reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Znam sporo osób, które po poście dabrowskiej pozbył się np alergii, pasożytów, różnych innych dolegliwości. Jakieś oczyszczenie i reset organizmu być może następuje. Natomiast nie wiem po co rozmawiacie na temat tego postu kiedy to w czasie ciazy jest raczej niedozwolone :)
Jedyna dieta jaka jest teraz dla nas wskazana to zdrowe umiarkowane posiłki i niejedzenie slodyczy. To nie będzie rosło tam gdzie nie trzeba dodatkowo [emoji4]
@UrszulkaB z tym niejedzeniem słodyczy to przegięłaś ;)

reklama
Znam sporo osób, które po poście dabrowskiej pozbył się np alergii, pasożytów, różnych innych dolegliwości. Jakieś oczyszczenie i reset organizmu być może następuje. Natomiast nie wiem po co rozmawiacie na temat tego postu kiedy to w czasie ciazy jest raczej niedozwolone :)
Jedyna dieta jaka jest teraz dla nas wskazana to zdrowe umiarkowane posiłki i niejedzenie slodyczy. To nie będzie rosło tam gdzie nie trzeba dodatkowo [emoji4]

Pewnie, ze post w czasie ciazy jest niedozwolony. Mi tak jak osobom, o ktorych piszesz bardzo pomogl. Czulam sie swietnie, wyniki lepsze niz przed, zalety moglabym wymieniac i wymieniac. Tak jak napisalam mowie za siebie i bron Boze nikogo nie namawiam.

No to po wizycie wszystko ok z fasolka, widziałam jak pięknie bije serduszko [emoji8] CRL 15, 6 mm odpowiada 8+0 tygodniu ciąży, a wg usg mi wychodzi 7+6 więc jest dobrze[emoji16]Doktor nagrał mi nawet płytkę z fasolka jak wrócę do domu to sobie wlacze [emoji16]Oczywiście dał skierowanie na badania krwi i wizyta za 3 tygodnie 30.09. Tak się cieszę że wszystko dobrze, teraz zaczynam się już cieszyć ta ciąża[emoji7]

No to po wizycie wszystko ok z fasolka, widziałam jak pięknie bije serduszko [emoji8] CRL 15, 6 mm odpowiada 8+0 tygodniu ciąży, a wg usg mi wychodzi 7+6 więc jest dobrze[emoji16]Doktor nagrał mi nawet płytkę z fasolka jak wrócę do domu to sobie wlacze [emoji16]Oczywiście dał skierowanie na badania krwi i wizyta za 3 tygodnie 30.09. Tak się cieszę że wszystko dobrze, teraz zaczynam się już cieszyć ta ciąża. Aaa jedyne co to miałam. Wysokie ciśnienie i kazał mi mierzyć 6xdziennie,w poprzedniej ciąży później mi to wyszło i brałam leki. Ale myślę że teraz to był stres dlatego takie wysokie miałam to ciśnienie.

@paola425 ciesze się, że u Was również wszystko dobrze [emoji8][emoji7]
@Karolina2102 wiedziałam, że będzie dobrze nic nie pisałam ale mocno w to wierzyłam. Bardzo się cieszę, że z fasolka wszystko ok [emoji7][emoji8]
A termin mi jednak wychodzi wg OM 23 kwiecień [emoji16]

reklama
Moje maleństwo coraz większe [emoji173] już 3cm. Ale machało rączkami [emoji173] Ogólnie wszystko ok, ale mam krwiaczka i polipa, przez co mogę plamić i dopóki nie pojawi się żywo czerwona krew, mam się plamieniami kompletnie nie przejmować. Ogólnie Pan doktor powiedział, że jest wszystko dobrze, ale odetchnąć będzie można około 16-17 tygodnia (przez szczelinę przy krwiaczku). Także mam się oszczędzać i spokojnie czekać na kolejną wizytę :)
20190909_152111.jpeg

Do góry