reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Ja w pracy muszę dźwigać 15/20 kg i stać 10h na nogach więc myślę że to jest już powod ale zobaczymy... Ok dzięki
Jeśli byś nie dostała zwolnienia to zawsze możesz (a nawet powinnaś) zanieść pracodawcy zaświadczenie o byciu w ciąży i MUSI Ci znaleźć inną pracę, bez dźwigania i bez tylu godzin dziennie, ewentualnie zwolnić Cie ze świadczenia obowiązków (wtedy po prostu siedzisz w domu jak na L4, ale bez L4). Pracodawcy tego nie lubią, bo wolą jak kobieta jest na L4 i po 33 dniach zaczyna jej płacić ZUS, ale według prawa możesz tak zrobić. :)
Moja ciocia pracowała jako krupierka w kasynie (dym tytoniowy i praca w nocy) i jak tylko zachodziła któraś dziewczyna w ciążę to ją wysyłali na super lekką pracę biurową.

reklama
Aż zazdroszczę [emoji16] ja to podchody muszę robić... Ale może ten detektor i jego dalej uspokoi :)

Dziewczyno, rozbawilas mnie tym dla pewności [emoji23][emoji23][emoji23] ale tak, test przepiękny [emoji16] też jestem ciekawa ile beta wyjdzie, chociaż bardziej myślę o progesteronie, czy nie trzeba będzie jakichś leków włączyć. Bardzo się tego boję. Jak będą wyniki to dam wam znać na pewno [emoji3590]

A ten progesteron badałaś, bo masz jakieś podejrzenia, że może być nie tak czy dla spokoju?

Paola znowu testy wali :D

Ja na testy w tym miesiącu też wydałam kupę kasy w aptece chyba wszystkie wykupiłam

Znowu, znowu [emoji23] został mi jeszcze jeden tylko, o czułości 25... ale w piątek wizyta to się uspokoję [emoji6]
Zbankrutować nie zbankrutowałam, bo testy zamawiałam już wcześniej z apteki internetowej za nieco ponad 3 złote [emoji16]

Ja juz po pierwszej wizycie.
7+2 i było bijące serduszko. Termin taki jak wychodził mi z kalkulatorów internetowych czyli 5.04.2020.
Niestety tsh 4.07 będzie wiec graby euthyrox.

Super, że jest serduszko [emoji3590] gratulacje!

IMG_6129.JPG

Beta z dzisiaj to ostatnia która kazała mi lekarka zrobić, mam nadzieje, że teraz już będzie z górki [emoji846]

Ja juz po pierwszej wizycie.
7+2 i było bijące serduszko. Termin taki jak wychodził mi z kalkulatorów internetowych czyli 5.04.2020.
Niestety tsh 4.07 będzie wiec graby euthyrox.
Cudownie, gratuluję i mam nadzieję że szybciutko zbijesz TSH ♥

Dziewczynom po usg serduszkowym strasznie zazdroszcze i gratuluje :), ja jeszcze tydz i 1 dzien
Ja też i umnie, tydzień i 2 dni, ale czuję że serduszka JESZCZE nie zobaczę. Że jednak ciut za wcześnie sie umówiłam...

A ten progesteron badałaś, bo masz jakieś podejrzenia, że może być nie tak czy dla spokoju?

Dla spokoju, w razie gdyby to żeby mieć podkładkę dla lekarza, żeby dostać duphaston. Jak wyjdzie coś niepokojącego, to dzwonię i na cito umawiam się do byle jakiego lekarza byle szybko i żebym po pracy mogła wizytę odbyć.

Zobacz załącznik 1012039

Beta z dzisiaj to ostatnia która kazała mi lekarka zrobić, mam nadzieje, że teraz już będzie z górki [emoji846]
Fantastycznie [emoji173] o 300 wyższa od mojej.
Robiłam tylko raz, czy dla porownania powinnam zrobić jeszcze drugi?

Dziś mam kiepski dzień jak na razie. Znowu boli mnie koszmarnie głowa. I szyja. Uchylać się nie mogę. Trochę czuje brzuszek, ale znosnie. No i po raz pierwszy w ciągu dnia senność ledwo do opanowania. W pracy jestem i nie umiem już czegokolwiek zrobić przez ten bol [emoji58]

Chodzę do lekarza prywatnie. Prowadził moje dwie ciąże i nie miałam problemu z L4. Teraz na pierwszej wizycie sam pytał ,czy już chce.

Cudownie, gratuluję i mam nadzieję że szybciutko zbijesz TSH [emoji813]

Ja też i umnie, tydzień i 2 dni, ale czuję że serduszka JESZCZE nie zobaczę. Że jednak ciut za wcześnie sie umówiłam...

Dla spokoju, w razie gdyby to żeby mieć podkładkę dla lekarza, żeby dostać duphaston. Jak wyjdzie coś niepokojącego, to dzwonię i na cito umawiam się do byle jakiego lekarza byle szybko i żebym po pracy mogła wizytę odbyć.
Też mnie przez chwilę kusiło to sprawdzić, ale założyłam że jeśli nie mam żadnych plamień to wszystko jest ok i poczekam na wizytę co lekarz zleci [emoji4]

reklama
Mój mąż jest na szczęście gadżeciarzem i sam mnie męczy już, że jak tylko będzie można to kupujemy ten detektor [emoji16] w ogóle pewnie jak w piątek będzie potwierdzenie to się zacznie szał [emoji16]

A test super, ja dla bezpieczeństwa zrobilam ten o czułości 10 [emoji23] więc taki piękny wyszedł [emoji3059]

Jestem ciekawa na jakim poziomie Ci wyjdzie ta beta [emoji7]
Zobacz załącznik 1011947
Ja dzisiaj powinnam dostać miesiączkę zrobiłam jak Paola test dla pewności tylko ze dopiero teraz kiedy w ubikacji byłam ze 100 razy i wyszedł taki nijaki ☹️

Załączniki

• 20190820_122406.jpg
    20190820_122406.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 104
Do góry