reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

reklama
Ja zostaję tutaj. Jeszcze się praktycznie nie znamy, nie ma opcji żeby ktoś się połapał w nickach, nazwiskach i co się u kogo dzieje na tym etapie. Poza tym tutaj możemy tworzyć osobne wątki- na wyprawkę, wizyty u lekarzy, zdjęcia, na tabelkę, poporodowe wątki, możemy później zrobić tu grupę zamkniętą, a na messengrzerze będzie jeden wielki bajzel. Poza tym ja akurat lubię, że wiem na której stronie skończyłam i sobie spokojnie nadrabiam w wolnej chwili, a na fb to byłyby powiadomienia co 10 sekund przy tak licznej grupie.

Ja zostaję tutaj. Jeszcze się praktycznie nie znamy, nie ma opcji żeby ktoś się połapał w nickach, nazwiskach i co się u kogo dzieje na tym etapie. Poza tym tutaj możemy tworzyć osobne wątki- na wyprawkę, wizyty u lekarzy, zdjęcia, na tabelkę, poporodowe wątki, możemy później zrobić tu grupę zamkniętą, a na messengrzerze będzie jeden wielki bajzel. Poza tym ja akurat lubię, że wiem na której stronie skończyłam i sobie spokojnie nadrabiam w wolnej chwili, a na fb to byłyby powiadomienia co 10 sekund przy tak licznej grupie.
Tajna grupa na Facebooku byłaby fajna według mnie (za czatem na messengerze nie jestem), a powiadomienia zawsze można wyłączyć :)

Odebrałam. Chyba dobrze oba parametry?
Wszystko dobrze :)
a co dziewczyny myślicie o grupie na messengerze?:) ja bym była za bo tam lepiej się pisze ;)
Myślę że jest to fajna opcja ale później... W sensie grupa na fb.
Na razie niech się wszystko u każdej wyklaruje, niech każda serduszko usłyszy ♥
tak, to pierwsza wizyta ;)
juz bardzo, bardzo bym chciala zobaczyc dzidziola
Dlugo wytrzymałaś! :D podziwiam :D
I trzymam kciuki ♥
Fakt, to jest fakne na forum, że można robić sobie nowe wątki itp :)

Witam moje drogie, u mnie tez termin na kwiecień i bardzo bym chciała dołączyć do mam kwietniowych. W tej chwili nie mam optymistycznych wiadomosci byłam w piatek na usg wg om byłam wtedy w 7t 1d i na usg tylko pecherzyk ciążowy wielkosci 17 mm bez zarodka. Lekarz wspomniał tylko ze wskazuje to na młodsza ciążę i kazał przyjść za 2 tyg. Troche sie boje co bedzie ale musze wierzyc źe pojawi się zarodek.
Wam dziewczyny gratuluje i życze powodzenia☺

Ja z Almere, niedaleko Amsterdamu. Kawalek do siebie mamy :(

A jak radzisz sobie w takiej sytuacji z opieka nad pozostalymi dziecmi?
Ja mam na szczescie duzo lzejsze objawy niz w pierwszej ciazy, ale i tak ciezko mi zajac sie samej malym. Przyklad, ostatnia noc, cierpie na bezsennosc, wiec pobudka o 2, a od 3:30 maly zaczal sie budzic. O 5 juz calkiem byl na nogach. Do tego mdlosci mecza mnie praktycznie caly dzien i ledwo na nogach stoje z niewyspania. Na szczescie bez wymiotow.
Szczerze to nie wyobrazam sobie opieki nad dwojka ;)
no wlasnie ostatnio srednio sobie radze :(
ciesze sie, ze juz przedszkole ruszylo, wiec chlopacy wiekszosc dnia maja zorganizowane zajecie, i najmlodszy mam nadzieje, bedzie chetnie chodzil do zlobka ;)
wiec zostanie Hania i moze jakos ogarne :)
i bardzo licze na lzejszy drugi trymestr bo ten mnie masakrycznie wymeczyl, wczoraj caly dzien wymiotowalam, zawroty glowy, ogolna slabosc. no kiepsko ..

