reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Cześć Dziewczyny!

Ostatni dzień wolny przede mną, od jutra do pracy! Jestem nastawiona pozytywnie... choć dziś już dwa razy rzygałam. Mdli mnie cały czas i strasznie boli szyja.

Za chwilę jedziemy na obiad do teściów.. na którym będę jadła tylko ziemniaki [emoji2356]bo mięsa nie tknę. Na początku ciąży miałam wyniki bardzo dobre.. a teraz aż się obawiam jak zrobię kolejne. Nie jedząc mięsa.. i ogólnie niewiele jedząc chyba mi się pogorszą.. szczególnie żelazo.

Wizyta 9 września, to już za 8 dni [emoji87][emoji3590]

U Was za granicą to normalnie uczą cierpliwości [emoji16] ale jeszcze trochę i zobaczysz swoją fasolkę [emoji6]
Powiem Ci, że może to i dobrze.. Nie muszę się stresować , że jeszcze nic nie widać a znając mnie takby to wyglądało. Próbuję się zebrać do sklepu.. Ale słabo mi wiec niestety chyba z zakupów nici.

Cześć Dziewczyny!

Ostatni dzień wolny przede mną, od jutra do pracy! Jestem nastawiona pozytywnie... choć dziś już dwa razy rzygałam. Mdli mnie cały czas i strasznie boli szyja.

Za chwilę jedziemy na obiad do teściów.. na którym będę jadła tylko ziemniaki [emoji2356]bo mięsa nie tknę. Na początku ciąży miałam wyniki bardzo dobre.. a teraz aż się obawiam jak zrobię kolejne. Nie jedząc mięsa.. i ogólnie niewiele jedząc chyba mi się pogorszą.. szczególnie żelazo.

Mi lekarz mówił, że mam się nie przejmować tym, że nic lub niewiele jem, bo dzidziuś co potrzebuje to weźmie sobie z zapasów. Grunt to dużo pić [emoji6]

Dziś odkryłam, że na mdłości pomagają mi chrupki kukurydziane [emoji6]
A ja zaczęłam L4 od piątku także fajne uczucie w niedziele wiedząc, ze poniedziałek wolny [emoji23][emoji85] i brzuszek z dnia na dzień się zaokrągla :)
O tak! Cudowne uczucie, że niedziela nie jest ostatnim dniem wolności [emoji6] ja jutro zaczynam drugi tydzień bez pracy.
I tak leżę i patrzę na ten mój brzuch i wydaje mi się, że u mnie też zaczyna się coś dziać. Już nie jest płaski wklęsły [emoji16]
Powiem Ci, że może to i dobrze.. Nie muszę się stresować , że jeszcze nic nie widać a znając mnie takby to wyglądało. Próbuję się zebrać do sklepu.. Ale słabo mi wiec niestety chyba z zakupów nici.
No może i tak [emoji6] Który tydzień i dzień będziesz miała w dniu wizyty?
Mi też słabo, ciągle leżę [emoji24]

Mi też duszno i ciężko się oddycha.Dobrze że mąż ma dzisiaj wolne to zajmuje sie córką.Nawet wizja spaceru w tym upale mnie przeraża dlatego siedzę w domu i leże cały dzień.Czekam na ochłodzenie.

Dziewczyny zaczynam panikowac i niestety obawiam się, że słusznie dzisiaj rano obudziłam się z nadzwyczajnie super samopoczuciem, brak mdłości i skutki w ogóle nie bolą. Niestety mam bardzo złe przeczucia, zaczął się 8tc, a jestem już po jednym poronieniu zatrzymanym. Wizyta dopiero 16go a ja nie mogę powstrzymać płaczu, bo czuję że coś jest nie tak

Cześć Dziewczyny!

Nie jesz w ogóle mięsa czy tak w ciazy Ci nie idzie ? Pytam bo i mi przestało smakować. A jak zjem to jest mi potem niedobrze.
A ja zaczęłam L4 od piątku także fajne uczucie w niedziele wiedząc, ze poniedziałek wolny [emoji23][emoji85] i brzuszek z dnia na dzień się zaokrągla :)
U mnie to samo... wczoraj w obcisłe bluzce czułam się jak w 3m-cu, taki spuchniety. Trochę mnie to krępuje i próbuje wciagac, nie po to że się wstydzę ale boję się, że ktoś m.jn z pracy zobaczy i zaczną się domysły. Powiążą moje samopoczucie i wygląd w pracy i plotka gotowa.

Hej hej.
Czytam Was ale napisanie wiadomości to zbyt dużo na mnie. U mnie dalej wymioty, mdlosci. Jutro mam wizytę:) i od jutra zdecydowałam iść na zwolnienie. Nie mam co się męczyć a i w pracy po miesiącu przyjmą za mnie kogoś na zastępstwo. W sobotę robiłam krzywa cukrowa i jakiś udało się nie zwymiotować i nie zemdleć. Czekam na wyniki

reklama
Dziewczyny zaczynam panikowac i niestety obawiam się, że słusznie dzisiaj rano obudziłam się z nadzwyczajnie super samopoczuciem, brak mdłości i skutki w ogóle nie bolą. Niestety mam bardzo złe przeczucia, zaczął się 8tc, a jestem już po jednym poronieniu zatrzymanym. Wizyta dopiero 16go a ja nie mogę powstrzymać płaczu, bo czuję że coś jest nie tak
Oj nie mów tak! Ja wczoraj wieczorem też się zestresowałam, bo piersi przestały boleć, a dzisiaj już bolą :) Niestety mogę Ci poradzić to samo, co i sobie - cierpliwości. Może umów się do gina za kilka dni?

Do góry