reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Ja już jestem po endokrynologu [emoji846] Lekarka była zadowolona z efektów jej leczenia i pogratulowała ciąży. Następna wizyta za 7 tygodni i dostałam tą samą dawkę letroxu czyli 50. Teraz siedzę u ginekologa vw poczekalni bo się nie wyrobiłam. Jest mnóstwo kobiet a ja jestem ostatnia... [emoji24][emoji24][emoji24]
Będę trzymać kciuki za wizytę ;D Ja też miałam się zgłosić do endokrynologa jak będę w ciąży ale miałam dobry wynik A przyjmuje tylko raz w tyg przez 2 godz 40km ode mnie. Dzis powtórzyła tsh ale wyników jak nie ma tak nie było;(

reklama
Hej dziewczyny . Byłam przeszło tydzień temu u lekarza mówił że to 5tc widział tylko Pecherzyk, dziś byłam u lekarza mówił że to 4 tydzień ciąży był widoczny Pecherzyk Icialko żółte. Moja beta wynosi ponad 30 tyś wychodzi 6 tydzień. I bądź tu mądry. Co myślicie kiedy zobaczę upragnione serduszko. Według om powinien być już 8 tydzień ostatnia 7 lipca kompletnie nie wiem co się dzieje
Kurczę, od 7 lipca to już byś była w 9 tygodniu, aż 5 tygodni różnicy to chyba jednak bardzo dużo. I jeśli to prawda to będziesz rodzić już w maju, piękny miesiąc. :)

Ja po wizycie prywatnej, zlecił mi te same badania +USG prenatalne 14.10 i kazał brać jod, witaminę D3 i magnez oprócz kwasu foliowego.
Na NFZ na zwykłe USG jestem zapisana za tydzień, według OM to będzie już 9+2 , ale według poprzedniego USG 7+5, myślę, że wtedy już wyluzuję jak zobaczę, że bobas prawidłowo rośnie.
I jeszcze do prenatalnych planuję prowadzić ciąże i na NFZ i prywatnie (umówię się na USG tydzień wcześniej albo tydzień później niż mam prywatny termin), a potem już odpuszczę NFZ.

Ja już jestem po endokrynologu [emoji846] Lekarka była zadowolona z efektów jej leczenia i pogratulowała ciąży. Następna wizyta za 7 tygodni i dostałam tą samą dawkę letroxu czyli 50. Teraz siedzę u ginekologa vw poczekalni bo się nie wyrobiłam. Jest mnóstwo kobiet a ja jestem ostatnia... [emoji24][emoji24][emoji24]
Ojej to trochę sobie poczekasz, ale warto [emoji4] zobaczysz maluszka swojego [emoji7] czekam z niecierpliwością na wiadomości z wizyty [emoji110]
Wow! Zobaczylam sobie ten baby hug i tez sie zakochalam[emoji7] Ja poki co przegladam strony z posciela dla maluchow.
No to jest hit! Do tego można dokupić tackę, więc krzesełka kupować nie trzeba [emoji4] podejrzewam, że to będzie najlepsza rzecz jaką kupię [emoji16]
Ja po wizycie prywatnej, zlecił mi te same badania +USG prenatalne 14.10.
Na NFZ na zwykłe USG jestem zapisana za tydzień, według OM to będzie już 9+2 , ale według poprzedniego USG 7+5, myślę, że wtedy już wyluzuję jak zobaczę, że bobas prawidłowo rośnie.
I jeszcze do prenatalnych planuję prowadzić ciąże i na NFZ i prywatnie (umówię się na USG tydzień wcześniej albo tydzień później niż mam prywatny termin), a potem już odpuszczę NFZ.
Też chyba tak zrobię, że po prenatalnych tylko prywatnie. Czyli w takim razie kartę ciąży zakłada ten prywatnie tak? Czy można mieć u każdego założoną? [emoji6]

Ogólnie ostatnio mówiłam Wam jak to przed ciążą oglądałam wszystko dla dziecka, nawet zdarzyło mi się kupić parę rzeczy, a w ciąży nic, a nic. Nawet nie moglam patrzeć na to wszystko. A dziś jakoś tak się dobrze czuję, że oglądałam filmiki i upatrzyłam sobie już pierwszy poważny zakup- baby hug od chicco, no genialne to jest [emoji7] któraś z Was też już zaczęła przeglądać rzeczy dla dziecka? [emoji4] Czy tylko ja tak świruje dziś? [emoji16]
Dokładnie tą samą, jedną jedyną rzecz mam upatrzoną! Wydaje się być super, żeby móc mieć dziecko zawsze na oku, a jednocześnie wykonywać obowiązki domowe :) Zniechęca mnie jednak masa negatywnych opinii, co do jakości wykonania. To nie są małe pieniądze i liczyłabym na bardzo dobry produkt.

Dokładnie tą samą, jedną jedyną rzecz mam upatrzoną! Wydaje się być super, żeby móc mieć dziecko zawsze na oku, a jednocześnie wykonywać obowiązki domowe :) Zniechęca mnie jednak masa negatywnych opinii, co do jakości wykonania. To nie są małe pieniądze i liczyłabym na bardzo dobry produkt.
Opinii to jeszcze nie czytałam. Zatem trzeba będzie sprawdzić na żywo jak to wygląda. Ale za taką kasę spodziewałabym się super jakości [emoji848]

Też chyba tak zrobię, że po prenatalnych tylko prywatnie. Czyli w takim razie kartę ciąży zakłada ten prywatnie tak? Czy można mieć u każdego założoną? [emoji6]
Można u każdego :) Tylko jeśli potrzebujesz do becikowego, to ta którą będziesz prowadzić do końca musi być założona przed 10 tygodniem ciąży.

Dziewczyny czy tylko ja na usg z 6+5 mam zarodek z serduszkiem i jeszcze pęcherzyk? To normalne? Bo jak widzę Wasze usg to nie macie już pecherzyka
Wg usg to miałam 6+1 i bilo już serduszko.
A w ogóle to zauwazylam teraz, że na jednym zdjęciu mam 6+0 A drugim 6+1... czemu tak? Zależne to od wielkości zarodka?

reklama
Wg usg to miałam 6+1 i bilo już serduszko.
A w ogóle to zauwazylam teraz, że na jednym zdjęciu mam 6+0 A drugim 6+1... czemu tak? Zależne to od wielkości zarodka?
Tak wszystko zależy od wymiarów. Ja na jednym usg miałam ciążę młodsza o 4 dni a 4 dni później tylko o jeden dzień. I teraz czekam na wizytę która będzie w 8+6

Do góry