reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero w 27 tygodniu tak, że byłam pewna, że to na 100% dziecko, chociaż niektóre mamy na grupie już w 12 tygodniu coś wspominały, że czasem czują, w co trudno mi było uwierzyć, przecież to wtedy są kruszynki ważące 20-30 gramów, nawet jakby nie wiem jak chciały to chyba nie da się czuć kopniaka takiego maleństwa. :D
Ja w pierwszej ciąży około 17 tygodnia delikatne ruchy, a koło 20 tygodnia już takie wyraźne. Niestety musimy trochę poczekać :)

reklama
A ja się zalamalam [emoji20]ginekolog powiedział że tsh 2.67 przy normie granicznej dla kobiet w ciąży 2.5 jest troszkę za duże [emoji20]za 2 tyg mam zrobić ponownie tsh. Dzisiaj będę dzwonić do swojej endo ale dopiero o 20.15 mozna na konsultacje dzwonić... W sobotę mam u niej wizytę i juz mam doła [emoji29][emoji29][emoji29] 10 lat temu nikt nie badał tarczycy chyba ze była przed ciaza już jakas choroba... Co się od tej tarczycy dzieje ze teraz tak tego pilnują??

Nie panikuj. Mi wyszlo 4.07. Zaczęłam od razu brać euthyrox 25.
W poprzedniej ciązy 3 lata temu mialam 2,6 i nie brałam leków.

A ja się zalamalam [emoji20]ginekolog powiedział że tsh 2.67 przy normie granicznej dla kobiet w ciąży 2.5 jest troszkę za duże [emoji20]za 2 tyg mam zrobić ponownie tsh. Dzisiaj będę dzwonić do swojej endo ale dopiero o 20.15 mozna na konsultacje dzwonić... W sobotę mam u niej wizytę i juz mam doła [emoji29][emoji29][emoji29] 10 lat temu nikt nie badał tarczycy chyba ze była przed ciaza już jakas choroba... Co się od tej tarczycy dzieje ze teraz tak tego pilnują??
Ja mialam 2,83 i ginekolog (ale ona ma skończona endokrynoloie ginekologiczna) podniosła mi dawkę leku. Najpierw - jak mi podskoczyło do 2,5 to się jeszcze wstrzymywała, bo mowila, ze na początku ciąży często rośnie, ale jak rosło dalej, to kazała zwiększyć dawkę euthyroxu. Nie martw się, leki i do przodu!

reklama
Do góry