reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Dzień dobry moje drogie. Zaglądam do Was z ciekawości ;) mam nadzieję że wszystkie z was bezpiecznie noszą swoje maleństwa w brzuszkach ;)
My chyba odpuściliśmy. Zatracilam się całkiem w pracy więc o ponownych stwraniast nie mysle.. chyba poprzestaniemy na naszej dwójce ...

życzę wam spokojnych kolejnych miesięcy ! Trzymajcie się..

Ps. Z pewnoacip czasem będę was podgladac;)

reklama
Mój skończy 3 lata w styczniu, mówiłam, że będzie dzidziuś, że w brzuszku mamy ale srednio kuma :biggrin2:

@Natalia91 w listopadzie przyjmuje tylko dr burek, normalnie jest jeszcze jakiś jeden
Moja kocha bobaski, ale gdybym jej teraz powiedziała, to codziennie by pytała czy już dzisiaj będzie dzidziuś. Znam ją dobrze, więc lepiej dla niej, żeby na razie nie wiedziała. Ze starszą 8 letnią mogę już poruszać wiele tematów, bardzo się ucieszyła i też się nie może doczekać, ciągle planuje i rozmyśla jak to będzie, a tu jeszcze jesień, cała zima i dopiero na wiosnę dzidziuś. Tyle czekania...

Dzień dobry moje drogie. Zaglądam do Was z ciekawości ;) mam nadzieję że wszystkie z was bezpiecznie noszą swoje maleństwa w brzuszkach ;)
My chyba odpuściliśmy. Zatracilam się całkiem w pracy więc o ponownych stwraniast nie mysle.. chyba poprzestaniemy na naszej dwójce ...

Cześć, fajnie że zajrzałaś. Kto wie co przyniesie los, ale życzę ci, żeby było po twojej myśli :).

Dziewczyny ze złą pappą musicie przemyśleć temat i coś zdecydować. Na pewno pozytywne wyniki nifty dałyby wam spokój na pozostałe miesiące ciąży. Ale decyzja należy do was. Ja miałam pappa ok, nawet lepiej niż ok, ale gdyby wyszło źle na pewno robiłabym dalsze badania. Trzymam za was kciuki!

Fajnie że wpadłaś. U nas co chwilę jakieś gorsze informacje ostatnio kolejne 2 dziewczyny straciły swoje maleństwa. Teraz faza na przeżywanie wyników pappy które nie zawsze są najlepsze.
Czasem jak się odpuści to sama z siebie wyjdzie ciąża. Dobrze że masz swoje dzieciaki i prace to masz się teraz na czym skupic.

Dzień dobry w ten piękny, słoneczny dzień :) :)
Czy prócz mnie jest jeszcze jakaś mama, która nie poinformowala swoich pociech, ze beda niebawem mialy mlodsze rodzenstwo? Zwlekam z tym do kolejnego usg.
Mój ma 21 miesięcy zaraz i też mu powiedziałam ;) pokazuje na brzuch że jest dzidziuś ale zalapie dopiero jak się urodzi albo i później bo maluszek sam jest ;)

Ja! Połowicznie :rofl2:.
Poinformowałam tylko starszą kilka dni temu. Moje dzieci są niecierpliwe. Młodsza na pewno zrozumiałaby o co chodzi, ale ona nie rozumiałaby, że musi tyle czekać. Dla niej to abstrakcja, że będzie dzidziuś w kwietniu, nie zrozumie kiedy powiem jej, że za kilka miesięcy. Po prostu się nie doczeka. Powiemy jej o wiele później. Temat nie jest w domu tajemnicą, rozmawiamy swobodnie przy niej, ale zwyczajnie nie robimy z tego nic wielkiego. Ma 3 lata.
Moja tez niecierpliwa, jak juz sie dowie to bedzie kilka razy dziennie pytac kiedy bedzie dzidzius ;) ale i tak sie domysla bo mam wieczorami duzy brzuch

To dobrze że skupilas sie na pracy, u mnie to zadzialalo w czerwcu po poprzednim poronieniu i bylo mi lżej. Trzymaj się :*

Mi czasami też twardnieje macica na kilka sekund, ale nie wydaje mi się żeby to było coś złego, jest to bez żadnego bólu, więc może ma to związek z tym, że się powiększa? Albo dzidziuś się tak tam rozpycha? Ale na wszelki wypadek podpytam ginekologa.

Moja córka 4 letnia od samego początku wie o ciąży. Myślałam, że też będzie dopytywać kiedy się urodzi itp, ale wytłumaczyłam jej, że teraz dzidzia jest jeszcze za mała więc nie może się jeszcze urodzić bo by nie przeżyła na świecie. Więc teraz po każdej wizycie omawiamy to jakiej jest wielkości, czytam jej co w danym miesiącu się kształtuje u dziecka i cieszymy się tym czasem ciąży wspólnie.

Z tym bólem głowy to coś dziwnego, czy to ciąża+pogoda tak wpływa, że tyle z nas boli? Ja już chyba od tygodnia chodzę codziennie z bólem głowy. Raz wzięłam Apap bo bolało bardzo, ale tak to staram się wytrzymywać.

reklama
Moja tez niecierpliwa, jak juz sie dowie to bedzie kilka razy dziennie pytac kiedy bedzie dzidzius ;) ale i tak sie domysla bo mam wieczorami duzy brzuchTo dobrze że skupilas sie na pracy, u mnie to zadzialalo w czerwcu po poprzednim poronieniu i bylo mi lżej. Trzymaj się :*
Ile ma lat? Bo nie pamiętam. 4? Spokojnie, zrobisz jak uznasz za stosowne. Każdy zna swoje dziecko najlepiej :). My na przykład nie planujemy kiedy powiemy. Może jak dziecko będzie się już ruszać tak, że córcia będzie mogła to poczuć to wtedy powiemy. Chociaż synek mojej koleżanki bardzo wystraszył się tego, że coś pływa w brzuchu mamy. Każde dziecko może inaczej zareagować :happy:. Wiem, że moja córeczka by gadała codziennie tylko o tym i pytałaby czy dzidziuś już dzisiaj będzie. Tak jest ze wszystkim u niej :cool2:.

Do góry