Witam moje drogie, u mnie tez termin na kwiecień i bardzo bym chciała dołączyć do mam kwietniowych. W tej chwili nie mam optymistycznych wiadomosci byłam w piatek na usg wg om byłam wtedy w 7t 1d i na usg tylko pecherzyk ciążowy wielkosci 17 mm bez zarodka. Lekarz wspomniał tylko ze wskazuje to na młodsza ciążę i kazał przyjść za 2 tyg. Troche sie boje co bedzie ale musze wierzyc źe pojawi się zarodek.
Wam dziewczyny gratuluje i życze powodzenia[emoji5]
Witaj :* trzymam kciuki zeby wszystko byko w porzadku, a zdarzaja sie i takie przypadki wiec niczym sie nie przejmuj, nie denerwuj i czekamy razem do kolejnej wizyty[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]
no wlasnie ostatnio srednio sobie radze :(
ciesze sie, ze juz przedszkole ruszylo, wiec chlopacy wiekszosc dnia maja zorganizowane zajecie, i najmlodszy mam nadzieje, bedzie chetnie chodzil do zlobka ;)
wiec zostanie Hania i moze jakos ogarne :)
i bardzo licze na lzejszy drugi trymestr bo ten mnie masakrycznie wymeczyl, wczoraj caly dzien wymiotowalam, zawroty glowy, ogolna slabosc. no kiepsko ..
Juz Kochana blizej niz dalej :*

Pół dnia mnie nie było, a mam tyle do nadrobienia [emoji16]

Cześć Dziewczyny! U mnie dziś była pierwsza wizyta. Z OM wychodzi 7+1, ale przez moje nieregularne miesiączki okazało się, że ciąża jest młodsza. Zarodek ma 1,8 mm i według wielkości lekarka oceniła, że to dopiero 5 tydzień.

Zaleciła mi wit D, jod i oczywiście kwas foliowy. Ze względu na moje problemy hormonalne dodatkowo muszę brać progesteron.

Trzymam kciuki za zdrówko Waszych maluszków :)

Najważniejsze, że jest zarodek. Teraz tylko czekać aż zacznie bić serce [emoji7]

Odebrałam. Chyba dobrze oba parametry?

Bardzo dobre wyniki [emoji7] cieszę się razem z Tobą.

Ja też zostaję tutaj, tu mi się podoba [emoji6] dokładnie tak jak mowisz tu możemy zrobić osobne wątki na różne tematy. No i wątek chyba można zrobić zamknięty, że dostęp mają tylko osoby zapisane do wątku, więc problem tego, że widzą wszyscy rozwiązany [emoji6] nie ma co mieszać chyba [emoji848]

Wam dziewczyny gratuluje i życze powodzenia[emoji5]

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze [emoji110] myśl pozytywnie, to pomaga [emoji6] zostaniesz z nami do kwietnia, zobaczysz [emoji6]

reklama
Pół dnia mnie nie było, a mam tyle do nadrobienia [emoji16]

Najważniejsze, że jest zarodek. Teraz tylko czekać aż zacznie bić serce [emoji7]

Bardzo dobre wyniki [emoji7] cieszę się razem z Tobą.

Ja też zostaję tutaj, tu mi się podoba [emoji6] dokładnie tak jak mowisz tu możemy zrobić osobne wątki na różne tematy. No i wątek chyba można zrobić zamknięty, że dostęp mają tylko osoby zapisane do wątku, więc problem tego, że widzą wszyscy rozwiązany [emoji6] nie ma co mieszać chyba [emoji848]
Ale z tym watkiem zamkniętym też bym poczekała bo ciągle dochodzą jeszcze nowe osoby. Grupa na FB zakmketa bez Messengera też będzie dobrym pomysłem ale później :)

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze [emoji110] myśl pozytywnie, to pomaga [emoji6] zostaniesz z nami do kwietnia, zobaczysz [emoji6]

Do góry