reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Witajcie,
U mnie w końcu noc przespana. Mam pytanie czy na tak wczesnym etapie można wykonywać hybryde na stopach i henna pudrową? Jutro mam wizyty i nie wiem czy przekładać?

reklama
Hej. Odzywam się po nieobecności... Stan pierwszego trymestru mnie dobił. Dziś zaczęłam 11tc[emoji2] i jest lepiej. Mdłości umiarkowane, wraca mi energia i ochota na seksy( nareszcie bo czułam się aseksualna). Okazało się że mam wysokie cisnienie, te gorne to ponad 140 a dolne 75.... Może to eina upałów. Kolejną wizyte mam 18.09 [emoji7]
Witam nowe mamusie i gratuluję wizyt serduszkowych [emoji8]

Witajcie,
U mnie w końcu noc przespana. Mam pytanie czy na tak wczesnym etapie można wykonywać hybryde na stopach i henna pudrową? Jutro mam wizyty i nie wiem czy przekładać?
Ja robie hybryde na stopach i rękach tylko z lampą led a nie uv. Co do henny... Mi od ciąży farba włosów się nie trzyma i kolor wychodzi dziwny. Malowałam wlosy na początku sierpnia i już mam 1 cm odrost a włosy lecą strasznie

Dobry wieczór dziewczyny! :)
U nas cudowny dzień był, ja spałam do 11, bo mąż się zajmował Kluskiem -zawsze się nim zajmuje w nocy i do 8 rano, ale dzisiaj to mi dali super pospać :D
Potem pojechaliśmy obejrzeć mieszkanie, które chcemy kupić, jeszcze jutro na spokojnie o tym porozmawiamy i podejmiemy decyzję. Jest szansa, że do czasu nowego bobasa będziemy już na swoim. :)
Potem pojechaliśmy do szwagierki, która ma dwuletnią córkę, poszliśmy z nimi na basen, Klusek w swoim wielkim żółtym kółku godzinę się kąpał i nawet raz nie jęknął, to jest złote dziecko. :))) A po takiej ilości wrażeń zasnął nam w samochodzie i śpi od 3 godzin, więc mamy spokojny wieczór.
Wy narzekacie na upały, a szwagierka zaczęła 30 tydzień właśnie, w takiej ciąży to to dopiero musi męczyć, nie zazdroszczę jej.
Jutro z bratem jesteśmy umówieni na baseny odkryte, więc też będzie dzień poza domem, trzeba korzystać, bo to ostatnie dni (całe szczęście :D). Powiem Wam, że ja w te upały nie mogę wysiedzieć w mieszkaniu, dużo lepiej jest mi na dworze, gdzie jest cień, wiatr i powietrza trochę. Mieszkania za to nie jestem w stanie schłodzić, teraz od ponad 2 godzin mam szeroko otwarte wszystkie okna i chodzi wiatrak, a termometr pokazuje 28,8...
Zazdroszczę Ci, że masz tyle energii [emoji16] jja to bym nie dała rady przeżyć tak intensywnego dnia [emoji53] no i super, że mąż od rana pomaga Ci z Kluskiem, zawsze dodatkowy czas żeby odpocząć [emoji7]
Witajcie,
Ja niestety w ogóle hybryd już nie robię. Przez jakiś rok kiedyś robiłam, a potem zaczęły mnie uczulać i strasznie zniszczyły mi się paznokcie [emoji849] już nawet nie próbuję, używam tych lakierów żelowych z rimmela, też się fajnie trzemaja [emoji4]

Zazdroszczę Ci, że masz tyle energii [emoji16] jja to bym nie dała rady przeżyć tak intensywnego dnia [emoji53] no i super, że mąż od rana pomaga Ci z Kluskiem, zawsze dodatkowy czas żeby odpocząć [emoji7]Ja niestety w ogóle hybryd już nie robię. Przez jakiś rok kiedyś robiłam, a potem zaczęły mnie uczulać i strasznie zniszczyły mi się paznokcie [emoji849] już nawet nie próbuję, używam tych lakierów żelowych z rimmela, też się fajnie trzemaja [emoji4]
Ja robię tylko na wakacje a jutro mam ostatnią wizytę i też nie wiem czy robić czy wrócić do malowania.
No ale bardziej ta henna mnie zastanawia.

