reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Ja nie wiem jak wy to robicie że jesteście takie płaściutkie :D. Ja wyglądam jakbym nosiła przynajmniej 3 potworki :D a startowałam z całkowicie płaskiego dość umięśnionego brzucha który teoretycznie powinien trzymać wszystko w środku jak najdłużej :D Obalam mit ze w pierwszej ciazy brzuch rośnie wolno [emoji14] aż strach pomyśleć co będzie w kolejnej :D
Jaki ładny, też mam taki ale tylko wieczorami albo jak duzo zjem

reklama
Ja też pół życia na siłowni, ćwiczenia itp przy 170 wazylam przed ciaza 56kg i to raczej mięśnie i płaski brzuch! Po 4 miesięcznych mdlosciach schudłam do 54 i tak ciągle trzymam. Teraz objawy przechodzą więc może zacznę przybierać... A mój brzuch wygląda tak jak Twój!!! Zastanawiałam się jakim cudem, też myślałam że mięśnie beda trzymać wszystko na miejscu A tu tadam! Pierwsza ciąża na tym etapie brzuch jak w 6mcu. :D:D:D
Ja cały czas trzymam od początku 58 kg i ani kg więcej :D a brzuchol piłka

Ja cały czas trzymam od początku 58 kg i ani kg więcej :D a brzuchol piłka
Masakra haha :D Ja rozumiem, że gdybym przytyla parę kg no to wiadomo skąd taki bebzolek. A ja póki co schudłam i mam mega brzuch :D ale zapewne skoro nie ćwiczę, nie pracuje od 2 msca ciazy, mam się na Maxa oszczędzać no to waga zaszła z mięśni... robia się miękkie i luźne... :( lekarz się śmiał że mam się nie przejmować, że to już nie czasy że trzeba przytyć " iles kilo". Mówił że im mniej przybiera się w ciazy tym lepiej, łatwiejszy porod, szbyciej wraca się do formy, nie rozreguluja się nam hormony. Wspomniał że dobrze jeśli tarczyca i cukry są w normie, jeść normalnie (nie za dwie osoby) A reszta to genetyka, z którą nie ma sensu walczyć :D

W końcu ktoś tu wazy ponad 80 kilo ;) czas zrobić coming out - ja zaczynałam z 86, teraz jest 87. Wiec same widzicie ze jak będzie ponad 10 kilo na plusie to już prawie dobije do 100, a wtedy będzie ciężko :(
Wiadomo, ze waga w ciąży wzrasta, ale trzeba uważać. Moja mama ze mną w ciąży przytyła 30 kilo i niestety 20 już jej zostało.
Kochana witaj w klubie, ja zaczynałam 85, potem obżarstwo na wakacjach, teraz mam 88, czasami waha się 87-88, ale wiadomo woda itd

Kochana witaj w klubie, ja zaczynałam 85, potem obżarstwo na wakacjach, teraz mam 88, czasami waha się 87-88, ale wiadomo woda itd
Ja kilka lat temu ważyłam 93. Wzięłam się za siebie schudłam do 71. Niestety odpuściłem i waga się wyposrodkowala na 82. Od kiedy jestem w ciąży jem jak smok a waga idzie w dół. Dziś równe 80.

Dziewczyny doradzcie proszę. Mój lekarz jest na urlopie. Wczoraj laryngolog zalecił mi syrop prawoslazowy bo innych leków nie mógł mi przepisać na zapalenie tchawicy. Ale syrop jest z alkoholem. Niewielka jest jego ilość Ale jednak. Nie znalazłam w aptekach żadnego syropu prawoslazowego bez alkoholu. Najlagodniejszy jaki znalazłam jest dopuszczony dla dzieci od 3 roku zycia( czyli chyba ma najmniej etanolu w skladzie). Czy któraś z Was przyjmowała takie leki w ciazy? Bo nie wiem czy pić czy nie pić a ten kaszel mnie wykończy.

Ja kilka lat temu ważyłam 93. Wzięłam się za siebie schudłam do 71. Niestety odpuściłem i waga się wyposrodkowala na 82. Od kiedy jestem w ciąży jem jak smok a waga idzie w dół. Dziś równe 80.

Dziewczyny doradzcie proszę. Mój lekarz jest na urlopie. Wczoraj laryngolog zalecił mi syrop prawoslazowy bo innych leków nie mógł mi przepisać na zapalenie tchawicy. Ale syrop jest z alkoholem. Niewielka jest jego ilość Ale jednak. Nie znalazłam w aptekach żadnego syropu prawoslazowego bez alkoholu. Najlagodniejszy jaki znalazłam jest dopuszczony dla dzieci od 3 roku zycia( czyli chyba ma najmniej etanolu w skladzie). Czy któraś z Was przyjmowała takie leki w ciazy? Bo nie wiem czy pić czy nie pić a ten kaszel mnie wykończy.

Ja męczyłam się z kaszlem i katarem. Zalecenie jakie dostałam to syrop z cebuli czosnku cytryny i miodu. I woda morska do nosa. Pomóglo:) a kaszel taki że aż dusiłam się. Może spróbuj naturalnie jak nie próbowałaś, a potem coś z aptecznych leków :)

Ja męczyłam się z kaszlem i katarem. Zalecenie jakie dostałam to syrop z cebuli czosnku cytryny i miodu. I woda morska do nosa. Pomóglo:) a kaszel taki że aż dusiłam się. Może spróbuj naturalnie jak nie próbowałaś, a potem coś z aptecznych leków :)
Naturalne metody sprawiły jedynie że przeziębienie zamieniło się w zapalenie tchawicy. Przez ponad tydzień walczyłam syropem z cebuli czosnkiem imbirem itp. Jest tylko gorzej

reklama

Może zrób syrop z cebuli? Jest paskudny ale jak się zatka nos i wtedy połknie to do przeżycia a dobrze nawilża gadło a w pełni naturalny i wtedy ten syrop co lekarz przepisał uzupełniająco nie w dużej ilości powinien więcej korzyści niż szkody zrobić bo ponoć przewlekły kaszel dla brzuszka niezbyt dobry.

Do góry