reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kwietniowe mamy 2020

Byłam w szpitalu. Dostałam Duphaston. Dzidzia ma 0,59cm, a serduszko bije 130/min. Wiek ciąży dokladnie pokrywa się z ostatnim usg - 6+3 :)

Uff, można odetchnąć z ulgą [emoji7] super wiadomość!

Chyba też mogę dołączyć do tematu.
W poniedziałek zrobię bete. Jeszcze nic je potwierdzone. Rok temu straciłam pierwsza ciaze ale kreska była ledwo widoczna. Na ten wynik czekałam 3 sekundy. Mimo to jeszcze boję się że jest wcześnie.

Gratulacje! [emoji7] Na kiedy masz termin z om?

Nie znam tego leku!

Jednak bardzo się ciesze ze z dzidzia okej [emoji813]️

Ile z Was nie było jeszcze na usg?

A powiedzcie czy duphaston i luteina maja to samo działanie?

Ja jeszcze nie byłam, pierwszą wizytę mam w piątek [emoji6]

reklama
Ja byłam po duphaston zaraz jak wyszła blada kreska na teście ale miałam świadomość że nic nie będzie jeszcze widać i faktycznie wtedy tylko pogrubione endometrium było. Następna wizyta dopiero 30.08

Ja wybieram się do lekarza na pierwszą wizytę w poniedziałek... To będzie pierwszy dzień 8 tygodnia według ostatniej miesiączki. Myślicie że będę miała robione odrazu usg? Trochę się stresuję bo opinie o lekarzu różne ale coś mi mówi że powinnam już iść. Wkoncu to już 8 tydzień. Tak czas leci...:D
Kochana, koniecznie już do lekarza [emoji16] ja planuje na 6+5 pójść w pon muszę wizytę przełożyć [emoji12]

O matko jedyna ....

Chciałam zapytać czy któraś z Was czula na samym początku jajnik ? Ja co jakiś czas poczuje lewy. Myślałam,że to bardziej w dole brzuszka czuć ciągnięcie lub jakieś bóle. A ja tylko ten jajnik. Czy test byłby pozytywny gdyby jajo zostało w jajowododzie i niedotarło do macicy?
Tak. Przy zagniezdzeniu czułam. I teraz jeśli coś boli to w okolicy lewego jajnika. [emoji6]
Czułam zagnieżdżanie w obydwu ciążach ale to takie ostre szczypanie jakby paznokciami za skórę i nie w jajniku tylko gdzieś w ściankę macicy. Ból był przeokropny, ale nie powiązałam faktów, że to jest to bo byłam przekonana, że to nie to... [emoji16][emoji3526]
A ja znowu jakby mnie ktoś czymś gorącym od wewnątrz przypalal [emoji2957]
Też czuje jajnik, właściwie od początku i też lewy. Pan doktor mówił że właśnie z niego była owulacja :)
Wszystkie lewy!? [emoji23]
Ja w poprzedniej ciąży też czułam lewa stronę a owulacja była z prawego [emoji2957][emoji12]

Już chyba muszę uwierzyć.... Po prawej strony test z wczoraj, dwa po lewej z dzisiaj [emoji7][emoji3590][emoji3590]
IMG_20190818_075005.jpeg

No ekstra :) oby wszystko było dobrze. Jesteś po terminie @?
Ja nie umiem cieszyć się nawet w moich 2 mocnych krech. Uwierzę dopiero jak zobaczę wysoką będę lub potwierdzi to lekarz.
Co do lewego jajnika to może coś jest w tym lewym lepszego że wszystkie tak mają? Nie znam się:) w moim przypadku to prawy jest jakoś zrosniety z macica i nie wygląda na aktywny dlatego wszystko dzieje się po lewej stronie.

