reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Witam jestem tu nowa OM 20.07
Testy robiłam dwa 18.08 oba wyszły pozytywne więc następnego dnia wybrałam się do lekarza po badaniu usg stwierdził że nic nie widać powiedział żeby przyjść w piątek 22.08 więc poszłam i znowu uslyszalam to samo nic nie widać ale prosze przyjsc za tydzien 30.08 na tej wizycie pojawila sie kropla nadziei ponieważ lekarz powiedział że jest pęcherzyk ale nie ma w nim zarodka więc kolejna wizytę miałam wczoraj i nic się nie zmieniło następna wizytę mam w piątek 6.09 lekarz powiedział że jak tym razem pęcherzyk nadal będzie pusty trzeba będzie to zakończyć i dostanę skierowanie do szpitala ! Nie wiem co o tym myśleć 1 z testów pokazał że jest to między
2 a 3 tyg więc teraz powinien być 4 a 5 tyg ! ( test nie lekarz ) czy któraś z Was miała podobną sytuację?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i życzę miłego dnia

Załączniki

• 20190820_152511.jpg
    20190820_152511.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 69
reklama
u mnie tak bylo poprzednio, ze pecherzyk byl lekko splaszczony, przyczepila sie do tego jedna lekarka ze jest nie tak, dwoch innych lekarzy tego nie potwierdzilo (serducho zabilo 121/min), niestety poronilam. Mam zdjecie usg jeszcze zywego Aniolka, tydzien przed nieszczesciem i jak teraz pokazalam je lekarzowi to on powiedzial ze nie mialo prawa byc nic dobrego z tej ciazy, nie chcial powiedziec nic wiecej :(. Na twoim miejscu powtorzylabym usg za 7-10 dni

Możesz pokazać ten spłaszczony pęcherzyk?

Laski, ja zaraz zwariuję. Sąsiad od dwóch dni nawala mi wiertarka przez 12h. To jest nie do zniesienia...

Nie mogę nigdzie się zawinąć, bo na dworze pada, a wszyscy w pracy. Chyba sobie zaraz utne uszy

Testy robiłam dwa 18.08 oba wyszły pozytywne więc następnego dnia wybrałam się do lekarza po badaniu usg stwierdził że nic nie widać powiedział żeby przyjść w piątek 22.08 więc poszłam i znowu uslyszalam to samo nic nie widać ale prosze przyjsc za tydzien 30.08 na tej wizycie pojawila sie kropla nadziei ponieważ lekarz powiedział że jest pęcherzyk ale nie ma w nim zarodka więc kolejna wizytę miałam wczoraj i nic się nie zmieniło następna wizytę mam w piątek 6.09 lekarz powiedział że jak tym razem pęcherzyk nadal będzie pusty trzeba będzie to zakończyć i dostanę skierowanie do szpitala ! Nie wiem co o tym myśleć 1 z testów pokazał że jest to między
2 a 3 tyg więc teraz powinien być 4 a 5 tyg ! ( test nie lekarz ) czy któraś z Was miała podobną sytuację?
Czesc, dla mnie to naciaganie na kase. To bardzo wczesna ciaza, zmien lekarza. Najlepiej idz okolo 7tc.
Masakra, co wyprawiaja ci lekarze...

Czesc, dla mnie to naciaganie na kase. To bardzo wczesna ciaza, zmien lekarza. Najlepiej idz okolo 7tc.
Masakra, co wyprawiaja ci lekarze...
Niby tak, ale na moje to właśnie jest 7 tydzień, a nie 4-5. Liczymy od dnia miesiączki. Ale owulacja mogła się przesunąć, baaaardzo dużo jest takich przypadków.

Badałaś przyrost bety?

Tak jak pisza zmien lekarza niepotrzebnie bedziesz sie stresowala na tak wczesnym etapie ciazy nie sa konieczne tak czeste wizyty do 7 tc moze nie byc widac zarodka,nie wiem co ten lekarz ma w glowie... najlepiej isc 7-8 tc

A jak dlugie masz cykle

Niby tak, ale na moje to właśnie jest 7 tydzień, a nie 4-5. Liczymy od dnia miesiączki. Ale owulacja mogła się przesunąć, baaaardzo dużo jest takich przypadków.

Badałaś przyrost bety?
Nie badalam przyrostu bety lekarz też nie zlecił mi żadnych badań! Mieszkam w DE a ginekologa mam Polaka . Może faktycznie powinnam wybrać się do innego lekarza

Ale faktycznie, dwa usg były kompletnie bez sensu i każdy lekarz powinien to wiedziec...

Jedynym sensownym badaniem było to 30.08. Znowu to wczorajsze zdecydowanie zbyt szybko.

Zmień lekarza :)

reklama
Nie badalam przyrostu bety lekarz też nie zlecił mi żadnych badań! Mieszkam w DE a ginekologa mam Polaka . Może faktycznie powinnam wybrać się do innego lekarza
Zmien lekarza. Ja mialam @ 24.07. Do ginekologa ide 16.09. Beta nie jest dobrym pomyslem, nie powinno sie jej oznaczac seryjnie. Najlepsze bedzie usg w gabinecie z dobrym usg i kompetentnym lekarzem. Wkurzaja mnie tacy lekarze, bo niestety tez wczesniej trafilam do takiego.
Powodzenia.

Do góry