reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny o co chodzi z tymi prenatalnymi badaniami? Na każdej wizycie mam usg i bada mnie lekarz "ręką" w sensie szyjke macicy. Co więc robi innego gdy wykonuje badania prenatalne? Trzeba o to prosić czy sam lekarz to wykonuje? Dodam że chodzę prywatnie i wizytę mam za równe dwa tygodnie, będzie to 11tydz+3dz.

reklama
Dziewczyny widziałam dzidzie na usg wszystko dobrze [emoji7] dostałam zwolnienie z pracy. Jeśli chodzi o różyczke lekarza powiedział że wszystko jest ok że te przeciwciała mogą tak wyjść i że to nic groźnego i niepokojącego. Wierzyć mu czy mimo wszystko to gdzieś sprawdzić. Strasznie się tym zdolowalam [emoji26]

Cześć dziewczyny o co chodzi z tymi prenatalnymi badaniami? Na każdej wizycie mam usg i bada mnie lekarz "ręką" w sensie szyjke macicy. Co więc robi innego gdy wykonuje badania prenatalne? Trzeba o to prosić czy sam lekarz to wykonuje? Dodam że chodzę prywatnie i wizytę mam za równe dwa tygodnie, będzie to 11tydz+3dz.

Miedzy 11, a 14 tyg. Bada sie przeziernosc karkowa, kosc nosowa I przeplywy.

Dziewczyny widziałam dzidzie na usg wszystko dobrze [emoji7] dostałam zwolnienie z pracy. Jeśli chodzi o różyczke lekarza powiedział że wszystko jest ok że te przeciwciała mogą tak wyjść i że to nic groźnego i niepokojącego. Wierzyć mu czy mimo wszystko to gdzieś sprawdzić. Strasznie się tym zdolowalam [emoji26]

Ciesze sie bardzo!!!! Zmartwilam sie! Lekarz wyjasnil dlaczego igm wyszlo dodatnie?

Dobra wiadomosc! U mojej mamy kontakt z rozyczka niestety spowodowal, ze siostra urodzila sie niepelnosprawna dlatego jestem na tym punkcie bardzo wyczulona

Niestety martwy zarodek. Jeszcze we wtorek pójdę na usg dla potwierdzenia i wtedy do szpitala na wywołanie poronienia o ile się samo wcześniej nie zacznie.

Strasznie mi przykro! Tule mocno! kazda taka wiadomosc lamie mi serce!

Witam, można się dołączyć? Termin na 17 kwietnia. Niestety nie będę w stanie przeczytać wszystkich Waszych wcześniejszych wiadomości, ale od teraz chętnie będę zaglądała.
Mam już dwóch chłopców, 8 I 6 lat. Tamte ciążę to był luz, czułam się wyśmienicie, A teraz to jakaś masakra . Wszyscy zawsze mówią, że każda ciąża inna, ale żeby aż tak?? pozdrawiam Kasia
Dzień dobry Kobietki
Dołączam do was, termin na 26.04
Widziałam już malutkie serduszko na usg.
W domku mam 9-latka także będzie duza rewolucja
Miłego dniaaaa

Witajcie dziewczyny! Rozgosccie sie!

Witam się niedzielnie. Ja dziś odpoczywam. Tylko ciasto upiekłam, obiad zaraz zrobię, potem spacer z psem i to wszystko na dzisiaj [emoji16] mam dzień lenia. Jeszcze wczoraj dopiero po 1 udało mi się zasnąć, chyba piwo 0% mi szkodzi [emoji16]Ja mam jutro na nfz i się zastanawiam, czy mi zrobi usg [emoji848] z opinii wychodzi, że to jakiś gbur, więc nie nastawiam się na nic pozytywnego [emoji16]

Ja mam wizyte na nfz 10.09 i tez sie zastanawiam jak to wyglada, i czy warto ;)

Prywatnie. NFZ sobie w ogole odpuszczam. Zapłaciłam już tyle podczas starań o dziecko, ze nie robi mi to wielkiej różnicy. Poza tym, jak mówiłam, jestem chora neurologicznie i prywatni neurolodzy zachęcali mnie do jak najszybszego zajścia w ciaze, a pani w szpitalu na NFZ powiedziała mi „dziecko, pffffff, dziecko to musi mieć sprawną matkę”. Przy czym jestem sprawna, nie wiadomo, co będzie za 15 lat, ale poczułam się, jakbym dostała w pysk i jak tylko mogę to chodzę do miłych lekarzy, którzy są dobrze opłacani i może bardziej im zależy.

Lekarzom to czasem sie w dupach przerwaca i sie zapominaja! Co to za teksty!

Mamo, co się dzieje. Jakaś czarna seria.
Katerinka80 trzymaj się. A mają dobry sprzęt, może tak zniknac zarodek, nie wiem nie znam się.

Moze sie wchlonac, @Katerinka80 trzymaj sie, tule mocno i myslami jestem z Toba :*

Dziewczyny siedzę na poczekalni dziś mam wizyte czekam na lekarza, odebrałam w rejestracji wyniki. Różyczka wyszła dodatnia. Strasznie się boję przeczytałam co nieco na internecie i ryczeć mi się chce. Co to wogole oznacza..

FDajnie, ze sie wyjasnilo! trzymaj sie wersji lekarza jesli Mu ufasz i nie czytaj w necie :)

ja dzisiaj pierwszy raz wyslalam mojego dwulatka do przedszkola! Taki byl dumny i szczesliwy, ale sie na koniec zlamal i poplakal :)
zaraz jedziemy Go odebrac, strasznie to przezywam ..

ja mam prenatalne 17.09 i to bedzie 12t2d
czuje juz ruchy Maluszka, i to takie mega mile uczucie :)
niestety mam skurcze i biore aspargin, i mam nadzieje, ze przejda, zaczynam po malu jesc, ale bez szalu

Kiedy zaczynacie szalec z wyprawkami? Macie juz upatrzone jakies rzeczy? jakies marki warte polecania?

reklama
Do góry