reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Dziewczyny właśnie jak to jest z tym l4, spotkała się któraś, że lekarz na NFZ nie chciał wypisać? Zastanawiam się czy chodzić prywatnie czy na NFZ, boje się ze ten na nfz nie wypisze mi l4 a chciałabym iść już na pierwszej wizycie :)

reklama
Ale mam wspaniałego faceta [emoji16] Poleciał jak strzała teraz i kupił mi ten Estabiom [emoji23]
IMG_20190818_132639.jpeg

Wczoraj mnie nie było.. a tu tyle wiadomości do nadrobienia :oops: :o

Ja od czwartku w godzinach porannych do 12/13 czuję się dosłownie jak kupa. Później przechodzi, ale najlepiej nie jest. Mieliśmy z mężem nikomu jeszcze nie mówić, ale przez to moje samopoczucie wczoraj powiedzieliśmy już jednym i drugim rodzicom. Cieszą się bardzo.

Co do imion.. to Pola, Nela, Nadia - dla dziewczynki, natomiast dla chłopca Nikodem, Tymoteusz i Antoni.

Dzisiaj tak strasznie mnie wywaliło na brodzie, że te syfy aż bolą :no:

Co do L4.. ja mam umowę na czas określony do końca grudnia, nie wiem czy mi w obecnej sytuacji przedłużą, czy nie. Na chwilę obecną planuję pierwsze chorobowe wziąć w okolicach świąt, ale w styczniu jeszcze wrócić do pracy. Wiadomo, że jeżeli ciąża będzie wymagała wcześniejszego pójścia na L4, to oczywiście pójdę i nawet się nie będę zastanawiać.

Co do witamin.. brałam cały czas Femibion 0. Na pierwszej wizycie 5+4 ginekolożka kazała mi zacząć brać zamiast femibionu pregna START. Zdziwiłam się, że nie pregna PLUS czy DHA.. ale wyjaśniła, że te dwa zawierają żelazo, a nie ma potrzeby go sumplementować skoro mam dobre wyniki badań.

Dzisiaj 6+2. Kolejna wizyta 9 września :)

Smarujecie już czymś brzuch i inne części ciała zapobiegając rozstępom? Jeśli tak, to czym?

A trzymajcie jakąś specjalną dietę? Macie jakieś zachcianki? Odrzuciło Was od czegoś? - mnie od coli jak na razie.. i trochę od słodyczy :baffled:

Przy okazji witam wszystkie nowe kropeczki ❤️ i bardzo cieszę się z tych, które nadal są.. a miały chwilę zwątpienia ❤️

Ja od czwartku w godzinach porannych do 12/13 czuję się dosłownie jak kupa. Później przechodzi, ale najlepiej nie jest. Mieliśmy z mężem nikomu jeszcze nie mówić, ale przez to moje samopoczucie wczoraj powiedzieliśmy już jednym i drugim rodzicom. Cieszą się bardzo.

Co do imion.. to Pola, Nela, Nadia - dla dziewczynki, natomiast dla chłopca Nikodem, Tymoteusz i Antoni.

Co do L4.. ja mam umowę na czas określony do końca grudnia, nie wiem czy mi w obecnej sytuacji przedłużą, czy nie. Na chwilę obecną planuję pierwsze chorobowe wziąć w okolicach świąt, ale w styczniu jeszcze wrócić do pracy. Wiadomo, że jeżeli ciąża będzie wymagała wcześniejszego pójścia na L4, to oczywiście pójdę i nawet się nie będę zastanawiać.

Co do witamin.. brałam cały czas Femibion 0. Na pierwszej wizycie 5+4 ginekolożka kazała mi zacząć brać zamiast femibionu pregna START. Zdziwiłam się, że nie pregna PLUS czy DHA.. ale wyjaśniła, że te dwa zawierają żelazo, a nie ma potrzeby go sumplementować skoro mam dobre wyniki badań.

Smarujecie już czymś brzuch i inne części ciała zapobiegając rozstępom? Jeśli tak, to czym?

A trzymajcie jakąś specjalną dietę? Macie jakieś zachcianki? Odrzuciło Was od czegoś? - mnie od coli jak na razie.. i trochę od słodyczy :baffled:

Przy okazji witam wszystkie nowe kropeczki ❤ i bardzo cieszę się z tych, które nadal są.. a miały chwilę zwątpienia ❤

Ja będę się smarować oliwką z Hipp ale muszę ją zanieść do łazienki żeby pamiętać o nawilżaniu ciała. Mi też się bardzo podoba imię Pola <3 ale na razie staram się nie myśleć o tym, pierw chcę spokojnie doczekać do pierwszej wizyty u położnej. Mnie odrzuciło od perfum męża :p

Przy okazji witam wszystkie nowe kropeczki ❤️ i bardzo cieszę się z tych, które nadal są.. a miały chwilę zwątpienia ❤️
My wszyscy już do brzuszka mówimy Pola :D Mam cichą nadzieję na córeczkę, ale najważniejsze żeby dzidzia urodziła się w terminie i zdrowa :)
Co do diety, hmmm :) Mega ochota na słodycze i sok jabłkowy ;)
A nie smaruje się jeszcze niczym. Na dniach planuje coś zakupić, ale najpierw muszę poczytać opinie żeby znaleźć coś godnego uwagi.

Hello :)
Mnie od kawy. Nie smakuje mi mieso, słodyczy też się nie chce. W ogóle mały mam apetyt. Jedynie co przychodzi mi do głowy to burger i pizza :rolleyes2:
Ja wczesniaczek jeszcze bo dopiero 5 tydz. Nie smaruje i nie biorędodatkowych wit. Czekam na wizytę u lekarza.

Odnośnie włosów - mi nie wypadają. Niestety paznokcie z długich i twardych zrobiły się jakieś strasznie kruche :((( jeden się złamał i muszę chodzić z plastrem i to na prawej ręce :((( wczoraj robiłam sobie manicure i pojawiła się pierwsza biała plamka na paznokciu. Macie pomysł czym można je wzmocnić?

I przed ciążą w ogóle nie uwzględniłam problemów z koloryzacją włosów. Naturalne mam ciemny blond, ale farbuje na srebrny/popielaty blond. Robiłam ostatnio research w internecie i pojawiają się tam wykluczające informacje - nie można / można, ale bez amoniaku / można każdą po I trymestrze. Kupiłam ostatnio blond hennę, bo załamują mnie te odrosty, ale efekt był niezadowalający. Jutro zapytam lekarza, oby znał odpowiedz. A do tego czasu możecie podzielić się Waszym doświadczeniem z poprzednich ciąż?

Odnośnie włosów - mi nie wypadają. Niestety paznokcie z długich i twardych zrobiły się jakieś strasznie kruche :((( jeden się złamał i muszę chodzić z plastrem i to na prawej ręce :((( wczoraj robiłam sobie manicure i pojawiła się pierwsza biała plamka na paznokciu. Macie pomysł czym można je wzmocnić?

I przed ciążą w ogóle nie uwzględniłam problemów z koloryzacją włosów. Naturalne mam ciemny blond, ale farbuje na srebrny/popielaty blond. Robiłam ostatnio research w internecie i pojawiają się tam wykluczające informacje - nie można / można, ale bez amoniaku / można każdą po I trymestrze. Kupiłam ostatnio blond hennę, bo załamują mnie te odrosty, ale efekt był niezadowalający. Jutro zapytam lekarza, oby znał odpowiedz. A do tego czasu możecie podzielić się Waszym doświadczeniem z poprzednich ciąż?

Polecam przeczytać :)

reklama
Do góry