reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny, dopada mnie suchy kaszel i coś w płucach jak oddycham. Boję się, aby nie rozchorowac się bo ciężko przechodzę choroby. Takie kaszlenie chyba może źle wpływać ?
Pije na razie lipe z miodem.
Na mojek herbatce z lipy jest napisane, żeby w ciąży nie pic. Tez mnie chyba coś bierze. Zaczęłam moczyć nogi w gorącej wodzie z solą, ale znowu wyczytałam, ze może to nie jest dobry pomysł i przestałam :/

reklama
W poprzedniej ciąży też miałam taki kształt, więc trochę mnie to martwi, ale czytałam wiele historii, które w takim przypadku kończyły się dobrze, więc może akurat się uda ☺
Wiesz, tak naprawdę ile ludzi, tyle historii.
Nie wiem czy nasz temat nie poszedł trochę w złą stronę :) Obawiam się, że zaczynamy porównywać swoje wyniki i jedna przez drugą się denerwować ;)

No dobra to ja zaczne, cyce bola i zrobily sie takie ogromne, ze moga juz takie zostac do konca ciazy, karmienia i do 90 urodzin :), z miseczki B/C zrobilo sie D...
Mi też się robią coraz pełniejsze, ale mam nadzieję że szczególnie dużo nie urosną. Chętnie bym przygarnela taki rozmiar C [emoji58]

Czasu nie cofniemy, a czy dziecko faktycznie będzie miało problemy z płodnością to się dowiemy za 20 albo 30 lat, naprawdę chcesz się przez ten cały czas zamartwiać? :D U mnie były wyrywane w 1+6, czyli około dnia poczęcia, więc myślę, że szanse, że zaszkodziłam dziecku są w takim wypadku zerowe i tego się będę trzymać. :) 'Żadne czynniki zewnętrzne nie powinny zagrozić zarodkowi w pierwszych 14 dniach rozwoju, a jeżeli zaszkodzą to zaszkodzą tak, że zarodek nie przetrwa- kobieta normalnie dostanie miesiączkę i nawet nie będzie podejrzewała, że mogła być w ciąży.' - tak pisała mama ginekolog. :)
Masz rację. Zamartwianie i nakręcanie się jest bez sensu.. Szczególnie gdy najprawdopodobniej nic się nie stało a tylko strach i wątpliwości biorą górę.
W Twoim przypadku rzeczywiście ryzyko jest zerowe.
Ja wzięłam dwie może trzy tabletki w ciągu pierwszych dwóch tygodni od zapłodnienia. Jeszcze nie zaczęła się organogeneza.
Wybacz jeśli Cię poirytowałam, chyba po prostu potrzebowałam się wyglądać bo mnie męczy strach... Pozdrawiam i dużo zdrowia

Dziewczyny, nie będę kwietniówką... :(
Mam puste jajo, nie widać nawet ciałka żółtego... Mam odłożyć luteinę i czekać...
Jeśli nic się nie stanie to za tydzień USG potwierdzające i do szpitala.
Ojej....bardzo jest mi przykro [emoji17] trzymaj się i wszystkiego dobrego Ci życzę...
Na mojek herbatce z lipy jest napisane, żeby w ciąży nie pic. Tez mnie chyba coś bierze. Zaczęłam moczyć nogi w gorącej wodzie z solą, ale znowu wyczytałam, ze może to nie jest dobry pomysł i przestałam :/
Hm, wczoraj w necie wyczytałam, że lipe mogą pić kobiety w ciąży. Ma dużo witamin no i łagodzi kaszel i śluzówke. Bądź tu mądry ... zapytam lekarza.

Ojej....bardzo jest mi przykro [emoji17] trzymaj się i wszystkiego dobrego Ci życzę... Hm, wczoraj w necie wyczytałam, że lipe mogą pić kobiety w ciąży. Ma dużo witamin no i łagodzi kaszel i śluzówke. Bądź tu mądry ... zapytam lekarza.
Tak samo z imbirem - siostra mi polecała przy przeziebieniu, w Internecie zdania są podzielone, lekarka rodzinna mówiła żebym dla własnego spokoju unikała imbiru w 1 trymestrze [emoji2368]

reklama
Do góry