patuśka
Fanka BB :)
Bóle głowy często się w ciąży zdarzaja.Mi czasami też twardnieje macica na kilka sekund, ale nie wydaje mi się żeby to było coś złego, jest to bez żadnego bólu, więc może ma to związek z tym, że się powiększa? Albo dzidziuś się tak tam rozpycha? Ale na wszelki wypadek podpytam ginekologa.
Moja córka 4 letnia od samego początku wie o ciąży. Myślałam, że też będzie dopytywać kiedy się urodzi itp, ale wytłumaczyłam jej, że teraz dzidzia jest jeszcze za mała więc nie może się jeszcze urodzić bo by nie przeżyła na świecie. Więc teraz po każdej wizycie omawiamy to jakiej jest wielkości, czytam jej co w danym miesiącu się kształtuje u dziecka i cieszymy się tym czasem ciąży wspólnie.
Z tym bólem głowy to coś dziwnego, czy to ciąża+pogoda tak wpływa, że tyle z nas boli? Ja już chyba od tygodnia chodzę codziennie z bólem głowy. Raz wzięłam Apap bo bolało bardzo, ale tak to staram się wytrzymywać.
4 i pół roku. Moja to mnie nawet ostatnio pytala, czy bedzie ze mna jechac do szpitala jak pan doktor bedzie wyciagal dzidzie z brzucha [emoji23]Ile ma lat? Bo nie pamiętam. 4? Spokojnie, zrobisz jak uznasz za stosowne. Każdy zna swoje dziecko najlepiej . My na przykład nie planujemy kiedy powiemy. Może jak dziecko będzie się już ruszać tak, że córcia będzie mogła to poczuć to wtedy powiemy. Chociaż synek mojej koleżanki bardzo wystraszył się tego, że coś pływa w brzuchu mamy. Każde dziecko może inaczej zareagować . Wiem, że moja córeczka by gadała codziennie tylko o tym i pytałaby czy dzidziuś już dzisiaj będzie. Tak jest ze wszystkim u niej .