reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2019

Wygląda na to, że mamy różnicę 3 dni :) zastanawiam się czy iść przyszłym tygodniu do gin, to chyba jeszcze za wcześnie, niewiele będzie widać.
Dziś zrobiłam drugi test, by się upewnić na 100%, mniej czuły i z wieczornego moczu, by nie było za łatwo i też jest :D.
Ale nadal w pełni nie potrafię się cieszyć. Jutro beta, zobaczymy.

Ps. Fajnie, że tu się znacie, aż mi głupio tak się wtryniać z tą podjarką ciążą, ale to zupełnie pierwszy uraz, oby skuteczny :) Pozdrawiam Was i trzymam kciuki :)
Ja idę w poniedziałek bo to pierwsza wizyta u tej ginekolog. I tak nie będę miała USG w poniedziałek bo ona robi tylko w czwartki:) może wtedy będzie już coś widać. Muszę iść wcześniej że względu na moją wcześniejszą sytuacje.(przedstawię jej moje wyniki i wypisy że szpitala) Przez ciążę pozamaciczna nie mam jednego jajowodu. Chciałabym też żeby mnie skierowała na badania typu poziom hormonów itp.itd. może jakaś luteina albo duphaston.. już niech ona zadecyduje. Oby tylko wszystko było dobrze bo bym chyba się załamała.

reklama
Ale to byl 6 ukonczony czy 5 ukonczony i kilka dni?
Jejku z tymi tygodniami to jest... Dla mojego lekarza sie licza ukonczone. Nawet porod w 38 wpisuja w karte jak jest 38 ukonczonych pelnych tygodni. Wiec nie wiem co ktora z was rozumie jak mowi "w szostym" :rofl2:

Myślę, że większość z nas liczy od pierwszego dnia ostatniej @. Zdziwiło mnie właśnie jak napisałaś, że dopiero Ci 4 zleciał. Skoro mi już wybił 5 Haha.

No niestety niektóre kobiety nie spełniają się w roli matek. Robią tym bardzo dużą krzywdę swoim dzieciom. Mam znajomą, która pracuje w przedszkolu prywatnym w Warszawie i rownież są tam dzieci które rodzice przyprowadzają od 6 rano i odbierają o 18... te dzieci są bardziej przywiązane do przedszkolanek niż do własnych rodziców. Co taka mama robi z tym dzieckiem? Rano zaprowadza, wieczorem odbiera, daje kolację, myje i do spania. Jeszcze jak włączy jakąś bajkę to już w ogóle gratuluję. Taki rodzic pewnie nie umie się odnaleźć w weekendy, bo nie ma cierpliwości do dziecka.
Inna sprawa jak ktoś ma naprawdę ciężką sytuację i nie ma innego wyjścia jak odbierać dziecko z przedszkola bardzo późno. Ale taki kochający rodzic zawsze stara się ten brak czasu nadrobić zainteresowaniem kiedy tylko może.

Pamietam ze mialas wizyte i kilka dni przepadlo, moze to byly TE dni. Ale na razie spokojnie, bo jak sama mowisz dopiero sie wzieliscie tak naprawde za konkretne starania. Masz dobry plan!

Dziękuję :D Aby Wszystko poszło zgodnie z planem to bd dobrze i zainwestuję w żel wspomagający to się plemniki odmulą może :p hehe

Myślę, że większość z nas liczy od pierwszego dnia ostatniej @. Zdziwiło mnie właśnie jak napisałaś, że dopiero Ci 4 zleciał. Skoro mi już wybił 5 Haha.

No niestety niektóre kobiety nie spełniają się w roli matek. Robią tym bardzo dużą krzywdę swoim dzieciom. Mam znajomą, która pracuje w przedszkolu prywatnym w Warszawie i rownież są tam dzieci które rodzice przyprowadzają od 6 rano i odbierają o 18... te dzieci są bardziej przywiązane do przedszkolanek niż do własnych rodziców. Co taka mama robi z tym dzieckiem? Rano zaprowadza, wieczorem odbiera, daje kolację, myje i do spania. Jeszcze jak włączy jakąś bajkę to już w ogóle gratuluję. Taki rodzic pewnie nie umie się odnaleźć w weekendy, bo nie ma cierpliwości do dziecka.
Inna sprawa jak ktoś ma naprawdę ciężką sytuację i nie ma innego wyjścia jak odbierać dziecko z przedszkola bardzo późno. Ale taki kochający rodzic zawsze stara się ten brak czasu nadrobić zainteresowaniem kiedy tylko może.

