reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kwietniowe mamy 2020

Byłam w szpitalu. Dostałam Duphaston. Dzidzia ma 0,59cm, a serduszko bije 130/min. Wiek ciąży dokladnie pokrywa się z ostatnim usg - 6+3 :)

Uff, można odetchnąć z ulgą [emoji7] super wiadomość!

Chyba też mogę dołączyć do tematu.
W poniedziałek zrobię bete. Jeszcze nic je potwierdzone. Rok temu straciłam pierwsza ciaze ale kreska była ledwo widoczna. Na ten wynik czekałam 3 sekundy. Mimo to jeszcze boję się że jest wcześnie.

Gratulacje! [emoji7] Na kiedy masz termin z om?

Nie znam tego leku!

Jednak bardzo się ciesze ze z dzidzia okej [emoji813]️

Ile z Was nie było jeszcze na usg?

A powiedzcie czy duphaston i luteina maja to samo działanie?

Ja jeszcze nie byłam, pierwszą wizytę mam w piątek [emoji6]

reklama
Ja byłam po duphaston zaraz jak wyszła blada kreska na teście ale miałam świadomość że nic nie będzie jeszcze widać i faktycznie wtedy tylko pogrubione endometrium było. Następna wizyta dopiero 30.08

Ja wybieram się do lekarza na pierwszą wizytę w poniedziałek... To będzie pierwszy dzień 8 tygodnia według ostatniej miesiączki. Myślicie że będę miała robione odrazu usg? Trochę się stresuję bo opinie o lekarzu różne ale coś mi mówi że powinnam już iść. Wkoncu to już 8 tydzień. Tak czas leci...:D
Kochana, koniecznie już do lekarza [emoji16] ja planuje na 6+5 pójść w pon muszę wizytę przełożyć [emoji12]

O matko jedyna ....

Chciałam zapytać czy któraś z Was czula na samym początku jajnik ? Ja co jakiś czas poczuje lewy. Myślałam,że to bardziej w dole brzuszka czuć ciągnięcie lub jakieś bóle. A ja tylko ten jajnik. Czy test byłby pozytywny gdyby jajo zostało w jajowododzie i niedotarło do macicy?
Tak. Przy zagniezdzeniu czułam. I teraz jeśli coś boli to w okolicy lewego jajnika. [emoji6]
Czułam zagnieżdżanie w obydwu ciążach ale to takie ostre szczypanie jakby paznokciami za skórę i nie w jajniku tylko gdzieś w ściankę macicy. Ból był przeokropny, ale nie powiązałam faktów, że to jest to bo byłam przekonana, że to nie to... [emoji16][emoji3526]
A ja znowu jakby mnie ktoś czymś gorącym od wewnątrz przypalal [emoji2957]
Też czuje jajnik, właściwie od początku i też lewy. Pan doktor mówił że właśnie z niego była owulacja :)
Wszystkie lewy!? [emoji23]
Ja w poprzedniej ciąży też czułam lewa stronę a owulacja była z prawego [emoji2957][emoji12]

Już chyba muszę uwierzyć.... Po prawej strony test z wczoraj, dwa po lewej z dzisiaj [emoji7][emoji3590][emoji3590]
IMG_20190818_075005.jpeg

No ekstra :) oby wszystko było dobrze. Jesteś po terminie @?
Ja nie umiem cieszyć się nawet w moich 2 mocnych krech. Uwierzę dopiero jak zobaczę wysoką będę lub potwierdzi to lekarz.
Co do lewego jajnika to może coś jest w tym lewym lepszego że wszystkie tak mają? Nie znam się:) w moim przypadku to prawy jest jakoś zrosniety z macica i nie wygląda na aktywny dlatego wszystko dzieje się po lewej stronie.

