reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Rany, u mnie jeszcze daleka droga do takich wyborów :)

Fajnie, że całkowicie naturalnie się Wam udało. Ja przez prawie 3 lata nie mogłam z jedną nieudaną próbą. Potem okazało się, że pęcherzyki mi nie rosły i musiałam się wspomagać.

Ja zostawiam wózek po córci. Mamas&pappas occaro. Ciężki, z dużymi wygodnymi kołami i swietną amortyzacją. Dokupie tylko samą gondole, bo kupiłam go jako spacerówkę. Przy Miśce gondole mialam mutsy evo i było słabe. Tzn. moze do rekreacyjnego wychodzenia się nadaje, ale my robilismy po 15km dziennie i zwyczajnie ood koniec juz zaczął niedomagać.

Dziewczyny A ja teraz mam pytanie trochę z innej beczki Co myślicie o wcześniejszym kupowaniu tych wszystkich wózków łóżeczek i tak dalej.? JA w pierwszej ciąży już w drugim miesiącu kupiłam wózek i łóżeczko bo akurat znajoma sprzedawała I były w super stanie teraz też mam okazję kupić wózek super w stanie prawie wcale nie zniszczony i taki jaki chcialam i tak się zastanawiam o tych wszystkich zabobonach co ludzie nieraz mówią że się nie kupuje wcześniej itd, bo to źle wróży Wierzycie w takie coś? Mam dylemat i super wózek na oku.
Odkąd lekarka powiedziała mi żebym nie wierzyła w zabobony wydałam miliony na ubrania ciążowe ;)))
Przestań i nie wierz w bzdury :)
Ja też mam już sporo rzeczy odłożonych do zakupu, bo koleżanka ma 7msc córkę :)
Co uniwersalne to biore :)

Rany, u mnie jeszcze daleka droga do takich wyborów :)

Fajnie, że całkowicie naturalnie się Wam udało. Ja przez prawie 3 lata nie mogłam z jedną nieudaną próbą. Potem okazało się, że pęcherzyki mi nie rosły i musiałam się wspomagać.
Najważniejsze, że wspomaganie podziałało i się udało [emoji3059]
Ja zostawiam wózek po córci. Mamas&pappas occaro. Ciężki, z dużymi wygodnymi kołami i swietną amortyzacją. Dokupie tylko samą gondole, bo kupiłam go jako spacerówkę. Przy Miśce gondole mialam mutsy evo i było słabe. Tzn. moze do rekreacyjnego wychodzenia się nadaje, ale my robilismy po 15km dziennie i zwyczajnie ood koniec juz zaczął niedomagać.
Jak takie wypady robicie to faktycznie musi być porzadny, a ten wygląda na mega solidny [emoji6]

Gondole kupuję używaną, bo bez sensu inwestować. Spacerówkę nową. Nuna pepoa luxx - moje marzenie :) koleżanka miała i jednym palcem prowadziłam wózek :)
Moi Chłopcy gondole mieli jedna za drugą - na sucho ważyła 23kg!!!!!!!! Stalowy stelaż. Tragedia. W końcu się zdenerwowałam i kupiłam limuzynę wśród wózków bliźniaczych - baby jogger city mini gt double. Cudny wózek nawet dla jednego dziecka, ale nune obiecałam sobie kiedyś jk będę miała pojedyncze dziecko ;)
W sumie przeżyłabym i bliźniaki znów, ale ja nune chce :D

Ja to nie wiem co zrobimy z wózkiem, muszę poczytać i pooglądać jakieś rok po roku. Klusek będzie miał tylko rok, więc ledwo będzie chodził, a z dwoma sama nie wyjdę. Z drugiej strony czy jest sens kupować specjalny wózek na pół roku? Może jakoś przetrwamy ten czas. Także nowy bobas pewnie dostanie wózek po bracie, a Kluskowi się kupi jakąś leciutką spacerówkę, a wychodzić z obydwoma będę jak mąż będzie już w domu, sama nie wiem. Mam jeszcze 8 miesięcy żeby coś wymyślić. :D

reklama
Nam się udało całkowicie naturalnie w trzecim cyklu [emoji4]W zabobony nie wierzę, ale z takimi większym rzeczami jeszcze na pewno się wstrzymam z pół roku [emoji6] ale jak Ci się podoba i jest okazja to może warto to przemyśleć [emoji6] tylko pytanie, czy za 8 miesięcy nadal będzie Ci się podobał ten sam model [emoji16] Mi się w tym stylu bardzo podoba bebetto tito premium class stella, ale w środku jest czarny, a nie chcę żeby dzidziuś na spacerach widział ciemność. Wolę taki co jest jasny w środku, więc na razie jest numerem jeden ten sam model ale w kolorze sati, taki jak poniżej [emoji3059] ale akurat z wózkiem to na pewno się wstrzymam do lutego co najmniej, może wyjdą jakieś nowości po nowym roku [emoji16]Zobacz załącznik 1013031
Mi też podobają się Bebetto ale Holland i Bresso. Roan Bass Soft też jak dla mnie fajny..
Screenshot_20190822-174513.jpeg
Screenshot_20190822-174546.jpeg
Screenshot_20190822-174611.jpeg

Do góry