Tak masz rację ! Ja się tyle razy spotkałam, że te dzieci to im rodzice byli obojętni i wolały zostać z nami w żłobku niż iść do domu... To miłe dla nas , ale dla rodziców niekoniecznie , no ale sami na to pracują :/

Dziewczyny Was też swędzą piersi?czytałam że to znak zeby zacząć smarowac się oliwką lub innymi preparatami nawilżającymi dla kobiet w ciąży.

Apropo tego co piszecie o dzieciach i podejściu rodziców, to niedawno spotkałam na weselu koleżanki jedną znajomą, która ma 2 msc starszego synka od mojego. Pytam ją i jak się odnajduje w roli mamy a ona prawie wykrzyczała "jak!? Ja się w ogóle nie odnajduje, tylko skończył rok, oddałam go do żłobka i teraz dopiero w pracy odpoczywam..." Podobno zaprowadza go rano, a odbiera po18, mały je kolację, kąpiel i idzie spać... aż mi się szkoda zrobiło tego malucha... przyznam że sama myślałam, żeby swojego oddać do żłobka, ale to na zasadzie np dwa razy w tygodniu na 2h, żeby miał okazję pobawić się z dziećmi. Coś na zasadzie zajęć społecznych ;-)
Ja się zaczynam stresować środową wizytą...

Dżasta szkoda :'( trzymam kciuki za ten cykl :-* i polecam ten żel o którym wcześniej pisałam :-)
Jaki żel? Coś mi umknęło?

Tez licze zawsze od OM. I mam 4 dopiero. Dzis mam 4 tydzien 6 dzien, serio :cool2:. I moge mowic prawidlowo, ze jestem juz w 5 tygodniu, bo trwa piaty. Ale pelne ukonczone mam dopiero 4 :happy:. Jakbym miala cykle 30 dniowe to bym testowala dopiero w tym tygodniu co ty. A ja mam 23 dniowe, owulacja wczesniej o tydzien, czyli tydzien wczesniej wyszly mi dwie kreski. OM 30.06. Ktoras z was tez miala chyba 30.06. lub blisko. Dlugosc cyklu ma wplyw na testowanie, bo moja @ miala przyjsc 24.07. A u dziewczyny, ktora miala OM 30.06. jak ja, ale cykle po 30 dni spodziewana @ bylaby tydzien pozniej po mojej @, czyli 30 lipca. Ja po prostu sie wczesnie dowiedzialam ;). Jak mialam 3 tygodniowa ciaze. A ty (niewazne w sumie kiedy mialas OM) jak mialas juz 4 tygodniowa, jak wiekszosc kobiet :cool2:.

reklama
A widzisz, to już mi wszystko pięknie wytłumaczyłaś [emoji4]

Justyna, czy u Ciebie to krwawienie to juz na pewno @, bo ja nadal mam nadzieję, że nie [emoji4][emoji4]

A propos swędzących piersi, mnie akurat bardziej bolą niż swędzą, teraz podczas mycia zauważyłam ze na prawej mam takie czerwone kreski, wyglądają jak zadrapanie albo jak świeże rozstępy! Ale mam nadzieję, że to jest tylko jakieś odgniecienie czy zadrapanie i jutro tego nie będzie. A jeżeli to rozstępy to od razu dam Wam znać i na pewno będzie trzeba już postawić na smarowanie się jakimś preparatem.

Ściągnęłam wczoraj aplikację Preglife i powiem Wam, że to chyba najlepsza z moich trzech aplikacji na telefonie [emoji23][emoji23][emoji23] na razie są trzy, ale myślę, że z czasem zdecyduję się na jedną i bardzo prawdopodobne, że będzie to akurat ta [emoji4]jak chcecie ściągnąć jakąś aplikację ciążową to polecam [emoji12]

Kurcze.... czy tylko ja cierpię od kilku dni na bezsenność ? [emoji15]

Ostatnia edycja:
Do góry