Kochana, koniecznie już do lekarza [emoji16] ja planuje na 6+5 pójść w pon muszę wizytę przełożyć [emoji12]

Tak. Przy zagniezdzeniu czułam. I teraz jeśli coś boli to w okolicy lewego jajnika. [emoji6]A ja znowu jakby mnie ktoś czymś gorącym od wewnątrz przypalal [emoji2957]Wszystkie lewy!? [emoji23]
Ja w poprzedniej ciąży też czułam lewa stronę a owulacja była z prawego [emoji2957][emoji12]

Już chyba muszę uwierzyć.... Po prawej strony test z wczoraj, dwa po lewej z dzisiaj [emoji7][emoji3590][emoji3590]Zobacz załącznik 1011228
Tak tak już jutro się wybieram w kolejkę ;) Mam nadzieję że się dostanę... Wystraszylam się już ze to może zbyt późno ale uspokoilam się patrząc 5 lat wstecz na kartę pierwszej ciąży:biggrin2: Widzę że pierwsza wizytę wtedy miałam w 6 tyg (po dacie na wynikach z bety) ale dali mi wtedy tylko na bete i zbadali bodajże i kazali przyjść za 3 tyg wtedy właśnie mam w karcie 9 tydzien pierwsza wizyta i założenie karty . Więc chyba będzie w miarę spoko bo to 8 tydz jutro będzie

To ja będę za wcześnie na wizycie, bo będzie to od OM zaledwie 5 tydzień. :( może powinnam odwołać bo mój lekarz jest 130 km ode mnie.

To bardzo wcześnie, tak jak ja, ale nie martw się przynajmniej zobaczysz już pęcherzyk, czy jest jeden czy dwa :-) i czy w odpowiednim miejscu. Zawsze to Cię uspokoi :)

Dzięki, dzięki, wolalabym zobaczyc jeden :D

Wczoraj po raz pierwszy taki mnie sen dopadł, że po 20 film mi się urwał i spałam dziś do 6. Z kolei od rana czuje lekkie zawroty ale najbardziej meczace jest tętno, ktore mocnej czuje. Chwilami szybciej

Ktoś tak miał?

reklama
No ekstra :) oby wszystko było dobrze. Jesteś po terminie @?
Ja nie umiem cieszyć się nawet w moich 2 mocnych krech. Uwierzę dopiero jak zobaczę wysoką będę lub potwierdzi to lekarz.
Co do lewego jajnika to może coś jest w tym lewym lepszego że wszystkie tak mają? Nie znam się:) w moim przypadku to prawy jest jakoś zrosniety z macica i nie wygląda na aktywny dlatego wszystko dzieje się po lewej stronie.
Dzisiaj jestem w dniu @, bardzo wcześnie miałam objawy i testy zaczęły wychodzić pozytywnie.
Może ta ciąża jest starsza niż zakładam???

Tak tak już jutro się wybieram w kolejkę ;) Mam nadzieję że się dostanę... Wystraszylam się już ze to może zbyt późno ale uspokoilam się patrząc 5 lat wstecz na kartę pierwszej ciąży:biggrin2: Widzę że pierwsza wizytę wtedy miałam w 6 tyg (po dacie na wynikach z bety) ale dali mi wtedy tylko na bete i zbadali bodajże i kazali przyjść za 3 tyg wtedy właśnie mam w karcie 9 tydzien pierwsza wizyta i założenie karty . Więc chyba będzie w miarę spoko bo to 8 tydz jutro będzie
No i dobrze [emoji3590] trzymam kciuki żebyś jutro zobaczyła serduszko [emoji3590]
To ja będę za wcześnie na wizycie, bo będzie to od OM zaledwie 5 tydzień. :( może powinnam odwołać bo mój lekarz jest 130 km ode mnie.
Nie ma za wcześnie, lekarz potwierdzi, pęcherzyka będzie [emoji3590] mnie korci jak najszybciej iść ale marzę zobaczyć coś więcej niż sam pęcherzyk [emoji6] z resztą jak zobaczę serduszko to dopiero wtedy odetchne z ulga.
Dzięki, dzięki, wolalabym zobaczyc jeden :D

Wczoraj po raz pierwszy taki mnie sen dopadł, że po 20 film mi się urwał i spałam dziś do 6. Z kolei od rana czuje lekkie zawroty ale najbardziej meczace jest tętno, ktore mocnej czuje. Chwilami szybciej

Ktoś tak miał?
Oooo, ja mam z tym tetnem podobnie.! I czuję jakby mi serce co jakiś czas kolatalo w piersi [emoji15]

Do góry