A wiesz, że mam podobnie? Od wczoraj jestem zmulona i mam mdłości...Apetyt mi zdecydowanie spadł. Wagą się co prawda przejmować nie muszę, bo i tak mam sporo na +, ale zamiast lepiej to jest jak kilka tygodni temu. No, ale biorę to za dobrą monetę . Jestem w stanie znieść wszystko byleby dobrze było.Wiecie ze mam skonczony 12 tydzień i od poniedziałku chwycily mnie wymioty a ludzilam sie, ze juz pod koniec 1 trymestru bede sie czula dobrze. Wcześniej wymiotow nie mialam... dziwne to. I apetyt stracilam, moze przez przeziębienie, a jeszcze w zeszlym tygodniu pochlanialam wszystko. Waga zeszla mi do 44 kg. Do kitu! Ale staram sie nie skupiac na tym za duzo, zamiast tego zaczytuje sie w książkach albo ogladam strony z wyprawka dla maluszka.
Takze wybaczcie dziewczyny ze ostatnio jestem z doskoku, musi mi przejsc ten maly kryzys.
Głowa do góry. Teściowe to osobna bajka. Ja bym naprawdę próbowała się zdystansować i robić swoje, choć wiem, że to trudne. Każdy się boi, ale kupowanie rzeczy nieco wcześniej, po 25tc np jest zwyczajnie racjonalne z ekonomicznego i praktycznego punktu widzenia. W końcówce ciąży często nie ma się zwyczajnie siły na łażenie po sklepach, wybieranie, decydowanie itd. Spróbuj takiej rzeczowej rozmowy z mężem. I przypomnij, że teraz Ty i Bąbelek jesteście dla niego najważniejsi. Niby oczywiste, a faceci czasem dziwni są...Niestety to nie jest moja znajoma nawet jej nie znam, tej od łóżeczka. Jeżeli tak dalej bedzie to wyprowadze się do domu rodzinnego i rozstane się z ojcem dziecka. A po ślubie jestesmy 4 miesiące dopiero.
@delicious co do badań to się zgadzam, lepiej wiedzieć niż nie, ale ta czysta statystyka w PAPPA mnie nie przekonuje. Wg mnie może wprowadzić zupełnie niepotrzebny stres. Najważniejsze parametry wad trisomii są widoczne w badaniu USG. Jak robi je doświadczony lekarz i nie widzi żadnych anomalii, to ja bym naprawdę odpuściła (i odpuszczałam w poprzednich ciążach - obie po 30stce). Sama zrobię teraz PAPPA absolutnie bez przekonania, tylko dlatego, że mój lekarz nalega i mi darmowe przysługują z racji wieku.