reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dziewczyny czy puchniecie? Od paru dni juz po poludniu czuje opuchniete łydki i stopy. Staram sie odpoczywac z nogami powyzej serca, nie nosic ciasnych skarpet. Pierscionki i obrączki sciagnelam dzisiaj. Czuje jakbym zatrzymywala wode w organizmie, waga mi skoczyla extramalnie szybko. Kolezanka mi powiedziala ze za 2-3 tygodnie urodze, że to typowy objaw chwile przed porodem 0.o

Zglos to lekarzowi. I kontroluj cisnienie

reklama
Dziewczyny czy puchniecie? Od paru dni juz po poludniu czuje opuchniete łydki i stopy. Staram sie odpoczywac z nogami powyzej serca, nie nosic ciasnych skarpet. Pierscionki i obrączki sciagnelam dzisiaj. Czuje jakbym zatrzymywala wode w organizmie, waga mi skoczyla extramalnie szybko. Kolezanka mi powiedziala ze za 2-3 tygodnie urodze, że to typowy objaw chwile przed porodem 0.o
Mi lekko nogi bo widze wieczorem po odbitych wzorkach ;) ale nie jest źle więc póki co się nie przejmuje. Jeśli będziesz bardzo puchla to zgłoś do ginka.

Nigdy nie puchłam. Moja Szwagierka taka opuchnięta chodzi od listopada. Też jej mówili, że zaraz urodzi. A teraz jest w 37tc i póki co nie rodzi.

Mi puchna narazie ręce ale jeszcze obrączki i pierścionka nie zdjelam więc nie jest najgorzej. Pamiętam że synkiem w lecie to była makabra, miałam tak spuchniete nogi że kostki nie było widać.. W ogóle dzisiaj rano źle się poczułam po zrobieniu śniadania i zmierzylam ciśnienie a tam górne 152 a tętno 132. Po chwili ciśnienie się unormowalo, tętno spadało wolniej ale zeszło do 90. Teraz mierze co 2 godziny i ciśnienie jest okej w granicach 120. Mam nadzieję że to tylko jednorazowa sytuacja była albo coś źle zmierzylam..

Mi puchna narazie ręce ale jeszcze obrączki i pierścionka nie zdjelam więc nie jest najgorzej. Pamiętam że synkiem w lecie to była makabra, miałam tak spuchniete nogi że kostki nie było widać.. W ogóle dzisiaj rano źle się poczułam po zrobieniu śniadania i zmierzylam ciśnienie a tam górne 152 a tętno 132. Po chwili ciśnienie się unormowalo, tętno spadało wolniej ale zeszło do 90. Teraz mierze co 2 godziny i ciśnienie jest okej w granicach 120. Mam nadzieję że to tylko jednorazowa sytuacja była albo coś źle zmierzylam..

Tez mi skacze tętno ostatnio, dzisiaj rano miałam prawie 120, ale ciśnienie ok. Z drugiej strony przed ciaza spoczynkowe tętno tez miałam zawsze dość wysokie, wiec może nie jest tak zle [emoji848]

Jakby to był typowy objaw to bym do tej pory z synem w ciąży chodziła ;-) mi nigdy nic nie puchło, mimo że poprzednio końcówka przypadała mi na czerwiec-lipiec. Jedne kobiety mają tendencję do gromadzenia wody, inne nie. Moja siostra już w 10tyg puchła. Ale tak jak pisała Liczba, kontroluj ciśnienie, bo może rosnąć

0
Tez mi skacze tętno ostatnio, dzisiaj rano miałam prawie 120, ale ciśnienie ok. Z drugiej strony przed ciaza spoczynkowe tętno tez miałam zawsze dość wysokie, wiec może nie jest tak zle [emoji848]
Tętno do 120 w ciąży to norma... nie ma się czym martwić. Ja zwykle mam ok 100 czasem właśnie do 120 dochodzi.

reklama
0Tętno do 120 w ciąży to norma... nie ma się czym martwić. Ja zwykle mam ok 100 czasem właśnie do 120 dochodzi.

Przy 100 jest ok, ale 120 już czuje i to nie jest przyjemne :/ złapało mnie dzisiaj w autobusie i myślałam ze nie dojadę. Ale faktycznie żaden lekarz nigdy tego nie skomentował a na wizytach to już w ogóle mam kosmiczne ;)

Do góry