reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Chyba 1:121 jeżeli dobrze usłyszałam

Czyli sytuacja podobna jak u mnie. Daj proszę znać jutro co Ci powiedzieli.
Ja dziś byłam u swojej pani ginekolog i była bardziej spokojna niż ja. Powiedziała mi, że jeśli dla swojego spokoju chcę zrobić badanie to nifty, nawet przez moment nie naciskała na amnio przy naszym USG, podobnie wczoraj genetyczka. Odezwij się jutro. Może niepotrzebnie się stresujemy tą statystyką.

reklama
Witam, chciałabym dołączyć do grona kwietniowych mam. Mam za sobą paskudny miesiąc mdłości, który przerodził się w czas dokuczliwych bólów głowy (nawet mi sie nie sniło, ze tak to wszystko wygląda). No i poza tym, że przygnębia mnie moja sylwetka, która ekstremalnie przybrala na wadze, to wszystko rozwija się prawidłowo i jak na razie wszystkie wyniki mam okej. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za was, aby wszystko przebiegło pomyślnie :)

Cześć dziewczyny . Ja dzisiaj mega nie wyspana.. synu wstał o 5 :errr: dodatkowo spac nie mogłam. Chyba przez ten stres przed dzisiaj.

Witam nowe mamuśki.
@Lemonka27 trzymam kciuki ,żeby wszystko było ok, dobrze że ust 2yszlo ładne. Swoją drogą niezłą mieli godzinę na dzwonienie chyba potem bym nie zasnęła.

Hej Kwietniówki,

Nie było mnie kilka dni, bo poiechalam z córką do rodziców, więc jakoś włączyłam się z neta. Jestem codziennie mega zmęczona, padam jak mucha, a jak w nicy wstaje siusiu, to leze pozniej 2-3h i nie umiem zasnąć na nowo :(

Boże, wspolczuje Wam tych perturbacji z pappa. Trzymam kciuki, zeby to byla tylko glupia statystyka. Teraz wiem, ze bardzo dobrze zrobilam nie decydujac sie na test pappa, bo bym chyba sie posikala z nerwow.

Kupilam wczoraj swietne leginsy ciazowe, ale chyba mam jeszcze za maly brzuch, wzielam M., bo mam wrazenie, ze kawał baby ze mnie, a te mi lecą i wiszą w kroku jak gangsterowi... Idę dzisiaj po Ske.

Hej Kwietniówki,

Boże, wspolczuje Wam tych perturbacji z pappa. Trzymam kciuki, zeby to byla tylko glupia statystyka. Teraz wiem, ze bardzo dobrze zrobilam nie decydujac sie na test pappa, bo bym chyba sie posikala z nerwow.

Ja strasznie żałuję, że robiłam Pappę, tyle nerwów mnie to kosztuje, tyle niepewności. Jak przypomnę sobie jaka w skowronkach wyszłam po samych usg, a emocje z teraz to szkoda mówić, a to może być wskazówka ale też zwykła statystyka, która mnie dołuje. Nic może zdecydujemy się na NIFTY i będzie wszystko wiadomo. Jeśli jeszcze kiedyś będzie mi dane być w ciąży, to pappę na bank odpuszę.

Dzień dobry w ten piękny, słoneczny dzień :) :)
Czy prócz mnie jest jeszcze jakaś mama, która nie poinformowala swoich pociech, ze beda niebawem mialy mlodsze rodzenstwo? Zwlekam z tym do kolejnego usg.

Dzień dobry w ten piękny, słoneczny dzień :) :)
Czy prócz mnie jest jeszcze jakaś mama, która nie poinformowala swoich pociech, ze beda niebawem mialy mlodsze rodzenstwo? Zwlekam z tym do kolejnego usg.
Ja! Połowicznie :rofl2:.
Poinformowałam tylko starszą kilka dni temu. Moje dzieci są niecierpliwe. Młodsza na pewno zrozumiałaby o co chodzi, ale ona nie rozumiałaby, że musi tyle czekać. Dla niej to abstrakcja, że będzie dzidziuś w kwietniu, nie zrozumie kiedy powiem jej, że za kilka miesięcy. Po prostu się nie doczeka. Powiemy jej o wiele później. Temat nie jest w domu tajemnicą, rozmawiamy swobodnie przy niej, ale zwyczajnie nie robimy z tego nic wielkiego. Ma 3 lata.

reklama
Ja! Połowicznie :rofl2:.
Poinformowałam tylko starszą kilka dni temu. Moje dzieci są niecierpliwe. Młodsza na pewno zrozumiałaby o co chodzi, ale ona nie rozumiałaby, że musi tyle czekać. Dla niej to abstrakcja, że będzie dzidziuś w kwietniu, nie zrozumie kiedy powiem jej, że za kilka miesięcy. Po prostu się nie doczeka. Powiemy jej o wiele później. Temat nie jest w domu tajemnicą, rozmawiamy swobodnie przy niej, ale zwyczajnie nie robimy z tego nic wielkiego. Ma 3 lata.
Mój skończy 3 lata w styczniu, mówiłam, że będzie dzidziuś, że w brzuszku mamy ale srednio kuma :biggrin2:

@Natalia91 w listopadzie przyjmuje tylko dr burek, normalnie jest jeszcze jakiś jeden

Do góry