reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Szczepić można jak będzie odrobaczony, może z tydzień to potrwa [emoji846] Jasne, pokażę fotkę [emoji4] Wysłałam partnera teraz jeszcze po jakiś kocyk dla niego by miał, ledwo wyszedł i zaraz wrócił z różnymi rzeczami typu szelki [emoji16] Poproś faceta o jedną rzecz a wróci z 10, a faceci mówią na kobiety [emoji23]
Fajnie, że się tak zaangażował [emoji6] to sobie pomyśl jaka będzie frajda jak będziecie kompletować wyprawkę dla dziecka [emoji16]
Dziewczyny, a macie, używałyście w poprzednich ciążach, albo może planujecie zakupić detektor tętna??
Ja bardzo chcę, ale mój mąż twierdzi że świruję i będę jeszcze bardziej świrować przez to i się nie zgadza na taki zakup. A ja jak się uprę to i tak kupię :D
Kupujemy na bank! Mój się ciągle dopytuje kiedy będzie można kupić [emoji16] ja zakładam, że po kolejnej wizycie prywatnej jak wszystko będzie ok to zamawiamy. To będzie już 10 tydzień to myślę, że w sam raz czas na to. Tylko jeszcze nie wiemy jaki [emoji848]

reklama
Ja chcę kupić [emoji846] Tylko, że one serduszka wykrywają od 12 tyg to jeszcze troszkę czasu.
Słyszałam opinie że już w 9 tc udawało się co niektórym :D Na pewno bym chciała do 12 tc się wstrzymać, ale potem.... :)

Biedna :( staraj sie oddychać powoli i głęboko jak pojawiają sie mdłości.
:*
Próbuję walczyć, pić dużo wody, oddychać, zmieniac pozycje na najbardziej komfortowe... :) :*

Kupujemy na bank! Mój się ciągle dopytuje kiedy będzie można kupić [emoji16] ja zakładam, że po kolejnej wizycie prywatnej jak wszystko będzie ok to zamawiamy. To będzie już 10 tydzień to myślę, że w sam raz czas na to. Tylko jeszcze nie wiemy jaki [emoji848]
Super, Ty mówiłaś, że Twój mąż to taki gadzeciarz? :) Aż Ci zazdroszczę :D
Myślę że mój się wścieknie jak kupię na samym początku a potem sam będzie chciał słuchać.... :)

Fajnie, że się tak zaangażował [emoji6] to sobie pomyśl jaka będzie frajda jak będziecie kompletować wyprawkę dla dziecka [emoji16]Kupujemy na bank! Mój się ciągle dopytuje kiedy będzie można kupić [emoji16] ja zakładam, że po kolejnej wizycie prywatnej jak wszystko będzie ok to zamawiamy. To będzie już 10 tydzień to myślę, że w sam raz czas na to. Tylko jeszcze nie wiemy jaki [emoji848]
O tym samym właśnie pomyślałam [emoji3526] Chyba z pół sklepu dla dziecka wykupimy i już się tego doczekać nie mogę [emoji7] najchętniej już bym coś wzięła, ale wstrzymam się aż będzie płeć wiadoma.

Słyszałam opinie że już w 9 tc udawało się co niektórym :D Na pewno bym chciała do 12 tc się wstrzymać, ale potem.... :)

:*
Próbuję walczyć, pić dużo wody, oddychać, zmieniac pozycje na najbardziej komfortowe... :) :*

Super, Ty mówiłaś, że Twój mąż to taki gadzeciarz? :) Aż Ci zazdroszczę :D
Myślę że mój się wścieknie jak kupię na samym początku a potem sam będzie chciał słuchać.... :)
Tak, to byłam ja [emoji16] czasami mnie to wkurzało, że taki jest, ale teraz przyda się i to bardzo [emoji16] nie będę się musiała z niczym ograniczać

Wiecie że lekarz wczoraj mi powiedział że w ciąży nie powinno się pić żadnych ziółek i na pewno zielonej herbaty nie wolno bo podobno te wszystkie zioła źle wpływają na serce dziecka a ja do wczoraj piłam melise na uspokojenie, jakieś tam herbaty ziołowe wspomagające trawienie i lekarz kazał to wszystko odstawić. Już dochodzi godzina 11 a ja nie mam pojęcia co zjeść na śniadanie bo na samą myśl o jedzeniu mnie odrzuca. Co zjadłyście dziś na śniadanie?
Musli z ciepłym mlekiem, od wczoraj, dodaje startą czekolade gorzka, pycha. Wcześniej zazwyczaj owsiankę lub płatki owsiane z jogurtem i owocami.

Wiecie że lekarz wczoraj mi powiedział że w ciąży nie powinno się pić żadnych ziółek i na pewno zielonej herbaty nie wolno bo podobno te wszystkie zioła źle wpływają na serce dziecka a ja do wczoraj piłam melise na uspokojenie, jakieś tam herbaty ziołowe wspomagające trawienie i lekarz kazał to wszystko odstawić. Już dochodzi godzina 11 a ja nie mam pojęcia co zjeść na śniadanie bo na samą myśl o jedzeniu mnie odrzuca. Co zjadłyście dziś na śniadanie?
O rany boskie... ja rumianek, pokrzywe, melisa, lipe obecnie pije, zielona że 2 razy wypiłam i różaną. To co pić, wody się ciągle nie da.

reklama
Rozwazalam to ale czuje w przełyku na dole jakby coś mnie uciskalo, zalegalo więc może jednak coś się tam tworzy. Zimno... mówisz o opryszczce czy o uczuciu zimna? U mnie się tak nie mówi i zawsze mnie to myli :)
Ja mam dreszcze, więc może mnie tak powoooli jednak rozłoży. Słusznie. Coraz bardziej też zmieniam zdanie. Najpierw chciałam być fer, zapowiedziec że pójdę na zwolnienie ale po ostatnich nerwach w pracy zastanawiam się mocniej czy warto być w stosunku do niektórych osób tak dobrze wychowanym. Piękna wiadomość :) zdrowia dużo a który tydzień? Przepraszam, ale nie łapie się we wszystkich.
I tak mi się podobają te usg pozniejsze bo już widać taki konkretny zarys bobasa [emoji4] u mnie to jakaś plamka póki co. No ja [emoji16] mnie tylko czasami mdli i wczoraj podniosło raz na nogi ale to z przejedzenia.

Robie wlasnie rosołek na lepsze samopoczucie.
Chodzi mi o opryszczke [emoji6]

Do góry