reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2019

reklama
A ja po ostatnich dniach gdzie byłam wykończona dzisiaj idę do fryzjera żeby się poczuć w końcu jak człowiek [emoji16]
Z ciazowych ciuchów mam tylko dwie pary spodni jedne z wąskim a drugie z szerokim pasem i ja osobiście nie mogłam chodzić w tych z szerokim pasem bo strasznie mnie swedzial brzuch. Nic więcej typowo ciazowego nie miałam bo nie było mi potrzebne bo wszystko rozciagliwe [emoji4] teraz na końcówkę się zaopatrze w sukienki oversize i będzie

Ja mam dopiero 8tc i już się zastanawiałam nad spodniami ciążowym bo w zwykłych dżinsach mi nie wygodnie :( ja poza ciążowym to będę miała pewnie długo przede wszystkim własny brzuch ;) ale już czuje ze mi się trochę dół rozepchal...

Na razie po udanym usg zamówiłam sobie poduszkę ciążowa do spania :) mam nadzieje ze szybko przyjdzie!

Ja mam dopiero 8tc i już się zastanawiałam nad spodniami ciążowym bo w zwykłych dżinsach mi nie wygodnie :( ja poza ciążowym to będę miała pewnie długo przede wszystkim własny brzuch ;) ale już czuje ze mi się trochę dół rozepchal...

Na razie po udanym usg zamówiłam sobie poduszkę ciążowa do spania :) mam nadzieje ze szybko przyjdzie!
Też myślę nad poduszka... ciężko mi się już śpi bo ja z tych co na brzuchu śpią.

Witam. Dziś ja wizytuje za godzine. Jakoś mam złe przeczucia :( Tydzień temu tylko był pecherzyk ciążowy 3 cm i ciałko żółte w 7t1d. To moja pierwsza ciąża i jakoś nie wróżę tego dobrze.

Laski. Panikuje... na 10.45 mam wizytę kontrolną z bólami pleców i wymiotami, może mi coś przepisze skutecznego lekarz. Wczoraj zaczęłam sobie wkręcac że coś jest nie tak, mroczne sny, że znów serduszko nie bije... itp. Jadę dziś niestety sama Więc panika rośnie... :( zaczynam dokładnie 10tc do tego momentu jeszcze nigdy nie dotrwalam...

Jejku, kochana..wiem co czujesz :frown:
Ale napewno wszystko będzie dobrze!
Zapewne już jesteś w gabinecie, albo za chwilkę wchodzisz, jestem z Tobą <3

Też myślę nad poduszka... ciężko mi się już śpi bo ja z tych co na brzuchu śpią.

To witam w klubie! :laugh2:
Ja całe życie na brzuchu z podniesioną nogą, inaczej nie zasnę.. Trochę się obawiam :oo: ale czego się nie robi dla dzidzi :):)

Ja w poprzedniej ciąży miałam tsh 0.002 i nie było to problemem. Czasem tak się dzieje w ciąży że wysokie b-hcg powoduje nadczynność tarczycy. Z regóły miłą w połowie ciąży... więc nie martw się na zapas.
Ja się zmagam od roku z wysokim tsh przed ciąża miałam ponad 3 a w 5 tygodniu ciąży spadło mi do 0,45 i endokrynolog mówiła że to normalne że na początku ciąży mocno spada tsh i tak jak Heda napisała może powodować nadczynność. Po kilku tygodniach wzrosło mi już do ponad 1.

Kciuki za wizyty :)

Poduszke dospania tez polecam. Bez niej tragicznie bolały mnie biodra. Oczywiscir na pozniejszym etwpie ciazy. Na brzuchu spalam w ciąży baaaardzo dlugo. Spodnie ciazowe mialam jedne i 2 pary leginsow. Tak to wiekszosc moich ciuchow pasowala, bo nosilam luzne.

reklama
Do góry