reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Ile do tej pory mialyscie usg? Ja 3 (jestem w 9+2), teoche ze wzgledu na monitorowanie torbieli, a troche, bo chcialam podejrzec dzidziusia :-) nastepne mam dopiero za ponad 3tyg :-(
Ja jestem w 11 tyg. i miałam 2 usg, jedno w 6 tyg. na potwierdzenie ciąży ale wtedy był tylko sam pecherzyk i kolejne w 9 tyg. wtedy już był maluszek. Kolejne mam prenatalne w 13 tyg.

Dziewczyny siedzę na poczekalni dziś mam wizyte czekam na lekarza, odebrałam w rejestracji wyniki. Różyczka wyszła dodatnia. Strasznie się boję przeczytałam co nieco na internecie i ryczeć mi się chce. Co to wogole oznacza..
Spokojnie, rozyczka jest bardzo grozna, ale to co Ci wyszlo dodatniego to pewnie to, ze juz juz ja przechodzilas. Ja w rozyczce tez mialam jeden wynik dodatni (ze juz ja mialam) i jeden ujemny (ze teraz jej nie mam). Tam jest coa takiego jak IgM i iG cos tam :-)

Ledwo dziś spalam w nocy, co chwilę się budziłam do toalety z mega uciskiem na pęcherz, potem mdłości nie dawały mi zasnąć, skończyło się 2 rozmowami z wc... teraz próbuje jesc śniadanie ale jakoś nie mam siły... Myślę o naszych dziewczynach, co za paskudny weekend, że też nasze kwietniowki to dotyka :(

To moje wyniki... Strasznie się boję co z tą różyczka [emoji17][emoji17]
1568008868725.jpeg

Jestem już w szpitalu-i brak zarodka
O nie... nie chce się wierzyć :(
Ja również najbliższe usg mam dopiero 19.09.....masakrycznie długo....

Powiedzcie dziewczyny bo nie zapytałam lekarza kiedy najlepiej zrobić te 1wsze badania z krwi i moczu? Dostałam zlecenia Ale nie dopytalam kiedy zrobic. Wizyta dopiero 25.09.
Ja planuje zrobić parę dni przed wizytą. Czyli za tydzień.
Dziewczyny siedzę na poczekalni dziś mam wizyte czekam na lekarza, odebrałam w rejestracji wyniki. Różyczka wyszła dodatnia. Strasznie się boję przeczytałam co nieco na internecie i ryczeć mi się chce. Co to wogole oznacza..
Na zapas nie martw sie. Może się okaże, że ja przechodziłas przed ciaza a nie w trakcie. Daj znać po wizycie. Trzymam kciuki

Nie mozna przrchodzic przez skanery? Spokojnie, ja w 6tyg mialam 15h podroz ;-)

Ja normalnie w ciazy przechodze (w poprzedniej tez) przez bramki na lotniskach. Dlaczego myslisz, ze jest to szkodliwe?
Co do wymiotow to moze probuj pic cole.

Teoretycznie bramki sa w 100% bezpieczne, przy ostatniej wizycie pani doktor zapytala czy chce takie zaswiadczenie, wiec dlaczego nie, ale jest wazne tylko tydzien, wiec podjechalam dzisiaj I przy okazji zobaczylam dzidziusia ;)
Ja w 5 tygodniu, 3 dni po tym Jak sie dowiedzielismy o ciazy wracalam z USA do Chin i w sumie tez wyszlo razem 15h. Lot znioslam super, ale wtedy czulam sie swietnie, zero objawow, a teraz czuje sie codziennie jakbym miala kaca i bardzo szybko sie mecze.
Jakos, to wytrzymam, nie ma wyjscia;)
Musze sprobowac tej coca coli moze pomoze, bo imbir na mnie nie dziala.

To moje wyniki... Strasznie się boję co z tą różyczka [emoji17][emoji17]Zobacz załącznik 1020102

Ja tez mam ten wymik dodatni, drugi ujemny. Lekarz mowi, ze wszystko ok, bo to po prostu oznacza, ze juz ja kiedy przechodzilam (co jest prawda).

reklama
Nie denerwuj się, to może oznaczać że już przechodziłaś różyczkę [emoji6] trzymam kciuki za wizytę [emoji8]

Do góry