reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny takie mam trochę nieciążowe pytanie. Zanim zaszłam w ciążę szukałam pracy i właśnie dziś do mnie zadzwonili żeby mnie zaprosić na rozmowe kwalifikacyjną (niewiadomo czy będą mnie chcieli) ale teraz głupio mi podejmować pracę bo pracodawca sobie pomyśli że zatrudniłam się tylko po to żeby wyłudzić l4 i macierzyński. Co byście zrobiły na moim miejscu?
Jeśli chcesz iść na tą rozmowę to poinformuj na wstępie, że cv składałaś kiedyś tam, no i, że w tym czasie zaszłaś w ciążę [emoji6]

reklama
Cześć dziewczyny.

Od rana jestem w pracy, ogólnie czuje się dobrze, od wczoraj wieczorem kłują mnie jajniki (lewy bardziej, prawy też ale mniej). Nie jest to bardzo dokuczliwe, nie boli tylko kuje, nie plamie ogólnie nic mi nie jest. Mam nadzieję, ze to normalnie i nie oznacza nic złego....

Cześć dziewczyny.

Od rana jestem w pracy, ogólnie czuje się dobrze, od wczoraj wieczorem kłują mnie jajniki (lewy bardziej, prawy też ale mniej). Nie jest to bardzo dokuczliwe, nie boli tylko kuje, nie plamie ogólnie nic mi nie jest. Mam nadzieję, ze to normalnie i nie oznacza nic złego....
Chyba tak ma być. Dziewczyny mnie tu też uspokajały bo możliwe, że panikuje ale trudno tego nie robić jak się jest w pierwszej ciąży i nie wie się który bol jest dobry a który nie. Zamierzam sugerować się tym, że jeśli nie jest bardzo silny i niepokojący i mija a nie ma plamien to nie jest źle.

Dziewczyny takie mam trochę nieciążowe pytanie. Zanim zaszłam w ciążę szukałam pracy i właśnie dziś do mnie zadzwonili żeby mnie zaprosić na rozmowe kwalifikacyjną (niewiadomo czy będą mnie chcieli) ale teraz głupio mi podejmować pracę bo pracodawca sobie pomyśli że zatrudniłam się tylko po to żeby wyłudzić l4 i macierzyński. Co byście zrobiły na moim miejscu?
Jeśli chcesz wyłudzić L4 to idź i nie mów. Jeśli czujesz się na siłach, żeby pracować jeszcze kilka miesięcy to nie będzie to wyłudzenie, ale i tak wszyscy tak pomyślą, więc do tej pracy raczej nie wrócisz. Jeśli już teraz czujesz się słabo to bym odpuściła.

Ja już po wizycie, wszystko jest dobrze [emoji3590] Serduszko ładnie bije. Według usg 9t0d kolejna wizyta za 4 tygodnie a w między czasie mam się umówić na badania prenatalne :) Fasolka ma 20,6 mm
Super, gratuluję [emoji8] obyśmy wszystkie po kolei z takimi dobrymi wiadomościami wracały od lekarzów [emoji6]

reklama
Chyba tak ma być. Dziewczyny mnie tu też uspokajały bo możliwe, że panikuje ale trudno tego nie robić jak się jest w pierwszej ciąży i nie wie się który bol jest dobry a który nie. Zamierzam sugerować się tym, że jeśli nie jest bardzo silny i niepokojący i mija a nie ma plamien to nie jest źle.
Dziękuję, tego się będę trzymać !

Do góry