reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
@paola425 mój był dziś u weterynarza po tabletki i krople i wszystko pani wytłumaczyła ładnie co i jak robić. Można spokojnie podać tabletkę ale 1/4 a za 5 dni podać następną ćwiartkę [emoji846] Ten piesek trafiłby do schroniska, a szkoda bo ma tylko 3 miesiące i by się tam zmarnował. Ryzykuję w ciąży, ale postaramy się jak najszybciej ogarnąć go by został wykąpany, odrobaczony, zaszczepiony i zakropiony. Załatwiłam trochę rzeczy dla psa po moim psie u mamy, które nie są mu już potrzebne bo ma nowe a resztę dokupiliśmy na start. Jakiś świeży powiew w naszym domu będzie, bo ostatnio trochę świruję w ciąży. Odwróci pies trochę uwagi od złych myśli [emoji3526]
A szczepić kiedy możecie? Pewnie, zajmiesz się pieskiem to trochę wyluzujesz w trakcie ciąży [emoji6] pochwal się nim jak już będzie u Was [emoji3059]

Wiesz co ja zauważyłam że mnie łapie kaszel na tle nerwowym.. Ja wogole w tej ciąży czuje się okropnie. Mam w sobie jakiś stres a nie wiem od czego [emoji29]od tego stresu doszły mi zimna bo organizm osłabiony.. Ja mam już dosyć wszystkiego
Rozwazalam to ale czuje w przełyku na dole jakby coś mnie uciskalo, zalegalo więc może jednak coś się tam tworzy. Zimno... mówisz o opryszczce czy o uczuciu zimna? U mnie się tak nie mówi i zawsze mnie to myli :)
Ja mam dreszcze, więc może mnie tak powoooli jednak rozłoży.
Muszę dzisiaj temat z mężem przegadać... Ale chyba za tydzień.
Słusznie. Coraz bardziej też zmieniam zdanie. Najpierw chciałam być fer, zapowiedziec że pójdę na zwolnienie ale po ostatnich nerwach w pracy zastanawiam się mocniej czy warto być w stosunku do niektórych osób tak dobrze wychowanym.
Cześć dziewczynki. Ja po wczorajszej wizycie. Z maluszkiem wszystko ok. Serduszko bije 137 uderzeń, młode rośnie. Ja mam niestety krwiaczka niewielkiego, który wczoraj dał o sobie znać po współżyciu. Dobrze, że akurat stało to się rano i wieczorem była wizyta. Krwiak jest przy samym ujściu do szyjki i ciąży nie zagraża. Jednak zakaz dostaliśmy do kolejnej wizyty.
Piękna wiadomość :) zdrowia dużo a który tydzień? Przepraszam, ale nie łapie się we wszystkich.
I tak mi się podobają te usg pozniejsze bo już widać taki konkretny zarys bobasa [emoji4] u mnie to jakaś plamka póki co.
Czy został tu jeszcze ktoś kto nie miał w ciąży oprócz lekkich mdłości ochoty zwymiotować ? Mnie czasem mocno mdli ale nigdy się nie przytulam z kibelkiem
No ja [emoji16] mnie tylko czasami mdli i wczoraj podniosło raz na nogi ale to z przejedzenia.

Robie wlasnie rosołek na lepsze samopoczucie.

A szczepić kiedy możecie? Pewnie, zajmiesz się pieskiem to trochę wyluzujesz w trakcie ciąży [emoji6] pochwal się nim jak już będzie u Was [emoji3059]
Szczepić można jak będzie odrobaczony, może z tydzień to potrwa [emoji846] Jasne, pokażę fotkę [emoji4] Wysłałam partnera teraz jeszcze po jakiś kocyk dla niego by miał, ledwo wyszedł i zaraz wrócił z różnymi rzeczami typu szelki [emoji16] Poproś faceta o jedną rzecz a wróci z 10, a faceci mówią na kobiety [emoji23]

Dziewczyny, a macie, używałyście w poprzednich ciążach, albo może planujecie zakupić detektor tętna??
Ja bardzo chcę, ale mój mąż twierdzi że świruję i będę jeszcze bardziej świrować przez to i się nie zgadza na taki zakup. A ja jak się uprę to i tak kupię :D

Dziewczyny, a macie, używałyście w poprzednich ciążach, albo może planujecie zakupić detektor tętna??
Ja bardzo chcę, ale mój mąż twierdzi że świruję i będę jeszcze bardziej świrować przez to i się nie zgadza na taki zakup. A ja jak się uprę to i tak kupię :D
Ja chcę kupić [emoji846] Tylko, że one serduszka wykrywają od 12 tyg to jeszcze troszkę czasu.

A ja się chyba pochwaliłam za wcześnie dobrym samopoczuciem.
Pół nocy targały mną mdłości, skurcze żołądka, zgaga.... Przytulanie kibelka oczywiście, ale nie mogę zwymiotować, tylko tak mi się podnosi w gardle ....
Spałam ze 4 godziny, jestem wykończona, a od rana znowu mdłości.

Biedna :( staraj sie oddychać powoli i głęboko jak pojawiają sie mdłości.

A ja się chyba pochwaliłam za wcześnie dobrym samopoczuciem.
Pół nocy targały mną mdłości, skurcze żołądka, zgaga.... Przytulanie kibelka oczywiście, ale nie mogę zwymiotować, tylko tak mi się podnosi w gardle ....
Spałam ze 4 godziny, jestem wykończona, a od rana znowu mdłości.

Biedna :( staraj sie oddychać powoli i głęboko jak pojawiają sie mdłości.

reklama
Coś ostatnio nie mogę się doprosić partnera o kupienie czekolady, bo mam straszną ochotę na słodkie [emoji39] Wczoraj kupił to prawie całą sam zjadł, a mi ze 2 paski dał. Czasem się zastanawiam kto tu jest w ciąży. Ja czy on... [emoji848][emoji28]

Do góry