na usg gentycznym i czy ktos ma taka wizyte w najblizyszym tygodniu? U mnie to bedzie 12+5, do wizyty zostale jeszcze az 2,5tyg (3.10)

Ja mam teraz w czwartek. Będzie równo 12 tydzień skończony.....

reklama
Teraz miałam tydzień wolnego więc nie mogę znów wziąć. Strasznie nie chce iść do pracy, bo kula stresu i wszyscy mnie ganiaja ja nawet o ciąży powiedzieć nie mogę bo nie wiem czy to już.
Zobaczę jak się będę czuła w tym tygodniu w pracy, jak okej to zaczekam do wizyty.

Ja prenatalne będę miała jakiś w 13 tc bo dopiero wtedy mój lekarz wraca, sam mówiła że trochę późno ale się wyrobimy jeszcze.
Dlaczego właściwie prenatalne musi być do 13 czy 14 tc A w 15 czy 16 to już problem?
Ponieważ wtedy dziecko zmienia pozycję, rozciąga się i pewne parametry są trudne do zmierzenia, np. przezierność karkowa.

Teraz miałam tydzień wolnego więc nie mogę znów wziąć. Strasznie nie chce iść do pracy, bo kula stresu i wszyscy mnie ganiaja ja nawet o ciąży powiedzieć nie mogę bo nie wiem czy to już.
Zobaczę jak się będę czuła w tym tygodniu w pracy, jak okej to zaczekam do wizyty.

Ja prenatalne będę miała jakiś w 13 tc bo dopiero wtedy mój lekarz wraca, sam mówiła że trochę późno ale się wyrobimy jeszcze.
Dlaczego właściwie prenatalne musi być do 13 czy 14 tc A w 15 czy 16 to już problem?
Prenatalne może być do 13+6. Wydaje mi się, że dlatego, że tylko do 14 tygodnia mierzy się CRL, a to jest bardzo istotna wartość przy badaniach prenatalnych.

Prenatalne mam 24.09 będzie 12+2, jutro jadę rano z mężem oddać krew na pappa bo u nas w szpitalu pobierają krew tydzień wcześniej żeby na usg już były wyniki. Na wizycie ostatniej byłam 28.08 więc już bardzo czekam i jestem ciekawa co u Malucha ale biorąc pod uwagę mój stan zakładam że ma się świetnie :) denerwuje się jednak bardzo czy na usg będzie wszystko w porządku... czy nic złego nie wyskoczy...

Bo wtedy już dziecko jest za duze

reklama
A my tak wyglądamy [emoji16] w porównaniu do Was to w zasadzie nic nie widać [emoji23]
1568539424950.jpeg

Do góry