K
Katerinka80
Gość
Pomysł fajnya co dziewczyny myślicie o grupie na messengerze? ja bym była za bo tam lepiej się pisze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pomysł fajnya co dziewczyny myślicie o grupie na messengerze? ja bym była za bo tam lepiej się pisze
Tajna grupa na Facebooku byłaby fajna według mnie (za czatem na messengerze nie jestem), a powiadomienia zawsze można wyłączyćJa zostaję tutaj. Jeszcze się praktycznie nie znamy, nie ma opcji żeby ktoś się połapał w nickach, nazwiskach i co się u kogo dzieje na tym etapie. Poza tym tutaj możemy tworzyć osobne wątki- na wyprawkę, wizyty u lekarzy, zdjęcia, na tabelkę, poporodowe wątki, możemy później zrobić tu grupę zamkniętą, a na messengrzerze będzie jeden wielki bajzel. Poza tym ja akurat lubię, że wiem na której stronie skończyłam i sobie spokojnie nadrabiam w wolnej chwili, a na fb to byłyby powiadomienia co 10 sekund przy tak licznej grupie.
Wszystko dobrzeOdebrałam. Chyba dobrze oba parametry?
Myślę że jest to fajna opcja ale później... W sensie grupa na fb.a co dziewczyny myślicie o grupie na messengerze? ja bym była za bo tam lepiej się pisze
Dlugo wytrzymałaś! podziwiamtak, to pierwsza wizyta
juz bardzo, bardzo bym chciala zobaczyc dzidziola
Fakt, to jest fakne na forum, że można robić sobie nowe wątki itpJa zostaję tutaj. Jeszcze się praktycznie nie znamy, nie ma opcji żeby ktoś się połapał w nickach, nazwiskach i co się u kogo dzieje na tym etapie. Poza tym tutaj możemy tworzyć osobne wątki- na wyprawkę, wizyty u lekarzy, zdjęcia, na tabelkę, poporodowe wątki, możemy później zrobić tu grupę zamkniętą, a na messengrzerze będzie jeden wielki bajzel. Poza tym ja akurat lubię, że wiem na której stronie skończyłam i sobie spokojnie nadrabiam w wolnej chwili, a na fb to byłyby powiadomienia co 10 sekund przy tak licznej grupie.
no wlasnie ostatnio srednio sobie radzeJa z Almere, niedaleko Amsterdamu. Kawalek do siebie mamy
A jak radzisz sobie w takiej sytuacji z opieka nad pozostalymi dziecmi?
Ja mam na szczescie duzo lzejsze objawy niz w pierwszej ciazy, ale i tak ciezko mi zajac sie samej malym. Przyklad, ostatnia noc, cierpie na bezsennosc, wiec pobudka o 2, a od 3:30 maly zaczal sie budzic. O 5 juz calkiem byl na nogach. Do tego mdlosci mecza mnie praktycznie caly dzien i ledwo na nogach stoje z niewyspania. Na szczescie bez wymiotow.
Szczerze to nie wyobrazam sobie opieki nad dwojka
30 czerwca, ale miałam nieregularne miesiączkiTo tak jak u mnie, kiedy miałaś OM?
Witaj :* trzymam kciuki zeby wszystko byko w porzadku, a zdarzaja sie i takie przypadki wiec niczym sie nie przejmuj, nie denerwuj i czekamy razem do kolejnej wizyty[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]Witam moje drogie, u mnie tez termin na kwiecień i bardzo bym chciała dołączyć do mam kwietniowych. W tej chwili nie mam optymistycznych wiadomosci byłam w piatek na usg wg om byłam wtedy w 7t 1d i na usg tylko pecherzyk ciążowy wielkosci 17 mm bez zarodka. Lekarz wspomniał tylko ze wskazuje to na młodsza ciążę i kazał przyjść za 2 tyg. Troche sie boje co bedzie ale musze wierzyc źe pojawi się zarodek.
Wam dziewczyny gratuluje i życze powodzenia[emoji5]
Juz Kochana blizej niz dalej :*no wlasnie ostatnio srednio sobie radze
ciesze sie, ze juz przedszkole ruszylo, wiec chlopacy wiekszosc dnia maja zorganizowane zajecie, i najmlodszy mam nadzieje, bedzie chetnie chodzil do zlobka
wiec zostanie Hania i moze jakos ogarne
i bardzo licze na lzejszy drugi trymestr bo ten mnie masakrycznie wymeczyl, wczoraj caly dzien wymiotowalam, zawroty glowy, ogolna slabosc. no kiepsko ..
Cześć Dziewczyny! U mnie dziś była pierwsza wizyta. Z OM wychodzi 7+1, ale przez moje nieregularne miesiączki okazało się, że ciąża jest młodsza. Zarodek ma 1,8 mm i według wielkości lekarka oceniła, że to dopiero 5 tydzień.
Zaleciła mi wit D, jod i oczywiście kwas foliowy. Ze względu na moje problemy hormonalne dodatkowo muszę brać progesteron.
Trzymam kciuki za zdrówko Waszych maluszków
Odebrałam. Chyba dobrze oba parametry?
Ja zostaję tutaj. Jeszcze się praktycznie nie znamy, nie ma opcji żeby ktoś się połapał w nickach, nazwiskach i co się u kogo dzieje na tym etapie. Poza tym tutaj możemy tworzyć osobne wątki- na wyprawkę, wizyty u lekarzy, zdjęcia, na tabelkę, poporodowe wątki, możemy później zrobić tu grupę zamkniętą, a na messengrzerze będzie jeden wielki bajzel. Poza tym ja akurat lubię, że wiem na której stronie skończyłam i sobie spokojnie nadrabiam w wolnej chwili, a na fb to byłyby powiadomienia co 10 sekund przy tak licznej grupie.
Witam moje drogie, u mnie tez termin na kwiecień i bardzo bym chciała dołączyć do mam kwietniowych. W tej chwili nie mam optymistycznych wiadomosci byłam w piatek na usg wg om byłam wtedy w 7t 1d i na usg tylko pecherzyk ciążowy wielkosci 17 mm bez zarodka. Lekarz wspomniał tylko ze wskazuje to na młodsza ciążę i kazał przyjść za 2 tyg. Troche sie boje co bedzie ale musze wierzyc źe pojawi się zarodek.
Wam dziewczyny gratuluje i życze powodzenia[emoji5]
Pół dnia mnie nie było, a mam tyle do nadrobienia [emoji16]
Najważniejsze, że jest zarodek. Teraz tylko czekać aż zacznie bić serce [emoji7]
Bardzo dobre wyniki [emoji7] cieszę się razem z Tobą.
Ja też zostaję tutaj, tu mi się podoba [emoji6] dokładnie tak jak mowisz tu możemy zrobić osobne wątki na różne tematy. No i wątek chyba można zrobić zamknięty, że dostęp mają tylko osoby zapisane do wątku, więc problem tego, że widzą wszyscy rozwiązany [emoji6] nie ma co mieszać chyba [emoji848]
Ale z tym watkiem zamkniętym też bym poczekała bo ciągle dochodzą jeszcze nowe osoby. Grupa na FB zakmketa bez Messengera też będzie dobrym pomysłem ale później
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze [emoji110] myśl pozytywnie, to pomaga [emoji6] zostaniesz z nami do kwietnia, zobaczysz [emoji6]