reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny zaczynam panikowac i niestety obawiam się, że słusznie dzisiaj rano obudziłam się z nadzwyczajnie super samopoczuciem, brak mdłości i skutki w ogóle nie bolą. Niestety mam bardzo złe przeczucia, zaczął się 8tc, a jestem już po jednym poronieniu zatrzymanym. Wizyta dopiero 16go a ja nie mogę powstrzymać płaczu, bo czuję że coś jest nie tak
A czy przy ostatnim poronieniu właśnie ustąpiły Ci wcześniej objawy?

A czy przy ostatnim poronieniu właśnie ustąpiły Ci wcześniej objawy?
Ja tez tak panikowalam przed ostatnią wizyta bo nie mam objawów i bałam się że coś jest nie tak A tu dzidziuś parę dni temu miał 8,5mm serduszko ładnie biło. Ja dalej się martwię brakiem objawów. Można się cały czas martwić albo starać się nie myśleć i jakoś dotrwać do kolejnej wizyty i później do tego 12 tyg.

Mi lekarz mówił, że mam się nie przejmować tym, że nic lub niewiele jem, bo dzidziuś co potrzebuje to weźmie sobie z zapasów. Grunt to dużo pić [emoji6]

Dziś odkryłam, że na mdłości pomagają mi chrupki kukurydziane [emoji6]O tak! Cudowne uczucie, że niedziela nie jest ostatnim dniem wolności [emoji6] ja jutro zaczynam drugi tydzień bez pracy.
I tak leżę i patrzę na ten mój brzuch i wydaje mi się, że u mnie też zaczyna się coś dziać. Już nie jest płaski wklęsły [emoji16]No może i tak [emoji6] Który tydzień i dzień będziesz miała w dniu wizyty?
Mi też słabo, ciągle leżę [emoji24]

Będzie wtedy 7 tydz i 4 dzień

I kazał mi z 3 tabletek zejść najpierw przez tydzień na 2 tabletki i później tyle ile mi zostanie tabletek to po 1 żeby skończyć opakowanie. Bo nie można z dnia na dzień od razu zaprzestac
Tak ja miałam 1 tabletkę 2 razy dziennie kazał zmniejszyć do 1 przez 3 dni i koniec całkiem że nie widzi wskazań do brania a że mogą być powikłania cewki moczowej u chłopca zdziwił się że lekarz w Luxmed mi to przepisał - powodem dla tamtego było poronienie wczesnej ciąży prawdopodobnie biochem w 6 tygodniu

reklama
Podobnie jak u mnie ja dzisiaj 7+4 :) a Ty dlaczego powoli odstawiasz progesteron ? I dlaczego go dostałaś ?
Dostałam bo plamilam. Najpierw 3 dni z rzędu raz dziennie, byłam na usg ale nie było nic niepokojącego. Dopiero 5 dni później jak wylądowałam na skórze po rannym mocnym plamienia to tam zadecydowali żebym zaczęła brać duphaston mimo że też nic nie widzieli złego A nawet pojawił się zarodek i serduszko. Po tej sytuacji miałam 3 dni później wizytę u swojego lekarza który mnie dokładnie zbadał i powiedział że wszystko jest ok i żebym zaczęła odstawiac. Kazał mi brak na noc acard 150. Do tego mam tarczyce i cukrzycę.

Do góry