Jula201906
Fanka BB :)
Prenatalne mam 30 września i to będzie 13+4 więc też na styk.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Prenatalne może być do 13+6. Wydaje mi się, że dlatego, że tylko do 14 tygodnia mierzy się CRL, a to jest bardzo istotna wartość przy badaniach prenatalnych.
Dziewczyny 35+ myślicie o zrobieniu badania sanco? Ma któraś jakieś doświadczenie w temacie tego badania?
Mi też praktycznie całkiem odszedł ból piersi. Przestały być już takie nabrzmiałe, ale sutki dalej mam jakby większe, ciągle sterczące i wrażliwe na dotyk [emoji6] dzisiaj mam 8t0dCześć. Mi ustały na półtora dnia a teraz czasem bolą ale słabiej. Mdłości mam pod wieczór albo w nocy ale takie jakby że stresu bardziej niż z ciąży. Zapachy już mnie nie drażnią. Jem większość rzeczy które jadłam przed ciążą. Jutro wieczorem mam lekarza i mega stres...
Brzuch i mnie trochę widoczny ale spodnie dopinam i narazoe nie potrzebuje zmieniać garderoby. Mam 164 cm i startuje z wagą 66 ( przytyłam 800 g )
Nie przejmuj się, w pierwszej ciazy brzuszek mi się pokazał dopiero w 5tym miesiącu, do tego czasu dopinałam się we wszystkie spodnie bez problemu, za to jak zaczął rosnąć to w 9miesiacu łatwiej było mnie przeskoczyć niż obejść- był gigantycznyJa powoli zaczynam panikowac, bo mam wrażenie, że u mnie nic nie rośnie, a już 10tc
Mi piersi już prawie też nie dokuczają, poranne mdłości coraz słabsze za to od dwóch dni przytulam się wieczorem do toaletyMi też praktycznie całkiem odszedł ból piersi. Przestały być już takie nabrzmiałe, ale sutki dalej mam jakby większe, ciągle sterczące i wrażliwe na dotyk [emoji6] dzisiaj mam 8t0d
Dziewczyny, a czy badanie prenatalne usg w tych tygodniach jest przez pochwe czy brzuch?