N
Natuś_ka
Gość
Dziś kupiłam sobie paski do glukometry więc będę mierzyć po kolacji . Niestety z tym ruchem to u mnie chyba nie bardzo bo mam nadciśnienie co prawda nie wysokie jeszcze na szczęście ale jednak . A czym zastepujesz chleb . Można mąkę przenna czy nie .? Muszę się wybrać do diabetologa ale dopiero wizyta w poniedziałek to da mi skierowanie ..
Sent from my SLA-L22 using Forum BabyBoom mobile app
Ja w pierwszej ciąży miałam nadciśnienie ale moja położna zawsze mierzyła mi ze 3 razy z przerwami a to dlatego ze po przyjściu do gabinetu i dodatkowo zdenerwowaniu wizytą to ciśnienie zawsze było ponad norme ale z każdym mierzeniem sie znizalo do granic 135/85. Nie bralam leków, jedynie miałam częstsze wizyty w szpitalu juz później by sprawdzać czy ciśnienie nie robi krzywdy dziecku i sama musiałam mierzyć w domu i zapisywać w razie gdyby przekroczylo 140/90 w spoczynku to odrazu na szpital no i by później przedstawić lekarzowi. Sporo sie roznilo od pomiarów w gabinecie. Tym razem, jako ze z pierwszej ciąży w komputerze jest wpisane ciśnienie na granicy i syn urodził sie mały, będzie ta kontrola wczesniej. A ruch zmniejsza nasze ciśnienie zwlaszcza spacery na swierzym powietrzu wiec tutaj masz raczej wolną rękę ale pewnie popytasz lekarzaTak lekami mam dwa razy dziennie bezpieczny lek dla dziecka . Grozi przedwczesny poród i grozi matce niebezpieczeństwo jak cisnienia lekami się nie da zbić
Nie złość sie na męża, tak to jest z synusiami mamusi ze jak jest rozmowa w trójkę to tak jakby go tam nie było porozmawiajcie na spokojnie, musicie żyć własnym życiem własną ciążą, napewno jego siostra nie chciałaby żeby Wam brakowało szczęścia w tym ważnym okresie, to ze mieszkanie z nimi nie znaczy ze nie możecie mieć swoich rzeczy a wyprawka jest Wasza i nic nikomu do tego, w sypialni teściowej lozeczko stać nie będzie. Pewnie tak samo jak Ty rozwazalabym wyprowadzenie się do własnej mamy na ten czas i na pierwsze miesiące życia dziecka jeśli byłaby taka możliwość ale z mężem jak by był wstanie zrozumieć to. Jednak matka z córką przeważnie ma bardzo bliski kontakt tym bardziej przy pierwszej ciąży te wsparcie sie przydaje. Nie denerwuj sie juzNiestety mieszkam u nich;/