reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Już Ci się udało :)
Jeju, ja to z 10 testów już zrobiłam, dobrze że się kończy mój zapas :D Bo chyba bym zwariowała :D
Ja też jak pójdę na betę, to zrobię progesteron.
Niby udało ale musze miec potwierdzenie. Za dużo negatywnych myśli mam, to pewnie mój błąd. Wciąż myślę, że pewnie to pozamacziczna, że niemożliwe. Może organizm nie da rady i znów straci. W ub roku w 39 dc poronilam. Ale wtedy odkąd zrobiłam test wciąż mnie bolał brzuch jak na @ non stop, wcale nie słabo. Spać w nocy nie mogłam, czułam się niespokojna. Teraz zupełnie inaczej się czuje, tak jak pisałam, bezobjawowo praktycznie. No i te kreski tak wyraźne. Wtedy była bladziutka A robiona w tym samym czasie.

reklama
Mi od wczoraj ustały objawy, bolą mnie tylko piersi. Mdłości miałam ale tez ich teraz nie mam. Jednak chyba każda ciąża inna i czy są objawy czy ich nie ma, nigdy nie mamy gwarancji. Najlepiej tak jak miałam w poprzedniej ciąży dowiedziałam się dopiero w 15 tygodniu [emoji85][emoji23]

Cześć Dziewczyny! U mnie dziś była pierwsza wizyta. Z OM wychodzi 7+1, ale przez moje nieregularne miesiączki okazało się, że ciąża jest młodsza. Zarodek ma 1,8 mm i według wielkości lekarka oceniła, że to dopiero 5 tydzień.

Zaleciła mi wit D, jod i oczywiście kwas foliowy. Ze względu na moje problemy hormonalne dodatkowo muszę brać progesteron.

Trzymam kciuki za zdrówko Waszych maluszków :)

Odebrałam. Chyba dobrze oba parametry?

Załączniki

• 20190819_144547.jpg
    20190819_144547.jpg
    276,5 KB · Wyświetleń: 95
Mi od wczoraj ustały objawy, bolą mnie tylko piersi. Mdłości miałam ale tez ich teraz nie mam. Jednak chyba każda ciąża inna i czy są objawy czy ich nie ma, nigdy nie mamy gwarancji. Najlepiej tak jak miałam w poprzedniej ciąży dowiedziałam się dopiero w 15 tygodniu [emoji85][emoji23]
Tak myślę że każda inaczej. Mnie też piersi mniej bolą niż na początku. Też bym wolała się dowiedzieć na bardziej zaawansowanym etapie. Wtedy od razu wizyta i wszystko widać.
Trzymam kciuki !

Urszulka doskonale cie rozumiem, ja tez siedze jak na szpilkach, od badania bety do badania, potem do usg, etc. Wlasnie czekam na wyniki, cholera mnie wezmie, bo sie w labie na prace modernizacyjne zebralo wiec nie mam dostepu do wynikow on-line. Pocieszam sie ze jak ktoras tu powiedziala, jedno dzieciatko dla mamy, drugie dla taty a trzecie dla Boga. Moj aniolek juz poszedl w lutym wiec tym razem musi byc dobrze :). Lekarka tez powiedzialam dzis ze jedna strata nie oznacza kolejnej i tego sie na razie trzymam :)

To będzie pierwsza wizyta?? :)

Trzymam kciuki ♥

Dziewczyny, czy objawy Wam się nasilają z biegiem kolejnych dni/tygodni?
U mnie jakby spokojniej. Mniej mnie mdli, chociaż nadal mdli. Z mniejszą częstotliwością biegam do toalety. Cały czas jedynie podbolewa brzuch i piersi bolą coraz bardziej.

Dzisiaj w ogóle apetytu nie mam. Zjadłam 2 plasterki sera zółtego i ciastko. Idę wmusić coś sensownego w siebie.

tak, to pierwsza wizyta ;)
juz bardzo, bardzo bym chciala zobaczyc dzidziola

Cześć Dziewczyny! U mnie dziś była pierwsza wizyta. Z OM wychodzi 7+1, ale przez moje nieregularne miesiączki okazało się, że ciąża jest młodsza. Zarodek ma 1,8 mm i według wielkości lekarka oceniła, że to dopiero 5 tydzień.

Zaleciła mi wit D, jod i oczywiście kwas foliowy. Ze względu na moje problemy hormonalne dodatkowo muszę brać progesteron.

Trzymam kciuki za zdrówko Waszych maluszków :)

To tak jak u mnie, kiedy miałaś OM?

reklama
Do góry