reklama
Najeczka
Fanka BB :)
Z tym wyłudzeniem L4 to niezbyt dobra rada. Może sobie narobić problemów w ZUS jeśli dopatrzą się, że zatrudniła się będąc już w ciąży. A wiem, że oni sprawdzają takie przypadki, gdy kobieta zatrudnia się i zaraz idzie na L4 z powodu ciąży. Osobiście bym się nie odważyła - po co sobie nerwów dokładać.Jeśli chcesz wyłudzić L4 to idź i nie mów. Jeśli czujesz się na siłach, żeby pracować jeszcze kilka miesięcy to nie będzie to wyłudzenie, ale i tak wszyscy tak pomyślą, więc do tej pracy raczej nie wrócisz. Jeśli już teraz czujesz się słabo to bym odpuściła.
milena1706
Fanka BB :)
Jeśli chcesz wyłudzić L4 to idź i nie mów. Jeśli czujesz się na siłach, żeby pracować jeszcze kilka miesięcy to nie będzie to wyłudzenie, ale i tak wszyscy tak pomyślą, więc do tej pracy raczej nie wrócisz. Jeśli już teraz czujesz się słabo to bym odpuściła.
Czuje się właśnie bardzo dobrze aż panikuje że coś jest nie tak bo nie mam żadnych dolegliwości a jeśli np zatrudnią mnie w tej pracy i za jakiś czas dowiedzą się że jestem w ciąży to wiem że będą na mnie krzywo patrzeć i będzie nie miła atmosfera
Nigdy tez nie masz gwarancji, ze całą ciąże będziesz się dobrze czuć.Czuje się właśnie bardzo dobrze aż panikuje że coś jest nie tak bo nie mam żadnych dolegliwości a jeśli np zatrudnią mnie w tej pracy i za jakiś czas dowiedzą się że jestem w ciąży to wiem że będą na mnie krzywo patrzeć i będzie nie miła atmosfera
Mi się udało pracować do końca 7 miesiąca. Poszłam na l4 bo wykończyły mnie upały po 30st.
Powiedz szczerze przed rozmową, że jesteś w ciąży. Czasem lepiej zachować sobie otwartą furtkę. Może po ciąży i macierzyńskim będą Tobą dalej zainteresowani.
Do mojej przyjaciółki zgłosił się headhunter miesiąc po porodzie. Powiedziała, że przez najbliższy rok planuje siedzieć w domu. Po równo roku, znowu się przypomnieli.. tylko, ze ona pracuje w dość wąskiej specjalizacji i jak komuś zależy, to może poczekać.
Ostatnia edycja:
Jaaaa o 20.00 usg.Kto dzisiaj wizytuje??
Dziewczyny mam tarczyce w piątek byłam u lekarza to 5tc, wynik podskoczył mi w tydzień od 1,3 do 1,9. Lekarz kazał przyjechać za 3 tyg
Zastanawia mnie tylko dlaczego.nie zwiększył mi dawki. Myślicie że na razie.mi nie podrośnie ?? W tydzień bardzo dużo mi podskoczyło mówiłam mu to Ale nic nie powiedział. Boję się że przez te 3.tyg podskoczy mi np do 4.0 A w ciąży trzeba mieć 2.5 tak czytałam
Zastanawia mnie tylko dlaczego.nie zwiększył mi dawki. Myślicie że na razie.mi nie podrośnie ?? W tydzień bardzo dużo mi podskoczyło mówiłam mu to Ale nic nie powiedział. Boję się że przez te 3.tyg podskoczy mi np do 4.0 A w ciąży trzeba mieć 2.5 tak czytałam
A nie masz innego endo by skonsultować?Dziewczyny mam tarczyce w piątek byłam u lekarza to 5tc, wynik podskoczył mi w tydzień od 1,3 do 1,9. Lekarz kazał przyjechać za 3 tyg
Skąd jesteś?
Mi w ciągu miesiąca z 0.6 skoczyło do 0.9 i mam zwiększoną dawkę Letroxu na 2 tabletki więcej w poniedziałki i czwartki. Biorę Letrox 50. Przy poprzedniej ciąży miałam tsh 3.75.
Z Leszna, tu ciężko o dobrego endokrynologaA nie masz innego endo by skonsultować?
Skąd jesteś?
Więc poszukalam w Poznaniu ginekologa i endokrynologa w jedynym
Sprawdzają, ale ciąża nie oznacza, że nie można podjąć pracy. Co gdyby się zatrudniła 2 tygodnie temu? Też każdy by mówił, że to celowo, ludzie zawsze będą plotkować. A jeśli czuje się na siłach to ja bym poszła, a do 12 tygodnia o ciąży nie mówiła.Z tym wyłudzeniem L4 to niezbyt dobra rada. Może sobie narobić problemów w ZUS jeśli dopatrzą się, że zatrudniła się będąc już w ciąży. A wiem, że oni sprawdzają takie przypadki, gdy kobieta zatrudnia się i zaraz idzie na L4 z powodu ciąży. Osobiście bym się nie odważyła - po co sobie nerwów dokładać.
reklama
Szkoda, że nie lubelskie. Dałabym Ci namiar na mojego endo. Jak czujesz niepewność warto poszukać innego lekarza, ale kochana na spokojnie.Z Leszna, tu ciężko o dobrego endokrynologa
Więc poszukalam w Poznaniu ginekologa i endokrynologa w jedynym