reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Cześć Kochana jestem po wizycie u lekarza więc ciąża jest młodsza wg usg bo 4tydzien plus 3 dni także wychodzi tydzień różnicy , 9 września kolejna wizyta, pecherzyku jest ładny 5,8 mm, że względu na moją bakterie lekarz musiał zapisac mi antybiotyk.... Bo ta bakteria może spowodować obumarcie ciąży.... Więc wziąść muszę i modlić się żeby było ok...ale mówił ze nie spotkał się żeby było źle po tym antybiotyku., także dziewczyny 3mwjcoe kciukasy żeby było ok

reklama
Pół dnia mnie nie było, a mam tyle do nadrobienia [emoji16]

Najważniejsze, że jest zarodek. Teraz tylko czekać aż zacznie bić serce [emoji7]

Bardzo dobre wyniki [emoji7] cieszę się razem z Tobą.

Ja też zostaję tutaj, tu mi się podoba [emoji6] dokładnie tak jak mowisz tu możemy zrobić osobne wątki na różne tematy. No i wątek chyba można zrobić zamknięty, że dostęp mają tylko osoby zapisane do wątku, więc problem tego, że widzą wszyscy rozwiązany [emoji6] nie ma co mieszać chyba [emoji848]

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze [emoji110] myśl pozytywnie, to pomaga [emoji6] zostaniesz z nami do kwietnia, zobaczysz [emoji6]
Ja też 3mam kciuki żeby było wszystko ok i napewno tak będzie, nie martw się na zapas

Cześć Kochana jestem po wizycie u lekarza więc ciąża jest młodsza wg usg bo 4tydzien plus 3 dni także wychodzi tydzień różnicy , 9 września kolejna wizyta, pecherzyku jest ładny 5,8 mm, że względu na moją bakterie lekarz musiał zapisac mi antybiotyk.... Bo ta bakteria może spowodować obumarcie ciąży.... Więc wziąść muszę i modlić się żeby było ok...ale mówił ze nie spotkał się żeby było źle po tym antybiotyku., także dziewczyny 3mwjcoe kciukasy żeby było ok
Właśnie tego się obawiam u siebie, że idę z nastawieniem, że będzie może już serduszko, a okaże się, że ciąża dużo młodsza [emoji848] ale najważniejsze, że wszystko się prawidłowo rozwija, na kolejnej wizycie będzie już piękny maluszek [emoji3059]
Ja też 3mam kciuki żeby było wszystko ok i napewno tak będzie, nie martw się na zapas
Mnie dziś trochę wzięło na zmartwienia, bo brzuch zaczął pobolewać, ale uspokajam się tym, że skoro nie ma żadnych innych dolegliwości to chyba jest ok [emoji848] powiększa się macica, więc wszystko idzie w dobrym kierunku.. Byle do piątku [emoji16]

Cześć dziewczyny, mam mega problem. Nie wiem co robić już z tym mam. 16 lipca dowiedziałam się, że zostaję zawieszona w urzędzie pracy na 120 dni za niestawienie się w terminie, od tego dnia przysługiwało mi 30 dni ubezpieczenia ale okazało się, że podczas tego ubezpieczenia po zawieszeniu zaszłam w ciążę. O ciąży wiedziałam już od 4 sierpnia a ubezpieczenie ważne było do 14go. Potrzebuję to jakoś odkręcić, jakieś zaświadczenie od lekarza czy coś o ciąży. Podkreślam, że zaszłam w ciążę niespodziewanie. Czy ktoś był w takiej sytuacji i czy da się to jakoś odwrócić? Jestem po rozmowach z prywatnymi ubezpieczycielami i mówią, że ich ubezpieczenia działają dopiero jak dziecko przyjdzie na świat i mówią, by iść do tego urzędu pracy z zaświadczeniem od lekarza o ciąży. Kurde... Już gorzej być nie może.

Kochane, też zgłaszam, że zostaję tutaj. Na żadnego messengera ani fb się nie przenoszę - nie mam i zakładać specjalnie nie będę :)
W poprzedniej ciąży miałyśmy grupę messengerową. Było nas ponad 30szt. i jak to baby mówiły o wszystkim. Jedna z drugą się posprzeczała i świnie sobie podkładały. Czym więcej anonimowości tym bardziej szczerze mówimy o swoich objawach, strachach czy czymkolwiek innym.

Właśnie tego się obawiam u siebie, że idę z nastawieniem, że będzie może już serduszko, a okaże się, że ciąża dużo młodsza [emoji848] ale najważniejsze, że wszystko się prawidłowo rozwija, na kolejnej wizycie będzie już piękny maluszek [emoji3059]Mnie dziś trochę wzięło na zmartwienia, bo brzuch zaczął pobolewać, ale uspokajam się tym, że skoro nie ma żadnych innych dolegliwości to chyba jest ok [emoji848] powiększa się macica, więc wszystko idzie w dobrym kierunku.. Byle do piątku [emoji16]
No kolejna 9 września chyba oszaleje do tego czasu, martwię się tym antybiotykiem ale jak mus to mus..
Nie martw się mi lekarz w poprzedniej ciąży mówił że jeśli nie boli ciągle i nie wiadomo jak mocno to znaczy że macica się rozciąga, wszystko jest ok nie martw się :-) mnie też czasem boli :-)

reklama
Cześć dziewczyny, mam mega problem. Nie wiem co robić już z tym mam. 16 lipca dowiedziałam się, że zostaję zawieszona w urzędzie pracy na 120 dni za niestawienie się w terminie, od tego dnia przysługiwało mi 30 dni ubezpieczenia ale okazało się, że podczas tego ubezpieczenia po zawieszeniu zaszłam w ciążę. O ciąży wiedziałam już od 4 sierpnia a ubezpieczenie ważne było do 14go. Potrzebuję to jakoś odkręcić, jakieś zaświadczenie od lekarza czy coś o ciąży. Podkreślam, że zaszłam w ciążę niespodziewanie. Czy ktoś był w takiej sytuacji i czy da się to jakoś odwrócić? Jestem po rozmowach z prywatnymi ubezpieczycielami i mówią, że ich ubezpieczenia działają dopiero jak dziecko przyjdzie na świat i mówią, by iść do tego urzędu pracy z zaświadczeniem od lekarza o ciąży. Kurde... Już gorzej być nie może.
Przez całą ciążę i 6 tygodni po porodzie masz zapewnioną bezpłatną opiekę zdrowotną przez NFZ nawet jeśli nie jesteś ubezpieczona ani zarejestrowana w UP.

Do góry