reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Jako posilek można zaliczyć też coś lekkiego jakis owoc lub suszone owoce ;) więc można wtedy 5. Poza tym nie mówię o tarczycy bo wcześniej mnie ten problem nie dotyczyl. Moja mama schudła trzy rozmiary na samym zdrowym sposobie odżywiania, małych porcjach i regularności posiłków. W sumie to nie ćwiczyła ani nie katowała się jakoś specjalnie
no mi dietetyczka mowila ze musze robic przerwy miedzy posilkami 3,5-4godz bo przy niedoczynnosci orgaznizm potrzebuje wiecej czasu na przetrawienie tego, wiec wtedy nie ma sznas zjesc 5 posilkow

reklama
Ja dzisiaj tez podjechałam do mojej pani ginekolog bo od trzech dni bolał mnie brzuch jak na okres plus taki ciągnący ból pachwin trochę mnie to zaniepokoiło i wolałam to sprawdzić na szczęście wszystko jest dobrze, maleństwo już duże, macha rączkami i nóżkami :)
Mdłości ustały całkowicie, cycki bolą dużo dużo mniej a po ostatnich wiadomościach przez weekend trochę się denerwowałam bo następna wizyta miala być dopiero 23.09.

Przykro mi ze ten ostatni czas był bardzo smutny dla niektórych dziewczyn :( Wiem co czujecie bo sama przechodziłam to aż 4 razy wiec sercem i myślami jestem z Wami!! [emoji173]️

Ja badania prenatalne będę miała 27.09 czyli 13+4.

Posty towarzysza ludzkosci w zasadzie od poczatku. Znane sa we wszystkich religiach i na calym swiecie. Znam paru chrzescijan ktorzy nie jedza w piatki, a np. moj tesc, muzulmanin posci w kazdy wtorek i czwartek od switu do zmierzchu gdzie konczy dzien naprawde skromnym lekkim posilkiem i cieszy sie swietnym zdrowiem w wieku 75 lat.
Akurat takie posty 1-3 dniowe są wskazane co jakos czas.

Znam sporo osób, które po poście dabrowskiej pozbył się np alergii, pasożytów, różnych innych dolegliwości. Jakieś oczyszczenie i reset organizmu być może następuje. Natomiast nie wiem po co rozmawiacie na temat tego postu kiedy to w czasie ciazy jest raczej niedozwolone :)
Jedyna dieta jaka jest teraz dla nas wskazana to zdrowe umiarkowane posiłki i niejedzenie slodyczy. To nie będzie rosło tam gdzie nie trzeba dodatkowo [emoji4]

Ja 7+2 wg OM (a wg USG 6+6) - 119/min i wlasnie przeczytalam ze troche malo, moze swiruje ale pojde jutro na usg, 120 zlotych nie majatek a bede spokojniejsza

Ostatnia edycja:
Bardzo chętnie.
Akurat jest to dziedzina, którą dosc mocno sie interesuję.
O których badaniach, których neurogenetyków piszesz? Wyszukam sobie sama, ale jednak potrzebuję minimalnego zawężenia.

IMG_0803.JPG

Dziewczyny mam pytanie jakie wartosci FHR mialyscie w 7tyg ciazy?
7+1 147
7+4 155
A 9+1 ponad 170
Nie wiem, czy któraś z Was tez tak ma, ale mnie ogarnął totalny marazm. Stres, strach, smutne wieści od dziewczyn i to oczekiwanie sprawiają, ze nie umiem zrobić nic konkretnego. Tylko gotuję. A mogłabym czytać książki, robić porządki, oglądać filmy, grać w gry, to nie - najchętniej leżałabym z glową pod kołdrą i tak od usg do usg. Nie lubię siebie za to.

reklama
Do góry