reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny o co chodzi z tymi prenatalnymi badaniami? Na każdej wizycie mam usg i bada mnie lekarz "ręką" w sensie szyjke macicy. Co więc robi innego gdy wykonuje badania prenatalne? Trzeba o to prosić czy sam lekarz to wykonuje? Dodam że chodzę prywatnie i wizytę mam za równe dwa tygodnie, będzie to 11tydz+3dz.

reklama
Dziewczyny widziałam dzidzie na usg wszystko dobrze [emoji7] dostałam zwolnienie z pracy. Jeśli chodzi o różyczke lekarza powiedział że wszystko jest ok że te przeciwciała mogą tak wyjść i że to nic groźnego i niepokojącego. Wierzyć mu czy mimo wszystko to gdzieś sprawdzić. Strasznie się tym zdolowalam [emoji26]

Cześć dziewczyny o co chodzi z tymi prenatalnymi badaniami? Na każdej wizycie mam usg i bada mnie lekarz "ręką" w sensie szyjke macicy. Co więc robi innego gdy wykonuje badania prenatalne? Trzeba o to prosić czy sam lekarz to wykonuje? Dodam że chodzę prywatnie i wizytę mam za równe dwa tygodnie, będzie to 11tydz+3dz.

Miedzy 11, a 14 tyg. Bada sie przeziernosc karkowa, kosc nosowa I przeplywy.

Dziewczyny widziałam dzidzie na usg wszystko dobrze [emoji7] dostałam zwolnienie z pracy. Jeśli chodzi o różyczke lekarza powiedział że wszystko jest ok że te przeciwciała mogą tak wyjść i że to nic groźnego i niepokojącego. Wierzyć mu czy mimo wszystko to gdzieś sprawdzić. Strasznie się tym zdolowalam [emoji26]

Ciesze sie bardzo!!!! Zmartwilam sie! Lekarz wyjasnil dlaczego igm wyszlo dodatnie?

Dobra wiadomosc! U mojej mamy kontakt z rozyczka niestety spowodowal, ze siostra urodzila sie niepelnosprawna dlatego jestem na tym punkcie bardzo wyczulona

Niestety martwy zarodek. Jeszcze we wtorek pójdę na usg dla potwierdzenia i wtedy do szpitala na wywołanie poronienia o ile się samo wcześniej nie zacznie.

Strasznie mi przykro! Tule mocno! kazda taka wiadomosc lamie mi serce!

Witam, można się dołączyć? Termin na 17 kwietnia. Niestety nie będę w stanie przeczytać wszystkich Waszych wcześniejszych wiadomości, ale od teraz chętnie będę zaglądała.
Mam już dwóch chłopców, 8 I 6 lat. Tamte ciążę to był luz, czułam się wyśmienicie, A teraz to jakaś masakra . Wszyscy zawsze mówią, że każda ciąża inna, ale żeby aż tak?? pozdrawiam Kasia
Dzień dobry Kobietki
Dołączam do was, termin na 26.04
Widziałam już malutkie serduszko na usg.
W domku mam 9-latka także będzie duza rewolucja
Miłego dniaaaa

Witajcie dziewczyny! Rozgosccie sie!

Witam się niedzielnie. Ja dziś odpoczywam. Tylko ciasto upiekłam, obiad zaraz zrobię, potem spacer z psem i to wszystko na dzisiaj [emoji16] mam dzień lenia. Jeszcze wczoraj dopiero po 1 udało mi się zasnąć, chyba piwo 0% mi szkodzi [emoji16]Ja mam jutro na nfz i się zastanawiam, czy mi zrobi usg [emoji848] z opinii wychodzi, że to jakiś gbur, więc nie nastawiam się na nic pozytywnego [emoji16]

Ja mam wizyte na nfz 10.09 i tez sie zastanawiam jak to wyglada, i czy warto ;)

Prywatnie. NFZ sobie w ogole odpuszczam. Zapłaciłam już tyle podczas starań o dziecko, ze nie robi mi to wielkiej różnicy. Poza tym, jak mówiłam, jestem chora neurologicznie i prywatni neurolodzy zachęcali mnie do jak najszybszego zajścia w ciaze, a pani w szpitalu na NFZ powiedziała mi „dziecko, pffffff, dziecko to musi mieć sprawną matkę”. Przy czym jestem sprawna, nie wiadomo, co będzie za 15 lat, ale poczułam się, jakbym dostała w pysk i jak tylko mogę to chodzę do miłych lekarzy, którzy są dobrze opłacani i może bardziej im zależy.

Lekarzom to czasem sie w dupach przerwaca i sie zapominaja! Co to za teksty!

Mamo, co się dzieje. Jakaś czarna seria.
Katerinka80 trzymaj się. A mają dobry sprzęt, może tak zniknac zarodek, nie wiem nie znam się.

Moze sie wchlonac, @Katerinka80 trzymaj sie, tule mocno i myslami jestem z Toba :*

Dziewczyny siedzę na poczekalni dziś mam wizyte czekam na lekarza, odebrałam w rejestracji wyniki. Różyczka wyszła dodatnia. Strasznie się boję przeczytałam co nieco na internecie i ryczeć mi się chce. Co to wogole oznacza..

FDajnie, ze sie wyjasnilo! trzymaj sie wersji lekarza jesli Mu ufasz i nie czytaj w necie :)

ja dzisiaj pierwszy raz wyslalam mojego dwulatka do przedszkola! Taki byl dumny i szczesliwy, ale sie na koniec zlamal i poplakal :)
zaraz jedziemy Go odebrac, strasznie to przezywam ..

ja mam prenatalne 17.09 i to bedzie 12t2d
czuje juz ruchy Maluszka, i to takie mega mile uczucie :)
niestety mam skurcze i biore aspargin, i mam nadzieje, ze przejda, zaczynam po malu jesc, ale bez szalu

Kiedy zaczynacie szalec z wyprawkami? Macie juz upatrzone jakies rzeczy? jakies marki warte polecania?

reklama
Do góry