@UrszulkaB nie powiem Ci, co masz zrobić, ale moja lekarka, która pomogła mi w te ciąże zajść odradzała farbowanie czegokolwiek do końca 1 trymestru, dodatkowo kazała mi wymienic wszystkie kosmetyki na takie bez chemii typu parabeny, silikony.

Ja robie hybryde na stopach i rękach tylko z lampą led a nie uv. Co do henny... Mi od ciąży farba włosów się nie trzyma i kolor wychodzi dziwny. Malowałam wlosy na początku sierpnia i już mam 1 cm odrost a włosy lecą strasznie
Mi włosy też wypadają [emoji20]wyniki wszystko ok a włosy lecą ehhhh Łysa będę

Jak to się mówi, nie masz już na to wpływu jak będzie, ale wierzę, że będzie dobrze. Bo niby czemu nie jeśli wszystko jest ok? To kwestia tylko czasu. Nie wykluczone , że różnica nieznaczne bo może po wizycie następnego dnia czy dziś gdybyś ją miała, byłoby już wszystko widać. Ktoz to wie. Będzie dobrze [emoji3526][emoji110] postaraj się nie martwić. A co do płaczu i nerwów to ja dziś podobnie dzień zaczęłam. Jechałam samochodem i wyłam. Efektem tego jest teraz potworny migrenowy bol glowy, opuchnięte i piekace oczy. Hormony... [emoji58] teraz wszystkie mamy początki, są trudne, stresujące, niewiadome, do tego dolegliwości. Ciężko to wytrzymać.
Nie wiem, martwię się mimo że tak jak mówisz, niby wszystko jest okej. I pewnie te kilka dni zrobiloby różnice, ja może byłabym spkkojniejsza wtedy. Zobaczymy, już 2 dni tylko zostały.
Kochana głowa do góry, wszystko będzie dobrze [emoji8] no i płacz jak potrzebujesz, to też pomaga, trzeba się jakoś rozładować [emoji6] ja po tej kryzysowej środzie, co ryczałam z bezsilności o wiele lepiej się czuję. Niestety hormony nami sterują i różowo to nie jest i jeszcze jakiś czas nie będzie. Byle do drugiego trymestru [emoji4]To już masz przymiarkę do wstawania co 2 godziny na karmienie [emoji23]
Wczoraj się uplakalam po brzegi. Pomogło ale dzisiaj od rana znowu mi się chce. Chyba serio, hormony mną steruja.

Trzymajcie mocno kciuki, ja za to codziennie modlę się o zdrowie dla Okruszka.
@nnat. na L4 nie chciałabym iść, mam dużo rzeczy do nadrobienia po urlopie. Przygotowuję wypłatę na 10 każdego miesiąca dla ponad 500 osób.. jakbym poszła, to wiem, że mogłoby to bardzo zaszkodzić drugiej dziewczynie. Oczywiście, jeżeli pójdę w poniedziałek do pracy i nie dam rady.. to L4 będzie nieuniknione.

Dzisiaj po każdym wymiotowaniu byłam tak zmęczona.. że aż płakałam przez chwilę z bezsilności.

Witam nowe dziewczyny! [emoji182]

Też odliczam 9 dni do wizyty :)
Rozumiem... :( to trzymam kciuki za dobre samopoczucie :*

Miłej niedzieli kochane [emoji3590]

Hej dziewczyny, jak tam dzisiaj samopoczucie? Ja wczoraj cały dzień w łóżku spędziłam bo nie miałam na nic siły. A dzisiaj od ray jak wstałam zaczęły mnie męczyć mega mdłości.. :(

reklama
Hej dziewczyny, jak tam dzisiaj samopoczucie? Ja wczoraj cały dzień w łóżku spędziłam bo nie miałam na nic siły. A dzisiaj od ray jak wstałam zaczęły mnie męczyć mega mdłości.. :(
My dopiero wstalismy, coreczka dala pospac i je sniadanie z tata. Czuje się dobrze aż boję się że za dobrze. Bo dalej mnie nic nie boli

Do góry