reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

u mnie z objawow (6t2d) to od dzis strasznie ciagnacy bolacy bol w piersiach, niezaleznie co robie ;), lekkie mdlosci ale takie ze prawie ich nie ma, lekkie zawroty glowy no i cos co mi sie wczoraj przydarzylo. Moja i M wielka miloscia jest motocykl, mialam jesienia prawko robic (do tej pory jezdzilam na kat B ale byl mi za maly ;)), wczoraj pojechalismy na 3 godz, ja jako psazer i jak wracalismy to nie wiem kiedy usnelam, o matko kochana, glowa mi poleciala do przodu, M powiedzialam ze kichance mialam, nic sie nie stalo, ale u mnie w takim razie koniec moto do konca ciazy...
Kochana, to już chyba dosyć :D nie ma co ryzykować, a nie daj Boże coś by Ci się stało...
Ja dziś kiepsko się czuję, w głowie mi się kreci, slabo mi i niedobrze [emoji53] zjadłam aż jogurt, musi to póki co wystarczyć... Leżę i się nie ruszam [emoji849]
Boże, jak Ci zazdroszczę że możesz leżeć. :)
Mi też zawroty głowy dokuczaja... I nie mam sił, łamie mnie w nogach, rękach jak na grypę.... I mdłości czasami...
A ja się zalamalam [emoji20]ginekolog powiedział że tsh 2.67 przy normie granicznej dla kobiet w ciąży 2.5 jest troszkę za duże [emoji20]za 2 tyg mam zrobić ponownie tsh. Dzisiaj będę dzwonić do swojej endo ale dopiero o 20.15 mozna na konsultacje dzwonić... W sobotę mam u niej wizytę i juz mam doła [emoji29][emoji29][emoji29] 10 lat temu nikt nie badał tarczycy chyba ze była przed ciaza już jakas choroba... Co się od tej tarczycy dzieje ze teraz tak tego pilnują??
Nie martw się i nie panikuj, zbijesz TSH w moment :)

reklama
Ja wyczekuje do środowej wizyty. Pracuje także łatwo w te upały nie jest...pomimo iż to początek ciąży to mam pierwsze mdlosci A upały też nie poprawiają samopoczucia. Mam od tego zawroty głowy i zero siły. Pierwsza ciaza zupełnie inna na tym etapie... czulam się super do 8-9 tyg.
Co do poduszki do spania..nie miałam tak owej ale zwijalam koc w taki gruby rulon i w ten sposob sobie radzilam :) mysle że poduszka moze byc na prawde przydatna.

Nieopodal mnie nie bolał ani trochę. Dopiero teraz zaczął. Ja 6tc. Wg OM. To lepiej nie będę czytać bo u mnie mdłości zero. Za to czytałam dużo wypowiedzi kobiet, które absolutnie żadnych nie miały dolegliwości A pierwsze jakie poczuł to było poruszanie się dziecka i wszystko było ok. Tego chce się trzymać.

Straszny dzień mi się w pracy zaczął. Dużo noszenia i wszysrko na szybko. Brzuch mnie rozbolał... Nie wiem jak wygram najgorszy miesiąc wrzesień.. będę miała straszny Sajgon sama aż się beczec chce.
Powodzenia w takim razie w pracy! [emoji6] Ja też mam dziś spory natłok... Łatwo nie jest...a gdzie tu do 17.. Do tego zrobiło mi się jakieś zapalenie dziąseł....porażka [emoji17]

Jeśli dobrze pamiętam to ja i Bebemama! na 16.30.
I UrszulkaB jak się dostanie do lekarza.
Jeszcze ktoś pisał, że ma wizytę o 12.30, ale nie pamiętam kto.
Miło, że pamiętasz. Niestety mój lekarz na urlopie. Pozostaje mi czekać do wizyty czwartkowej tak jak miało być na początku.

Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero w 27 tygodniu tak, że byłam pewna, że to na 100% dziecko, chociaż niektóre mamy na grupie już w 12 tygodniu coś wspominały, że czasem czują, w co trudno mi było uwierzyć, przecież to wtedy są kruszynki ważące 20-30 gramów, nawet jakby nie wiem jak chciały to chyba nie da się czuć kopniaka takiego maleństwa. :D

Ja czulam od 19tc, ale jestem bardzo szczupla i mialam malo wod plodowych wiec to moze dlatego

Kochana, to już chyba dosyć :D nie ma co ryzykować, a nie daj Boże coś by Ci się stało... Boże, jak Ci zazdroszczę że możesz leżeć. :)
Mi też zawroty głowy dokuczaja... I nie mam sił, łamie mnie w nogach, rękach jak na grypę.... I mdłości czasami... Nie martw się i nie panikuj, zbijesz TSH w moment :)
To idziemy łeb w łeb z objawami.
Ja dziś przez to jak się czuję mam takiego doła... 2 ostatnie tygodnie były cudowne, mogłam góry przenosić, a od kiedy zaczęłam 7 tydzień to się rozkręca [emoji53] ech.. Staram się myśleć, że tak musi być i to normalne, ale ciężko z wizją, że tak może być przez kolejne 6 tygodni [emoji26]
I czekam co z moją wizytą, rejestracja dopiero od 15, ale wątpię, że na dziś się wpiszę, prędzej jutro... Może i dobrze, dziś nie mam siły na nic.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziś [emoji3590][emoji110] i czekam na piękne foteczki [emoji4]

Dziewczyny takie mam trochę nieciążowe pytanie. Zanim zaszłam w ciążę szukałam pracy i właśnie dziś do mnie zadzwonili żeby mnie zaprosić na rozmowe kwalifikacyjną (niewiadomo czy będą mnie chcieli) ale teraz głupio mi podejmować pracę bo pracodawca sobie pomyśli że zatrudniłam się tylko po to żeby wyłudzić l4 i macierzyński. Co byście zrobiły na moim miejscu?

reklama
Dziewczyny takie mam trochę nieciążowe pytanie. Zanim zaszłam w ciążę szukałam pracy i właśnie dziś do mnie zadzwonili żeby mnie zaprosić na rozmowe kwalifikacyjną (niewiadomo czy będą mnie chcieli) ale teraz głupio mi podejmować pracę bo pracodawca sobie pomyśli że zatrudniłam się tylko po to żeby wyłudzić l4 i macierzyński. Co byście zrobiły na moim miejscu?
No ja bym powiedziała wprost, że zaszłam w ciążę

Do góry