Kochana, koniecznie już do lekarza [emoji16] ja planuje na 6+5 pójść w pon muszę wizytę przełożyć [emoji12]

Tak. Przy zagniezdzeniu czułam. I teraz jeśli coś boli to w okolicy lewego jajnika. [emoji6]A ja znowu jakby mnie ktoś czymś gorącym od wewnątrz przypalal [emoji2957]Wszystkie lewy!? [emoji23]
Ja w poprzedniej ciąży też czułam lewa stronę a owulacja była z prawego [emoji2957][emoji12]

Już chyba muszę uwierzyć.... Po prawej strony test z wczoraj, dwa po lewej z dzisiaj [emoji7][emoji3590][emoji3590]Zobacz załącznik 1011228
Tak tak już jutro się wybieram w kolejkę ;) Mam nadzieję że się dostanę... Wystraszylam się już ze to może zbyt późno ale uspokoilam się patrząc 5 lat wstecz na kartę pierwszej ciąży:biggrin2: Widzę że pierwsza wizytę wtedy miałam w 6 tyg (po dacie na wynikach z bety) ale dali mi wtedy tylko na bete i zbadali bodajże i kazali przyjść za 3 tyg wtedy właśnie mam w karcie 9 tydzien pierwsza wizyta i założenie karty . Więc chyba będzie w miarę spoko bo to 8 tydz jutro będzie

To ja będę za wcześnie na wizycie, bo będzie to od OM zaledwie 5 tydzień. :( może powinnam odwołać bo mój lekarz jest 130 km ode mnie.

To bardzo wcześnie, tak jak ja, ale nie martw się przynajmniej zobaczysz już pęcherzyk, czy jest jeden czy dwa :-) i czy w odpowiednim miejscu. Zawsze to Cię uspokoi :)

Dzięki, dzięki, wolalabym zobaczyc jeden :D

Wczoraj po raz pierwszy taki mnie sen dopadł, że po 20 film mi się urwał i spałam dziś do 6. Z kolei od rana czuje lekkie zawroty ale najbardziej meczace jest tętno, ktore mocnej czuje. Chwilami szybciej

Ktoś tak miał?

reklama
No ekstra :) oby wszystko było dobrze. Jesteś po terminie @?
Ja nie umiem cieszyć się nawet w moich 2 mocnych krech. Uwierzę dopiero jak zobaczę wysoką będę lub potwierdzi to lekarz.
Co do lewego jajnika to może coś jest w tym lewym lepszego że wszystkie tak mają? Nie znam się:) w moim przypadku to prawy jest jakoś zrosniety z macica i nie wygląda na aktywny dlatego wszystko dzieje się po lewej stronie.
Dzisiaj jestem w dniu @, bardzo wcześnie miałam objawy i testy zaczęły wychodzić pozytywnie.
Może ta ciąża jest starsza niż zakładam???

Tak tak już jutro się wybieram w kolejkę ;) Mam nadzieję że się dostanę... Wystraszylam się już ze to może zbyt późno ale uspokoilam się patrząc 5 lat wstecz na kartę pierwszej ciąży:biggrin2: Widzę że pierwsza wizytę wtedy miałam w 6 tyg (po dacie na wynikach z bety) ale dali mi wtedy tylko na bete i zbadali bodajże i kazali przyjść za 3 tyg wtedy właśnie mam w karcie 9 tydzien pierwsza wizyta i założenie karty . Więc chyba będzie w miarę spoko bo to 8 tydz jutro będzie
No i dobrze [emoji3590] trzymam kciuki żebyś jutro zobaczyła serduszko [emoji3590]
To ja będę za wcześnie na wizycie, bo będzie to od OM zaledwie 5 tydzień. :( może powinnam odwołać bo mój lekarz jest 130 km ode mnie.
Nie ma za wcześnie, lekarz potwierdzi, pęcherzyka będzie [emoji3590] mnie korci jak najszybciej iść ale marzę zobaczyć coś więcej niż sam pęcherzyk [emoji6] z resztą jak zobaczę serduszko to dopiero wtedy odetchne z ulga.
Dzięki, dzięki, wolalabym zobaczyc jeden :D

Wczoraj po raz pierwszy taki mnie sen dopadł, że po 20 film mi się urwał i spałam dziś do 6. Z kolei od rana czuje lekkie zawroty ale najbardziej meczace jest tętno, ktore mocnej czuje. Chwilami szybciej

Ktoś tak miał?
Oooo, ja mam z tym tetnem podobnie.! I czuję jakby mi serce co jakiś czas kolatalo w piersi [emoji15]

Do góry