reklama
Jeśli lekarz nie ma zastrzeżeń to można się kochać do woli. U mnie w ciąży libido wzrasta, w poprzedniej ciąży do ostatniego dnia szaleliśmy, bo wiedzieliśmy, że czeka nas później 6 tygodni suszy.Dziewczyny mam do Was intymne pytanie... Jak u Was z seksem? Współżyjecie, macie ochotę? Można na tak wczesnym etapie ciąży ? Penetracji się boję (może niesłusznie), ale ochotę miałam dzisiaj wieeelka, na pieszczotach się skończyło. I teraz boję się, czy skurcze podczas orgazmu nie zaszkodzą....?
aszcz
Fanka BB :)
Pannadorka, ja też dziś 7+3 [emoji182]Pytanie z cyklu przytępych. Skoro jestem 7+3, to jestem już w zasadzie w 8 tygodniu?
Miłego dnia Dziewczyny! Mój zaczął się bez mdłości.. pierwszy raz od niecałych dwóch tygodni
A ja się zalamalam [emoji20]ginekolog powiedział że tsh 2.67 przy normie granicznej dla kobiet w ciąży 2.5 jest troszkę za duże [emoji20]za 2 tyg mam zrobić ponownie tsh. Dzisiaj będę dzwonić do swojej endo ale dopiero o 20.15 mozna na konsultacje dzwonić... W sobotę mam u niej wizytę i juz mam doła [emoji29][emoji29][emoji29] 10 lat temu nikt nie badał tarczycy chyba ze była przed ciaza już jakas choroba... Co się od tej tarczycy dzieje ze teraz tak tego pilnują??
Najeczka
Ja się jeszcze nie kochałam w ciazy, bo mąż za granicą, ale jeśli lekarz nie zakaże to pewnie nie będę się ograniczać
U mnie dziś 7+5, zaraz wejdę w 9. tydzień. Jak to leci Mam tylko nadzieję, że z maleństwem tam wszystko w porządku.
Swoją drogą te pierwsze tygodnie są najgorsze, nie tylko ze względu większego ryzyka poronienia, ale też przez to, że nie czuć jeszcze żadnych ruchów i możemy się jedynie domyślać czy z dzieckiem wszystko dobrze. Jak już będziemy czuć ruchy to będziemy miały nad wszystkim większa kontrolę i myślę że oczekiwanie na kolejną wizytę nie będzie takie uciążliwe.
U mnie dziś 7+5, zaraz wejdę w 9. tydzień. Jak to leci Mam tylko nadzieję, że z maleństwem tam wszystko w porządku.
Swoją drogą te pierwsze tygodnie są najgorsze, nie tylko ze względu większego ryzyka poronienia, ale też przez to, że nie czuć jeszcze żadnych ruchów i możemy się jedynie domyślać czy z dzieckiem wszystko dobrze. Jak już będziemy czuć ruchy to będziemy miały nad wszystkim większa kontrolę i myślę że oczekiwanie na kolejną wizytę nie będzie takie uciążliwe.
Najeczka
Ale to nie jest powód do załamania! Jeśli lekarz uzna za słuszne to dostaniesz hormon w tabletkach i wszystko będzie ok. Sama przyjmuje i nie widzę z tym żadnego problemu. Głowa do góryA ja się zalamalam [emoji20]ginekolog powiedział że tsh 2.67 przy normie granicznej dla kobiet w ciąży 2.5 jest troszkę za duże [emoji20]za 2 tyg mam zrobić ponownie tsh. Dzisiaj będę dzwonić do swojej endo ale dopiero o 20.15 mozna na konsultacje dzwonić... W sobotę mam u niej wizytę i juz mam doła [emoji29][emoji29][emoji29] 10 lat temu nikt nie badał tarczycy chyba ze była przed ciaza już jakas choroba... Co się od tej tarczycy dzieje ze teraz tak tego pilnują??
Moja lekarka mówiła, że w ciąży bardzo skaczą te hormony tarczycowe. Nawet jak miało się przed ciążą świetne wyniki to w ciąży bardzo często mocno się wahają. Bądź spokojnaA ja się zalamalam [emoji20]ginekolog powiedział że tsh 2.67 przy normie granicznej dla kobiet w ciąży 2.5 jest troszkę za duże [emoji20]za 2 tyg mam zrobić ponownie tsh. Dzisiaj będę dzwonić do swojej endo ale dopiero o 20.15 mozna na konsultacje dzwonić... W sobotę mam u niej wizytę i juz mam doła [emoji29][emoji29][emoji29] 10 lat temu nikt nie badał tarczycy chyba ze była przed ciaza już jakas choroba... Co się od tej tarczycy dzieje ze teraz tak tego pilnują??
A po ciąży będzie trzeba brać dalej czy bywa też że sama tarczyca się ureguluje??Ale to nie jest powód do załamania! Jeśli lekarz uzna za słuszne to dostaniesz hormon w tabletkach i wszystko będzie ok. Sama przyjmuje i nie widzę z tym żadnego problemu. Głowa do góry
Najeczka
Szczerze nie mam pojęcia. Musisz zapytać o to lekarzaA po ciąży będzie trzeba brać dalej czy bywa też że sama tarczyca się ureguluje??
reklama
Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam dopiero w 27 tygodniu tak, że byłam pewna, że to na 100% dziecko, chociaż niektóre mamy na grupie już w 12 tygodniu coś wspominały, że czasem czują, w co trudno mi było uwierzyć, przecież to wtedy są kruszynki ważące 20-30 gramów, nawet jakby nie wiem jak chciały to chyba nie da się czuć kopniaka takiego maleństwa.Swoją drogą te pierwsze tygodnie są najgorsze, nie tylko ze względu większego ryzyka poronienia, ale też przez to, że nie czuć jeszcze żadnych ruchów i możemy się jedynie domyślać czy z dzieckiem wszystko dobrze. Jak już będziemy czuć ruchy to będziemy miały nad wszystkim większa kontrolę i myślę że oczekiwanie na kolejną wizytę nie będzie takie uciążliwe.